وزیر بهداشت تاکید کرد: ضرورت تغییر رویکردها از بیمارستان محوری به سمت پیشگیری محوری
تهران (پانا) - وزیر بهداشت گفت باید دیدگاه و رویکردتان را از سمت بیمارستان محوری به سمت پیشگیری محور، ببرید تا نیاز مردم و کشور به توسعه بخشهای درمانی به ویژه بخشهای ویژه بیمارستانی، کمتر شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، سعید نمکی در سفر کاروان تدبیر و امید به استان کرمان و در نشست مسئولان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) این شهرستان، اظهار کرد: باید دیدگاه و رویکردتان را از سمت بیمارستان محوری به سمت پیشگیری محور، ببرید تا نیاز مردم و کشور به توسعه بخشهای درمانی به ویژه بخشهای ویژه بیمارستانی، کمتر شود، سیاست اصلی ما نیز در وزارت بهداشت، تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری است تا بیماریها در مراحل اولیه تشخیص داده شده و مشکلات و گرفتاریهای مردم، کاهش یابد.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، عملکرد بسیار خوبی داشت و یکی از دانشگاههای برتر کشور بود که توانست ۹۵ درصد از جمعیت هدف خود را مورد پایش و سنجش فشارخون قرار دهد.
وزیر بهداشت از بیماریهای غیرواگیر به عنوان مهمترین مشکل و چالش نظام سلامت یاد کرد و افزود: از ۳۸۰ هزار مورد مرگ در سال، حدود ۳۱۳ هزار مورد مربوط به این بیماریها است که دلیل عمده این بیماریها، سبک زندگی نادرست است، بنابراین لازم است که در تمام معاونتها بر روی پیشگیری از این بیماریها بیشتر کار کنیم. حتی معاونت آموزشی باید بستههای آموزشی مورد نیاز را تهیه و از طریق آموزش از راه دور به مردم ارائه کند.
نمکی با اشاره به تفاوتهای جمعیتی و پراکندگی جمعیت در مناطق مختلف کشور، یادآور شد: نمیتوانیم با همان مدلی که استانهای البرز و مازندران را اداره میکنیم، برای توسعه خدمات و زیرساختها در استانهایی مانند کرمان و سیستان و بلوچستان برنامهریزی کنیم، چون پراکندگی جمعیت آنها با یکدیگر متفاوت است و باید حداقل دسترسی به خدمات را در تمام مناطق کشور فراهم کنیم. بنابراین انتظار داریم، مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی استان کرمان، نقشه توسعه این استان را بر مبنای پراکندگی جمعیت و نه سرانه جمعیتی، تهیه و ارائه کنند.
وی از بیماریهای غیرواگیر، روند رو به رشد سالمندی جمعیت، سلامت روان، توجه به سلامت حاشیه شهرها و همچنین، سلامت مردان به عنوان موضوعات مهمی یاد کرد که باید در این زمینه ها، اقدامات جدی و پیشگیرانه ای انجام شود.
آموزشهای علوم پزشکی جامعه محور نیست
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش علیرغم پیشرفتها و دستاوردهای متعددی که داشتهایم، چند اشکال جدی وجود دارد؛ یکی اینکه آموزشهای علوم پزشکی جامعه محور نیست که طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» با هدف جامعه محور کردن بهداشت، درمان و آموزش به طور آزمایشی در دو استان سمنان و قزوین اجرایی می شود. دومین اشکال در حوزه آموزش، تاکید بیش از حد بر روی تربیت نیروی فوق تخصصی و غفلت از نقش نیروهای تخصصی و همچنین پزشکان عمومی است. پزشکان عمومی با گذراندن دوره های آموزشی کوتاه مدت می توانند در پزشکی خانواده نقش آفرین باشند، البته معتقدم که مباحث پزشکی خانواده باید در طول مدت تحصیل پزشک عمومی، جزء لاینفک آموزش باشد.
لزوم نظارتها و بازدیدهای شبانه و سرزده مستمر مسئولان
نمکی خطاب به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در حوزه درمان باید نظارتها و بازدیدهای شبانه و سرزده مسئولان مستمر باشد تا نارضایتیهای مردم کاهش یابد، چراکه جلب رضایت مردم، رضایت خداوند را به همراه دارد. همچنین، در حوزه درمان نباید در بخش دولتی به گونهای کار کنیم که بخش خصوصی تمایلی به مشارکت نداشته باشد و نباید رقیب بخش خصوصی باشیم؛ البته گروههای آسیب پذیر و ضعیف جامعه حتما باید از خدمات با کیفیت حوزه سلامت در بخش دولتی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به همکاری مناسب وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی، گفت: وقتی مسئولیت وزارت بهداشت را بر عهده گرفتم، مطالبات ما ۱۵ تا ۱۸ ماه معوقه داشت، اما امروز این فاصله کمتر شده و در قراردادی که با مسئولان این سازمان داشتیم، مقرر شد که ۶۰ درصد از اسناد تا پایان هر ماه و ۴۰ درصد باقی مانده تا سه ماه بعد پرداخت شود و در بیمه سلامت نیز خوشبختانه ترمز هزینهها را کشیدیم و با اجرای راهنماهای بالینی، هزینه های این سازمان در سال جاری حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است و به جز مطالبات ۳ ماه سال گذشته، پرداختی بیمه سلامت در سال جاری، منظم و با فاصله معقولی صورت میگیرد.
ارسال دیدگاه