در نشست خبری معاون سواد اموزی خراسان رضوی مطرح شد:
فعالیت یک چهارم مراکز یادگیری سواد آموزی کشور در خراسان رضوی
خراسان رضوی در بحث شتاب بخشی و کیفیت بخشی سواد آموزی در صدر کشور قرار دارد
مشهد(پانا)- معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی در نشست خبری گفت: ۱۰۱ مرکز یادگیری در استان ثبت شده و مشغول فعالیت هستند که ما در خراسان رضوی یک چهارم مراکز یادگیری کشور را داریم.
مصطفی اسدی در نشست خبری که به مناسبت هفته سواد آموزی برگزار شد، گفت: تعلیم و تربیت و آموزش و یادگیری فرصت هایی هستند که ما برای زدودن بی سوادی در اختیار داریم. حرکت ها و تلاش هایی که در این حوزه در استان انجام شده حرکت هایی بسیار خوبی است و در راستای عدالت آموزشی، مهارتی و جنسیتی و گام های بلندی برداشته شده است.
وی افزود: برای این کشور شایسته نیست که در آمار یونسکو جزء کشور های دارای بی سواد قرار بگیریم، ما باید بتوانیم بی سوادی را از چهره کشور بزداییم.
اسدی گفت: ما توانستیم اختلاف سواد بینزنان و مردان را کاهش دهیم و اختلاف حدود ۵ درصد به ۱.۵ درصد در استان رسیده است که میانگین کشوری این اختلاف ۲.۷ درصد است که آمار با سوادان خراسان رضوی در مردان ۹۸.۷ درصد و در زنان ۹۷.۲ درصد می باشد
وی از کاهش اختلاف آمار باسوادان شهری و روستایی خبر داد و اظهار کرد : آمار با سوادان شهری ۹۸.۳ درصد و با سوادان روستایی ۹۳.۸ درصد است که در جهت عدالت آموزشی اختلاف این دو نسبت به سال گذشته نیز کاهش داشته است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان گفت: توفیقات زیادی از سال گذشته تا حال داشتیم. ۱۰۱ مرکز یادگیری در استان ثبت شده و مشغول فعالیت هستند که ما در خراسان رضوی یک چهارم مراکز یادگیری کشور را داریم، همچنین رتبه دوم کشور در تحت پوشش قرار دادن بی سوادان ۱۰ تا ۱۹ سال از ان خراسان رضوی شده است. همچنین در بحث شتاب بخشی و کیفیت بخشی در صدر کشور قرار داریم.
وی افزود: تا امروز در استان ۲۰ هزار و ۱۰۰ نفر جذب فرآیند سواد آموزی شده اند که البته فرآیند جذب تا پایان دی ماه نیز ادامه دارد . همچنین در طرح شتاب بخشی ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر امسال و همین تعداد در سال آینده بی سواد را جذب خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد نظر ما سواد آموزی عشایر و بی سوادان نوار مرزی بودند، این طرح جدیدی بود که به وزارت خانه اعلام کردیم که امیدواریم این افراد را جذب کنیم.
اسدی گفت: برای اتباع خارجی در حوزه سواد آموزی نیز سالانه چند هزار نفر را تحت پوشش داریم در این بخش در دوره سواد تا مرز ۳ هزار نفر را ثبت کنیم در دوره انتقال ۵۴۳ نفر را جذب کردیم. دوره سواد معادل پایه سوم و دوره انتقال پایان پایه ششم ابتدایی است.
وی اظهار کرد: در بحث استخدام نیرو های نهضتی، آموزشیاران جذب می شوند و آموزش دهندگان قبل از سال ۹۲ که دو دوره مستمر بیش از دو سواد آموز داشته باشند نیز می توانند در آزمون جذب شرکت نمایند. گروهینیز به عنوان تک دوره ای ها که قبل از سال ۹۲ یک دوره داشتند و الان هم همکاری دارند به عنوان حق و التدریس همکاری دارند ولی مشمول آزمون نخواهند بود.
وی گفت: به مناسبت هفته سواد آموزی افتتاح نمایشگاه توانمندی های مراکز یادگیری با حضور وزیر آموزش و پرورش داشتیم. همچنین امروز صبح غبار روبی مزار شهدا را داشتیم .
اسدی ادامه داد: برگزاری جلسه شورای پشتیبانی با حضور استاندار و جلسه شواری پشتیبانی سواد آموزی مشهد و برگزاری جشنواره آموزش دهندگان و الگو های برتر تدریس همچنین تقدیر از پیشکسوتان حوزه سواد آموزی از برنامه های دیگر این هفته است.
معاون سواد آموزی استان گفت: در سال جاری دولت در تمام تنگنا ها بیش از ۲۸ میلیارد تومان را برای سواد اموزی خراسان رضوی در نظر گرفته است. به آموزش دهندگان که بتوانند بی سوادان را جذب کنند آموزش دهند و سواد آموزان در آزمون قبول شوند به ازای هر نفر ۷۵۰ هزار تومان پرداخت خواهد شد.
اسدی گفت: طرح نماز کلید بهشت از دوسال قبل شروع شده است آموزش دهندگان آموزش دیدند که احکام و صحیح خوانی نماز و قرآن را به سواد آموزان بیاموزند. آموزش قرآن به منزله تثبیت و تحکیم سواد سواد آموزان هم می باشد.
وی با اشاره طرح وقف سواد گفت: این طرح برای اولین بار در کشور با همکاری شهرداری مشهد انجام شد که در شهریور ماه تفاهم نامه ای در این خصوص امضا شد. در این طرح فرصتی فراهم است که مردم اگر علاقمند هستند می توانند برای رفع بی سوادی گامی بردارند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هرچه سواد بالاتر باشد، جرایم و خشونتها کمتر خواهد بود، تصریح کرد: در مراکز اصلاح و تربیت ما غالب افرادی که بازداشت و تحت تعلیم و تربیت سازمان زندانها بوده، بیسواد مطلق یا کمسواد هستند. با توسعه و گسترش سوادآموزی، امنیت اجتماعی نیز افزایش مییابد.
اسدی ادامه داد: شهرداری مشهد نیز ۶ میلیارد تومان برای سواد آموزی هزینه می کنند که بخشی از آن به عنوان مشوق برای سواد آموزان که ورود پیدا می کنند، پرداخت می شود و بقیه به افرادی که در جذب کمک می کنند پرداخت می شود. این طرح الگویی برای بقیه شهر های کشور شده است.
ارسال دیدگاه