اعلام جزئیات برگزاری هفته پژوهش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
قبادی: ساختار پژوهشگاه علوم انسانی چابک شده است به طوری که تعداد پژوهشکدهها از ۱۴ به ۱۱ و تعداد گروههای پژوهشی از ۶۹ به ۴۲ گروه پژوهشی تقلیل یافته است
تهران (پانا) - نشست خبری هفته پژوهش ظهر امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
حسینعلی قبادی در این نشست از برگزاری مراسم هفته پژوهش با حضور وزیر علوم در روز شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: برای نخستین بار است که در سالهای گذشته به دلیل تحقیقها و مطالعات خوب این پژوهشگاه، چندین بار برنده جایزه فارابی شده است. پژوهشگاه فعالیتهای خوب و گامهای درخشانی در عرصه بینالمللی برداشته است. برای اولین بار با دولت هند دانشنامه فرهنگ ایرانی و هندی را مینویسیم. مقدمات همکاری با دولتهای چین و روسیه نیز فراهم شده است.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: در بخش مدیریت پژوهش برای ارتباط بیشتر با جامعه به سوی استخراج گزارشهای علمی، مدیریتی، بستههای مشاورهای با مردم و دستگاهها و ... رفتیم که در این ارتباط ۱۰ محصول ایجاد کردهایم که بسیار مورد توجه قرار گرفته است چنانکه گزارش ریزگردها مورد استقبال معاون اول رییس جمهوری هم قرار گرفته است.
او به موفقیتهای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اشاره کرد و افزود: رشد کیفیت مجلات علمی پژوهشی ما بسیار خوب بوده است، ۲۱ مجله علمی پژوهشی داریم که در آسیا کمنظیر است. برای اولین میزان رشد سرانه ما به ۱.۸ دهم درصد رسیده است. رشد ۵۰درصدی اعطای گرنت به اساتید نسبت به سال گذشته را داشتهایم. برای اولین بار چاپ مقالات برتر پژوهشگاه در مجلات معتبر جهانی از مرز ۱۰ مجله در سال عبور کرده است.
قبادی گفت: تصویب اساسنامه پژوهشگاه که بیش از ۲۶ سال با برخی از اهداف انتزاعی باقی مانده بود و اکنون کاربردی شده است، تصویب ساختار چابک با تقلیل تعداد پژوهشکدهها از ۱۴ به ۱۱ و کاهش تعداد گروههای پژوهشی از ۶۹ به ۴۲ گروه پژوهشی و تقویت نظاممند فرآیندهای پژوهشی، ارتقای جایگاه ملی و بینالمللی پژوهشگاه، تقویت شبکه نخبگانی که از مرز ۳ هزار استاد در کشور گذشته است از جمله اقدامات مهمی بوده است که اخیرا در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به انجام رسیده است.
در ادامه این نشست دکتر مولایی، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز گفت: پژوهش اثربخش، فناوری امیدآفرین و رونق تولید شعار امسال هفته پژوهش است و در پژوهشگاه شعار امسال هفته پژوهش، «پژوهش و افق پیشرفت» نام گذاشته شده است.
او ادامه داد: در این هفته از ۴۰ اثر پژوهشگاه رونمایی میشود. البته ما ۱۰۶ اثر را در دست چاپ داریم که به دلیل تنگناهای مالی هنوز مقدور نشده است که امیدوارم برطرف شود و این آثار در دسترس اصحاب علم قرار گیرد. همچنین امسال از سالنامه پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی رونمایی میشود. ما همچنین در حال جمعآوری و تهیه پژوهشهای دهه منتهی به سال ۱۴۰۰ هستیم تا نسخه نهایی سالنامه را هم ارائه کنیم.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: مراسم افتتاحیه و اختتامیه و ۶ پنل در هفته پژوهش از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود. افتتاحیه روز شنبه ۲۳ آذر برگزار و اختتامیه هم در روز دوشنبه ۲۵ آذر برگزار خواهد شد. پژوهش و دانشمحوری، بیانیه گام دوم انقلاب، پژوهش، ترویج و افقهای پیشرفت، نقش علوم انسانی در توسعه کشور، موانع سیاسی اقتصادی پژوهش، علوم انسانی و مسأله پیشرفت از پنلهایی است که در هفته پژوهش در پژوهشگاه برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه