اعتراض دیابتیها به سهمیهبندی انسولین + پاسخ تامیناجتماعی
تهران (پانا) - طی چند ماه اخیر بیماران مبتلا به دیابت با مشکلاتی برای دریافت انسولین از داروخانهها مواجه شدهاند و وقتی به داروخانه میروند به آنها گفته میشود که باید به مرکز اسناد پزشکی و پایگاههای تعیین شده دیگر مراجعه و تاییدیه مجددی از تامین اجتماعی دریافت کنند تا بتوانند سهمیه دارویی خود را دریافت کنند.
بهگزارش ایسنا، دکتر جلال، رئیس اداره دارویی اسناد پزشکی تهران، توضیحاتی در اینباره ارائه کرد و گفت: از گذشته هم باید برای دریافت داروی انسولین تشکیل پرونده انجام میشد ولی بهعلت تعداد بالای مراجعین کار را به داروخانهها سپرده بودیم.
او بیان کرد: بعد از بررسیهای تکمیلی و بهعلت آمار بالای فروش انسولین و مصرف بیرویهای که داشت، طی هماهنگی با معاونت درمان و انجمن غدد، پروتکل جدید نوشته شد تا بتوانیم کنترل هزینه کنیم و جلوی مصرف بیرویه را بگیریم.
رئیس اداره دارویی اسناد پزشکی تهران با بیان اینکه علیرغم این دستورالعمل روند کار را تغییر ندادیم و روند قبلی داروخانهها برقرار بود اظهار کرد: ولی کدهای جدید از ۱۳ فروردین درنظر گرفته و مقرر شد که بیماران بهمرور به پایگاههای اعلام شده مراجعه کرده و تشکیل پرونده بدهند تا دارو طبق گایدلاین جدید و پرونده تشکیل شده ارائه شود، ولی به مرور سهمیه را کم کردیم؛ اگر سهمیه ۷ تا بود، به ۶ و ۵ رسید تا بیماران ناچار شوند مراجعه کنند.
جلال ادامه داد: از ۱۳ فروردین کم کم بیماران به ۱۰ پایگاه ما مراجعه کردند. داروخانههای ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی، هلال احمر جشنواره و هلال احمر شهرری، ۲۹ فروردین، پایگاه شهید کاظمی و مرکز اسناد پزشکی از این جمله بودند.
او با بیان اینکه از اواخر شهریور کدهای قدیمی نیز مسدود شدند تا آنها که باقی مانده بودند ملزم شوند مراجعه کنند تا سهمیهشان طبق پرونده جدید ثبت شود گفت: اکنون دیگر روند عادی شده است و از مرحله پیک مراجعات عبور کردهایم.
رئیس اداره دارویی اسناد پزشکی تهران درباره اعتراض برخی بیماران مبنیبر سرگردانی در ادارات و مراجعه چند باره برای تشکیل پرونده گفت: اگر مدارک کافی باشد یک بار مراجعه کافی است. ما تاکید کرده بودیم آخرین آزمایش را بههمراه داشته باشند، با این حال برخی بدون آزمایش میآیند. اگر همان دفعه اول مدارک کامل باشد نیازی به دوندگی نیست.
جلال ادامه داد: با یک مرتبه تشکیل پرونده دارو تایید میشود و در اختیارشان قرار میگیرد.
او همچنین درباره گلایه یک بیمار دیابتی مبنیبر تغییر انسولین به قرص توسط داروخانه گفت: اگر پزشک دستور بدهد ما اجازه نداریم بگوییم بیمار چه چیزی را مصرف کند یا نکند، یا بیمار را به سمت قرص سوق بدهیم. تشخیص بر عهده پزشک است.
رئیس اداره دارویی اسناد پزشکی تهران در پاسخ به اینکه آیا کمبود انسولین موجب این تصمیم نشده است؟ اظهار کرد: گرفتار مصرف بیرویه انسولین بودیم. بیمارانی داشتیم که بیشتر از سهمیه دارو میگرفتند و تاریخ مصرفش میگذشت. داروخانه نیز داروی یخچالی را پس نمیگیرد. برخی بیماران به علت ترس از کمبود دارو، مازاد بر نیاز تهیه و دارو را انبار میکردند. ۹۰ درصد هزینه این دارو را سازمان میدهد و این مصرف بیرویه باعث ضرر اقتصادی و ارزبری از کشور میشد.
هرچند این اقدام طبق گفته مسئولین سازمان تامین اجتماعی در راستای جلوگیری از مصرف بیرویه این دارو بوده است؛ لازم بود اطلاعرسانی در اینباره از ابتدای طرح صورت میگرفت و ترتیبی اتخاذ میشد تا بیماران معطلی کمتری در پایگاهها داشته و گرفتار بوروکراسیهای اداری نشوند.
ارسال دیدگاه