معاون آموزش ابتدائی وزیر: حرف اصلی سند تحول، تربیت به جای آموزش و تربیت تمام ساحتی است
یزد(پانا)- همایش تخصصی مدیران دورههای ابتدایی استان یزد با حضور رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدائی وزیر آموزش وپرورش در پژوهشکده آیت الله خاتمی یزد برگزار شد .
دراین همایش معاون وزیر آموزش وپرورش با اشاره به علت تدوین سند تحول بنیادین اظهار داشت: تحول بنیادین یک تحول همه جانبه است و در این سند چند چرخش اساسی داریم.
وی عنوان کرد: حرف اصلی سند تحول، تربیت به جای آموزش و تربیت تمام ساحتی است و دوران قبل از تدوین سند، دوران آموزش و تربیت تک ساحتی بوده است که حاصل آن رشد تک بعدی دانش آموزان بوده است.
حکیم زاده بیان کرد: تربیت متوازن یعنی اینکه دانش آموزان در ابعاد مختلف رشد کنند و تحقق این امر نیازمند بازنگری در نقشها است یعنی معلمان به عنوان اثرگذارترین عنصر در این فرآیند، به مربی تبدیل میشوند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: معلم و مدیر مهمترین عامل در کیفیت بخشی آموزشی هستند و تربیت ایجاب میکند معلم هر روز که به مدرسه میرود، فکر کند چه کند تا دانش آموزان ما تربیت شوند.
وی بیان کرد: کتاب خدا بالاترین راهنمای عمل بشر است، اما در این میان نقش رسول خدا مهم است زیرا ممکن است فردی دیگر به عنوان خلیفه جامعه مسلمین برای اجرای آن به بیراهه برود بنابراین نقش معلم نیز در این سند همانند نقش انبیای الهی است.
حکیم زاده خطاب به مدیران و معلمان ادامه داد: اگر به واقع به دنبال تربیت هستید، هیچ فرمولی جز فرمولی که خداوند تعیین کرده وجود ندارد یعنی باید صدای آنها را بشنویم و با آنها با عدالت رفتار کنیم و باید در قبال اشتباهات خود یک پیام دریافت کند که آن پیام ممکن است مسیر زندگی او را عوض کند.
وی تصریح کرد: برخی از معلمان تنها به چند دانش آموز رتبه اول توجه میکنند و بقیه بچهها را به حال خود رها میکنند که این بازخورد در زندگی آنها اثرگذار است بنابراین نباید در تشویق خساست به خرج دهیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ما فقط مسئول نمره و دروس دانش آموزان نیستیم بلکه کودک در نظر تعالیم اسلامی و مبانی قرآنی، موجود ارزشمند و صاحب کرامت هستند و مهم است که ما در مدارس با این کرامت چه میکنیم و این همان نکتهای است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به آن توجه جدی شده است.
حکیم زاده تاکید کرد: اگر شعار بازنماندن بچهها از تحصیل را به شعار بازنماندن از تربیت تبدیل کنیم، آنگاه در مسیر سند تحول بنیادین و میدان تربیت قدم برداشته ایم.
وی تصریح کرد: باید حریم کودکان را از کار تجاری و سودجویی دور نگاه داریم بر این اساس محکم ایستاده ایم که ورود مؤسسات آموزشی، کتابهای کمک آموزشی به مدارس ابتدایی ممنوع است و مصوبه ۵۵۱ با قوت اجرا میشود و هر چه ناقض بازی و نشاط کودکان باشد باید از حریم مدرسه حذف شود.
ارسال دیدگاه