12درصد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند

تهران (پانا) - عضو شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مراکز و مدارس غیردولتی خبر داد 12 درصد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که در قانون برنامه ششم توسعه این رقم باید به 25 درصد برسد.

کد مطلب: ۹۸۹۹۷۶
لینک کوتاه کپی شد
12درصد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند

قدرت‌اله علیزاده درباره مشکلات معلمان و مربیان مدارس و پیش‌دبستانی‌های غیردولتی از جمله بیمه و حقوق دریافتی آن‌ها گفت: «انکار نمی‌کنم که مبالغ حقوق دریافتی کم است اما همه مدارس اینگونه نیستند. انواع پیش‌دبستانی‌ها را داریم و تقریبا ۴۰ درصد آن‌ها تحت نظارت آموزش و پرورش‌اند و برخی عنوان پیش‌دبستانی را استفاده می‌کنند اما مجوز ندارند. ما آن‌ها را غیرمجاز تلقی می‌کنیم و ممکن است هرطوری نیروهای خود را استثمار کنند اما مراکز مجاز موارد را رعایت می‌کنند.»

او به آیین‌نامه اجرایی تاسیس مدارس غیردولتی اشاره کرد و گفت: «اکنون دیگر خلا قانونی در این زمینه نداریم. باید معذوریت موسسان را هم در نظر بگیریم. آن‌ها موظف‌اند شهریه اعلامی مصوب را دریافت کنند. از آن‌سو با هزینه‌های تحمیلی با توجه به نرخ شهریه مواجه بوده و قاعدتا ناچار به کاهش هزینه هستند و شاید یکی از دلایل اجحاف در حق مربیان در برخی مدارس همین باشد.»

علیزاده گفت: «افزایش نرخ شهریه امسال نسبت به سال گذشته زیر ۳۰ درصد و حدود ۲۹.۵ درصد بوده است. ۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و مدارس غیردولتی بار بزرگی از دوش دو‌لت برداشته‌اند. در قانون برنامه ششم توسعه این رقم باید به ۲۵ درصد برسد. باید طبق قانون دولت حمایت کند.»

او درباره مدرسه‌داری مسئولان گفت: «طبق ماده ۸ قانون، هشت شرط تاسیس مدرسه داریم که اغلب مسئولان این شرایط را دارند، اما در اینجا بحث رانت اطلاعاتی مطرح است و ممکن است فرد مسئول بتواند اقداماتی انجام دهد تا فردی که رانت ندارد عقب بماند.»

قدرت‌اله علیزاده درباره مدارس لاکچری نیز گفت: «از میان ۱۷ هزار مدرسه غیردولتی، شاید زیر ۵۰ مدرسه لاکچری و ویژه هستند. این مدارس اغلب یعنی بالای ۳۰ مورد در شمال شهر تهران‌اند و متاسفانه بیشتر مسئولان ما که شاید مدرسه هم دارند آنجا ساکن‌اند. البته روشن است که این چندهزار دانش‌آموز، فرزندان مسئولان نیستند بلکه خانواده‌هایی نیز هستند که وسع مالی دارند. مسئله این است که دولت باید از مدارس غیر ویژه حمایت کند تا آن‌ها بتوانند با این مدارس خاص رقابت کنند. این مدارس پول خوب می‌گیرند، کار علمی ویژه می‌کنند و خروجی آن را در رتبه‌های برتر کنکور در سال‌جاری دیدیم.»

عضو شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مراکز و مدارس غیردولتی درباره الزام آموزشگاه‌ها و مدارس بر واریز چهار درصد از درآمد و شهریه‌شان به حساب آموزش و پرورش گفت: «تجمیع رقم واریزی درآمدها به حساب آموزش و پرورش را نمی‌دانیم. قرار است علی‌الحساب این مبلغ به‌عنوان مالیات هم دیده شود. اما اکنون همکاران ما با ادارات دارایی مشکل و اختلاف دارند و می‌گویند این چهار درصد را باید به وزارت دارایی بدهید نه آموزش و پرورش. از دولت می‌خواهیم تکلیف ما را مشخص کنند. هنوز وزارت دارایی این مورد را نپذیرفته‌اند.»

علیزاده درباره محتوای آموزشی آموزشگاه‌های زبان نیز گفت: «کتاب‌ها معمولا متعلق به کمبریج و آکسفورد و... هستند و بر مبنای آزمون‌های بین‌المللی چون تافل نوشته می‌شود و ممیزی حداقلی ظاهری روی کتاب‌ها از سوی وزارت ارشاد انجام می‌شود اما نظارت بر محتوا کمتر است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار