مجموعه جذاب «داستان مغز با دیوید ایگلمن» برای اولین بار در قاب شبکه چهار

تهران(پانا) - مجموعه مستند «داستان مغز با دیوید ایگلمن» از امشب (9 آذرماه) در قالب برنامه «چهارسوی علم» روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود.

کد مطلب: ۹۷۲۲۷۵
لینک کوتاه کپی شد
مجموعه جذاب «داستان مغز با دیوید ایگلمن»  برای اولین بار در قاب شبکه چهار

به گزارش روابط عمومی شبکه چهار سیما، واحد تامین برنامه شبکه چهار سیما که شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۲ یک مستند جذاب خارجی را در قالب برنامه «چهار سوی علم» روی آنتن می‌برد، برای هفته جاری مجموعه ۶ قسمتی «داستان مغز با دیوید ایگلمن» را برای پخش در نظر گرفته است که پنج قسمت آن از ۹ تا ۱۳ آذر ماه پخش و قسمت پایانی این مستند روز شنبه ۱۶ آذر پخش می‌شود.

گفتنی است این مستند جذاب برای اولین بار از شبکه دانایی و خردورزی پخش می‌شود.

مجموعه «داستان مغز با دیوید ایگلمن» مستندی است که توسط دانشمند عصب‌شناس دیوید ایگلمن تولید شده است. ایگلمن در این مجموعه به بررسی شگفتی‌های مغز انسان، با هدف آشکارسازی اینکه چرا ما به این شیوه فکر و احساس می‌کنیم، می‌پردازد. این مجموعه در سال ۲۰۱۵ در شبکه تلویزیونی PBS ارائه شد و در سال ۲۰۱۶ نامزد دریافت جایزه امی شد.

در ادامه عناوین قسمت ها و خلاصه آن‌ها آمده است:

واقعیت چیست

دکتر ایگلمن بینندگان را به سفری غیرمنتظره برای کشف مغز انسان می‌برد، مغزی در سکوت و تاریکی و بدون دسترسی مستقیم به جهان خارج محصور شده است، و زیبایی و غنای جهانی که به ما عطا شده است به طرزی جادویی جلوه می‌دهد.

چه چیزی من را می‌سازد

چه چیزی من را می‌سازد، به این پرسش می‌پردازد که عملکرد مغز چگونه به افکار، عواطف، خاطرات و مسئولت ما منجر می‌شود. هزاران سال است که فلاسفه و متفکران بزرگ به این پرسش پرداخته‌اند که چگونه یک شیء فیزیکی و جسمی می‌تواند به فرایندهای ذهنی بیانجامد. در قرن اخیر رشته جدید عصب شناسی نیز به این بحث پیوسته است، و دکتر دیوید ایگلمن توضیح می‌دهد که برای یک عصب شناس پاسخ چنین پرسش‌هایی در شناخت ژرف مغز انسان نهفته است.

چه کسی تحت کنترل است

این قست تحت عنوان چه کسی تحت کنترل است؟ به حقه بزرگی می پردازد که هر روز صبح ما را فریب می دهد: ظاهرا اینطور به نظر می رسد که ما در طول زندگی خود تحت کنترل ضمیر هوشیار هستیم، اما در حقیقت اینطور نیست. حقیقت این است که تمام اعمال و افعال، تصمیم گیری ها، و تمام باورهای ما در بخش هایی از مغز قرار دارند که ما به آن ها دسترسی نداریم.

من چگونه تصمیم می گیرم

مغز انسان پیچیده ترین چیزی است که ما تا بحال در جهان کشف کرده ایم، و هر روزه مدارهای عصبی آن با ده ها هزار تصمیمی که در طول روز به آنها نیازمندیم روبرو هستند. مستند من چگونه تصمیم می گیرم؟ سفری است به جهان ناشناخته تصمیم گیری ها و فرایندهای دخیل در آنها.

من چرا به تو نیاز دارم

در مستند من چرا به تو نیاز دارم؟ دکتر دیوید ایگلمن به این پرسش می پردازد که مغز انسان برای کامیابی و تداوم به مغزهای دیگر نیاز دارد. این نیاز متقابل مغزها به یکدیگر از زمان تولد آغاز می گردد. دکتر ایگلمن گروهی از کودکان را به نمایش خیمه شب بازی دعوت می کند تا توانایی آنان را در تشخیص فرد قابل اعتماد و غیرقابل اعتماد به نمایش بگذارد.

من چه خواهم شد

در مستند من چه خواهم شد؟ دکتر دیوید ایگلمن به آینده سفر می کند، و این پرسش را مطرح می کند آینده مغز انسان و گونه ما چه خواهد بود. مادر طبیعت مغزی را پرورش داده است که به شدت انعطاف پذیر است، و می تواند خود را مطابق با شرایط محیطی وفق دهد، که به این معنا است که تا زمانی که پیشرفت های تکنولوژیک با سرعت سرسام آور ادامه دارند، تکنولوژی ما با زیست شناسیمان رقابت می کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار