فواید بلند مدت زردچوبه
تهران (پانا) - مطالعات نشان دادهاند که زردچوبه به حفظ سلامت کبد کمک میکند، بهویژه زمانیکه فرد در معرض سموم قرار می گیرد. بهعنوان مثال، زردچوبه تولید صفرا را افزایش میدهد که از سلامت گوارش و سمزدایی پشتیبانی میکند.
بهگزارش عصرایران، زردچوبه یکی از ادویههای پر مصرف در جهان است. زردچوبه نهتنها بهواسطه عطر، طعم و رنگ خود در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه به واسطه فواید سلامت بالقوه خود از گذشتههای دور مورد توجه مردم بوده است. طی سالیان اخیر نیز پژوهشهای مختلفی درباره فواید زردچوبه برای سلامت انسان انجام شده است.
کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه که عامل رنگ زرد روشن این محصول نیز است، مسئول بسیاری از فواید سلامت زردچوبه عنوان شده است. نتایج یک پژوهش در دانشگاه یوسیالای در آمریکا نشان داد افرادی که طی بازه زمانی ۱۸ ماهه این مطالعه، روزانه ۹۰ میلی گرم کورکومین دریافت میکردند، بهبود چشمگیر در حافظه و توجه خود را شاهد بودهاند. همچنین، شرکتکنندگان بهبود در شرایط خلق و خوی را گزارش کردند.
پژوهشگران بر این باروند که این فواید مهم ممکن است با خواص ضدالتهاب قوی زردچوبه مرتبط باشند، اما برای درک بهتر به پژوهشهای بیشتری در این زمینه نیاز است.
مطالعات پیشین فواید زردچوبه برای سلامت شناختی و همچنین موارد دیگر مانند توانایی مبارزه با سرطان، تقویت سیستم ایمنی، و محافظت از عملکرد درست اندامی را نشان دادهاند. در ادامه با برخی از فواید برجسته استفاده از زردچوبه بیشتر آشنا میشویم.
تقویت عملکرد سیستم ایمنی
برخی پژوهشها نشان دادهاند که کورکومین موجود در زردچوبه از فعالیت پروتئینی به نام CAMP پشتیبانی میکند که این پروتئین به حفظ عملکرد درست و سالم سیستم ایمنی کمک میکند.
این ممکن است کلید پیشگیری از علائم آلرژی شما نیز باشد زیرا زردچوبه بهعنوان یک تعدیل کننده فعالیت سیستم ایمنی عمل میکند. اساسا، این شرایط به پیشگیری از ترشح هیستامین کمک میکند که میتواند به معنای رنج کشیدن کمتر از آلرژی باشد.
محافظت از کبد
مطالعات نشان دادهاند که زردچوبه به حفظ سلامت کبد کمک میکند، بهویژه زمانی که فرد در معرض سموم قرار میگیرد. بهعنوان مثال، زردچوبه تولید صفرا را افزایش میدهد که از سلامت گوارش و سمزدایی پشتیبانی میکند.
همچنین، زردچوبه بر تولید گلوکز و التهاب تاثیرگذار است و از عملکرد درست پانکراس پشتیبانی میکند.
مبارزه با زوال عقل
بسیاری از اپیدمیولوژیستها مدتهاست تصور میکنند که استفاده از زردچوبه در هند به جمعیت پیر این کشور در حفظ سلامت شناختی خود کمک کرده است. مطالعات جدید به این مساله اشاره داشته و نشان دادهاند که زردچوبه میتواند بهطور فعال سلامت شناختی و نورولوژیکی را تقویت کند.
مبارزه با سرطان
مطالعت متعدد نشان دادهاند که زردچوبه از توانایی بالایی برای مبارزه با سرطان در بدن برخوردار است. بهعنوان مثال، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است به پیشگیری از سرطانهای پستان و پروستات کمک کند زیرا هر دو مورد با التهابی پیوند خوردهاند که کورکومین میتواند آن را کاهش دهد.
تامین آنتی اکسیدانهایی قوی
قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه میتواند در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو از بدن محافظت کند و فواید ضدپیری ارائه کند. زردچوبه بهعنوان یکی از قدرتمندترین آنتی اکسیدانهای طبیعی پشتیبان میتوکندری، ساختارهای سلولی تولید کننده انرژی، شناخته میشود.
تسکین سوءهاضمه
بهگفته موسسه ملی سلامت آمریکا، مصرف زردچوبه ممکن است به تسکین ناراحتیهای گاه و بیگاه معده کمک کند.
در حقیقت، یک آزمایش بالینی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که افراد مبتلا به مشکلات مزمن دستگاه گوارش، مانند سوءهاضمه و سندرم روده تحریکپذیر، با دریافت کورکومین دو بار در روز و برای شش ماه، بهبود سریعتر سوءهاضمه را تجربه کردند.
از بین بردن سموم
از آنجاییکه زردچوبه به تقویت سلامت کبد، گوارش، و سیستم ایمنی کمک میکند میتواند به فرآیند نابودی سمومی که سلامت انسان را در معرض خطر قرار میدهند و پیشگیری از انباشت آنها در بدن کمک کند.
زردچوبه التهاب کبد را کاهش می دهد، در شرایطی که به افزایش تولید صفرا کمک می کند. همچنین، این محصول به باززایی سلول های کبد و دفع سموم کمک می کند.
محافظت از غذا حین گریل کردن
برخی پژوهشها نشان دادهاند که افزودن زردچوبه به غذا پیش از گریل کردن آن میتواند تشکیل ترکیبات سمی را بهمیزان ۴۰ درصد کاهش دهد، از اینرو، میتوانید آن را بهعنوان ادویهای عالی برای باربیکو در نظر بگیرید.
با توجه به فواید سلامت مختلف زردچوبه، جای شگفتی نیست که این خوراکی زرد رنگ یک افزودنی عالی به برنامه سلامت و غذایی روزانه شما برای تحقق هدف سلامت و بهزیستی بلندمدت باشد.
ارسال دیدگاه