رییس اداره فنیحرفهای و کاردانش آموزش و پرورش استان کرمانشاه:
تحصیل بیش از ۱۷ هزار دانشآموز کرمانشاهی در هنرستانها
کرمانشاه (پانا) - رییس اداره آموزشهای فنیحرفه ای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: نیاز به توسعه هنرستانها در استان داریم.

حامد شاهینی رییس اداره فنیحرفهای و کاردانش آموزش و پرورش با اشاره به سیر نزولی جذب هنرجویان رشتههای فنی حرفهای و کاردانش در سنوات گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه از سال گذشته توانستیم بعد از یک دهه که درصد جذب هنرجویان به رشتههای فنی حرفهای وکاردانش سیر نزولی داشت، این روند را متوقف کرده و امسال درصد دانشآموزانی که تحصیل در رشتههای فنی حرفهای و کاردانش را انتخاب کردهاند به میزان ۲۹.۱۴ درصد کل دانشآموزانی که انتخاب رشته کردهاند برسانیم که این میزان در مقایسه با سال قبل بیش از دو درصد رشد داشته است.
شاهینی اضافه کرد: هم اکنون از ۶۵ هزار و ۵۵۴ دانشآموز دوره متوسطه دوم استان ۱۷ هزار و ۶۵۲ نفر در ۱۵۴هنرستان در شاخه فنی حرفه ای و کاردانش مشغول به تحصیل هستند.
رییس اداره آموزشهای فنی حرفه ای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ادامه داد: دانشآموزان دختر بیشتر تمایل به سمت تحصیل در رشتههای مهارتی مثل طراحی دوخت(خیاطی)، تربیت بدنی، کامپیوتر و حسابداری دارند و دانشآموزان پسر هم بیشتر رشتههای مکانیک، برق و کامپیوتر را برای تحصیل در هنرستانها انتخاب میکنند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری دورهها و همایشهای مختلف برای سمت و سو دادن دانشآموزان به سمت تحصیل در رشتههای فنی حرفهای و کاردانش، گفت: با تلاشهای صورت گرفته خوشبختانه نگاه عموم جامعه از رشتههای نظری به سمت رشتههای فنی و مهارتی متمایل شده است.
شاهینی با بیان اینکه کوتاهترین راه رسیدن به اشتغال آموزشهای مهارتی است، گفت: هنرجویان و علاقمندان میتوانند با این آموزشها و با تسهیلات بانکی که دریافت میکنند، به راحتی اقدام به کارآفرینی و خوداشتغالی کنند.
رییس اداره آموزشهای فنی حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه برنامهریزی شده تا پایان سال ۱۴۰۱ درصد هنرجویان در حال تحصیل در رشتههای فنی حرفه ای وکاردانش به مرز ۵۰ درصد کل دانشآموزان متوسطه دوم برسد، گفت: هم اکنون میزان پوشش تحصیلی استان کرمانشاه فاصله زیادی با این هدف و همچنین با میانگین پوشش کشوری یعنی ۳۵.۶ درصد دارد.
شاهینی افزود: با استقبالی که از رشتههای مهارتی میشود با سه چالش مهم کمبود فضای هنرستانی، کمبود شدید تجهیزات و مواد مصرفی و عدم جذب نیروی آموزشی متخصص روبهرو هستیم که امیدواریم در برنامهریزیهای کلان استان و شورای آموزش و پرورش مورد نظر قرار گیرد.
شاهینی گفت: هم اکنون سرانه فضای فنی حرفه ای وکاردانش در استان ما کمتر از ۳۰ درصد کل فضاهای متوسطه نظری است، لذا مدیران باید شرایطی را فراهم کنند که سایر ادارات و نهادها ساختمانهای مازاد خود را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند، ضمن اینکه از سازمان توسعه و تجهیز و نوسازی مدارس نیز انتظار میرود فضای فنی و کارگاهی را به میزان ۵۰ درصد برساند.
ارسال دیدگاه