کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی با خوردن روزانه دو سیب
تهران (پانا) - متخصصان علوم پزشکی در انگلیس دریافتند که خوردن روزانه دو سیب میتواند خطر ابتلا به سکته قلبی یا مغزی را در افراد کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، در مطالعهای جدید از سوی متخصصان دانشگاه "ریدینگ" انگلیس، ۴۰ نفر با کلسترول کمی بالا به مدت هشت هفته روزانه دو عدد سیب بزرگ خوردند و همین امر میزان کلسترول "بد" آنها را حدود چهار درصد کاهش داد.
این خاصیت در میوه سیب میتواند به کاهش خطر سکته قلبی یا مغزی که به دلیل سخت شدن کلسترول در شریانها ایجاد میشود، منجر شود.
دو سیب بزرگ حاوی تقریباً یک چهارم فیبر روزانه توصیه شده برای یک فرد و یک نوع فیبر است که سوخت باکتریهای موجود در روده را تامین کرده و باعث کاهش کلسترول میشود.
متخصصان همچنین دریافتند که افراد پس از خوردن روزانه دو سیب رگهای خونی سالمتر و آرامتری داشته که این اثر مشابه سایر غذاهای حاوی ترکیبات طبیعی به نام پلی فنول مانند چای است.
به باور متخصصان فیبر و پلی فنول موجود در سیب عامل این اثرات است. لازم به ذکر است که آبمیوه سیب چنین اثراتی از خود بروز نداده است.
اگر چه تاثیر خوردن سیب نسبت به مصرف داروهای استاتین که به طور معمول میزان کلسترول را ۳۰ تا ۵۵ درصد کاهش میدهند، بسیار کمتر است اما با این حال این تغییر کوچک در رژیم غذایی هنوز هم میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی کمک کند.
کارشناسان معتقدند نوعی فیبر موجود در سیب سوخت باکتریهای مهم روده را برای تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تامین میکند که ممکن است باعث کاهش تولید کلسترول در کبد شود. این باکتریهای روده همچنین ممکن است شکل نمکهای صفراوی حاوی کلسترول را تغییر دهد، به طوری که مقادیر بیشتری از آن به خارج از بدن منتقل شود که در نتیجه خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی کاهش مییابد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، مطالعات نشان داده زنان فایده بیشتری از خوردن روزانه دو سیب نسبت به مردان میبرند، هر چند برای تایید این ادعا به مطالعات بیشتری نیاز است.
ارسال دیدگاه