رفع کمخونی با طب سنتی
تهران (پانا) - یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کمخونی مشکلی شایع در افراد به ویژه زنان است که با علائمی مانند رنگ پریدگی و خستگی بروز پیدا میکند.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کمخونی (آنِمی) اظهار کرد: کمخونی بر اثر کمبود هموگلوبین در گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و از علائم این عارضه میتوان به رنگ پریدگی، سرگیجه، سردرد، ریزش مو، خستگی، ضعف عمومی بدن و بی حالی، تپش قلب نامنظم و تنفس با ریتم کوتاه اشاره کرد.
او بیان کرد: رژیم غذایی نامناسب، مصرف فستفودها و غذاهای بیکیفیت، گرفتن رژیمهای لاغری غیر اصولی و خود سرانه، قاعدگیهای طولانیمدت، ابتلا به کیست و فیبروم، ضربه، جراحت و خونریزی، ابتلا به بیماریهای خاص که موجب میشوند گلبولهای قرمز خون از بین بروند.کمبود آهن، اسید فولیک و ویتامین B ۱۲ از عوامل موثر در بروز کمخونی هستند؛ زنان در دوران بارداری و مبتلایان به زخم معده هم ممکن است به کمخونی دچار شوند.
موثرترین راهکارهای طب سنتی برای درمان کمخونی
عظمایی افزود: مبتلایان به کمخونی شدید برای رفع مشکلشان باید به متخصص خون مراجعه کنند، گروهی از مواد غذایی هم وجود دارند که مصرف آنها به درمان کمخونی کمک میکنند که از این مواد غذایی میتوان به عدس با گلپر، انواع سبزیها و میوهها، سیب، عصاره چغندر به همراه عسل، گوشت گوسفند جوان، سرکه انگبین به همراه عرق بیدمشک و یونجه، انار با گلپر، دل گوسفند کبابی شده، کشمش، گزنه، کدو ترکیب چهار مغز (پسته، بادام، گردو و فندق) به همراه عسل اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: مصرف ترکیب تره، اسفناج و جعفری در درمان کمخونی موثر است برای این منظور افراد باید مقدار زیادی از تره را با مقدار متوسط از اسفناج و کمی جعفری با هم مخلوط، این ترکیب را خُرد و ترکیب خرد شده را همراه غذا میل کنند.
او تصریح کرد: مصرف چهار شیره (شیره انگو. ر، خرما، توت و انجیر) در وعده صبحانه برای مبتلایان به کمخونی مفید است، افراد میتوانند این شیرهها را با سویق نخود، ماش، عدس، گندم و جو مخلوط و میل کنند.
عظمایی یادآوری کرد: مبتلایان به کم خونی باید از مصرف غذاهای ساندویچی بیکیفیت، کنسرو شده و مانده پرهیز کنند.
ارسال دیدگاه