رئیس سازمان توسعه تجارت : موافقتنامه اوراسیا فضایی برای تمرین تجارت با سایر کشورها است

تهران (پانا) - رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران درباره موافقتنامه کشورمان با اتحادیه همکاری‌های اقتصادی منطقه اورآسیا می‌‌گوید این موفقتنامه فضایی را برای تمرین تجارت کشورمان با دیگر کشورها آماده می‌کند و لزوم ورود به چنین موافقتنامه‌هایی داشتن تولید صادراتی است تا بتوان از شرایط موافقتنامه، بهره گرفت.

کد مطلب: ۹۵۹۲۴۸
لینک کوتاه کپی شد
رئیس سازمان توسعه تجارت : موافقتنامه اوراسیا فضایی برای تمرین تجارت با سایر کشورها  است

به گزارش صدا و سیما، حمید زادبوم در ارتباط تلفنی با برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری با اشاره به اینکه تجارت، جاده دو طرفه است، افزود: موافقتنامه چند جانبه ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل ۵ کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است که در آینده شاید گسترده تر شود.
او ادامه داد: این اتحادیه برای تجارت آزاد با برخی کشورها از جمله ایران وارد مذاکره شد و با ویتنام و سنگاپور هم موافقتنامه امضا کردند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد:​ این اتحادیه با کشورمان موافقتنامه موقت تجارت آزاد امضا کرده است که بر اساس آن ۸۶۲ قلم کالا را به صورت ترجیحی، تبادل می کنیم که پس از مدتی، به تجارت آزاد می رسیم.
وی با بیان اینکه حجم تجارت اوراسیا حدود ۸۶۶ میلیارد دلار است، گفت: فقط روسیه حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیارد دلار در سال واردات و حدود ۴۵۰ میلیارد دلار صادرات دارد.
زادبوم افزود: در افق درازمدت علاقمندیم به این اتحادیه بپیوندیم اما باید پله هایی طی شود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: موافقتنامه ایران و اتحادیه اوراسیا مهمترین، بزرگترین و حجیم ترین موافقتنامه کشورمان با خارج از کشور است.
حمید زادبوم در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بر اساس موافقتنامه کشورمان با اتحادیه اوراسیا، از این به بعد بر روی کالاهایی که در این موافقتنامه ذکر شده است هیچ موانع غیر تعرفه ای نمی توانیم قرار دهیم و این موضوع برای هر دو طرف قرارداد است.
وی گفت: مرحله اول اجرای این موافقتنامه در ۵ آبان شامل ۸۶۲ قلم کالا است که ۳۶۰ قلم کالا را ما به آنها تخفیف دادیم و ۵۰۲ قلم کالا را آنها به ما تخفیف دادند و تمرین می کنیم و ظرف دو سال پس از اجرای سال اول یعنی سه سال پس از شروع این موافقتنامه، مذاکرات ما باید به تجارت آزاد در برخی کالاها برسد.
زادبوم با اشاره به اینکه پس از موافقتنامه چند جانبه «D۸» ، موافقتنامه با اتحادیه ارواسیا دومین موافقتنامه چند جانبه کشورمان است، گفت: این موافقتنامه مهمترین، بزرگترین و حجیم ترین موافقتنامه کشورمان با خارج از کشور است و نواقص موافقتنامه قابل اصلاح است.
او افزود: اخیراً نقشه راه تنظیم بازار کشور تدوین شد و در کنار آن در حال تدوین نقشه راه توسعه صادرات هستیم.

غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نیز در این برنامه افزود: خوشبختانه روابط سیاسی ما با همه کشورهای عضو اوراسیا، بسیار خوب و این روابط خوب بستر بسیار مناسبی برای توسعه و موفقیت موافقتنامه کشورمان با اتحادیه همکاری‌های اقتصادی منطقه اوراسیا است.
غلامرضا انصاری با اشاره به اهمیت منطقه اوراسیا، افزود: در حوزه تفکر منطقه اوراسیا، نگاه به شرق حاکم و این موضوعی است که اکنون در سیاست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در اولویت بسیار بالایی قرار دارد و همچنین در حوزه جغرافیایی، کشورهای اوراسیا با کشورمان همسایه هستند بنابراین در راستای سیاست ارتباطات گسترده اقتصادی با همسایه‌ها، توجه به اوراسیا یکی از سیاست‌های راهبردی ایران است.
وی ادامه داد: اوراسیا می‌تواند بازار بسیار خوب و در دسترس حوزه تولیدات ایران باشد بنابراین این موافقتنامه می‌تواند زمینه بسیار خوبی را برای رشد اقتصادی ایران فراهم کند.

کامبیز میرکریمی، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه هم با اشاره به اینکه موافقتنامه امضا شده میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله مهمترین موافقتنامه های بازرگانی در تاریخ معاصر کشورمان است، گفت: تا پیش از این ایران یکی از منزوی ترین کشورهای جهان در حوزه موافقتنامه های عملیاتی تجاری بود اما با این موافقتنامه چشم انداز مثبتی ایجاد و درهای کشورهای مهم به روی صادرات ایران باز می شود.
وی افزود: اگر به اقلام صادراتی کشورمان نگاه کنیم خوشبختانه منطقه اوراسیا جایی است که کالاهای با ارزش افزوده بالا به آن جا صادر کردیم و از طرفی می توانیم کالاهای آب بر را از این کشورها وارد کنیم.
صمد عزیزنژاد پژوهشگر اقتصادی هم گفت: آنچه که در موافقتنامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی اقتصادی مطرح می‌شود چیزی است که بر روی کاغذ نوشته می‌شود و همه کشورهایی که در یک موافقتنامه بین‌المللی شرکت می‌کنند هدفشان حمایت از منافع ملی خودشان است.
وی ادامه داد: اکنون در برخی بخش ها مشکل داریم که در کنار موافقتنامه ای که تصویب یا امضا می کنیم باید به آنها توجه کنیم از جمله این که نحوه مبادلات مالی و توسعه حمل و نقل و ترانزیت را باید حل کرده باشیم و همچنین جغرافیای ارتباط با این کشورها را هم باید در نظر بگیریم.
عزیزنژاد افزود: باید از مزیت مرز نشینان برای ایجاد فرصت های اقتصادی استفاده کنیم و خودتحریمی هایی داخلی از جمله تعدد بخشنامه های اعمال شده بر تجارت داخل کشور را برطرف کنیم و کاهش حاشیه سود تجار را از طریق کاهش عوارض خروج از کشور، جبران کنیم.
وی ادامه داد: اگر این الزامات را رعایت نکنیم خروجی توافقتنامه هایمان با دیگر کشورها، حداکثر نخواهد بود و طرف های مقابل تجاری ما از کشورمان نفع بیشتری خواهند برد.

میرکریمی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه هم گفت: این موافقتنامه‌ها می‌تواند به ثبات اقتصاد و تجاری کشور کمک کند که بزرگترین درخواست بخش خصوصی است
او با بیان اینکه باید مزیت های نسبی کالاها را در مناطق مختلف کشور تشخیص دهیم، افزود: وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی باید با یکدیگر همکاری کافی داشته باشند و با بخش خصوصی هم تعامل کنند.
انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نیز با بیان اینکه اتحادیه اوراسیا مجموعه رو به رشدی است، گفت: هدف اصلی این اتحادیه، آزادی کالا و رفت و آمد سرمایه و نیروی کار است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در موافقتنامه ایران و اتحادیه اوراسیا بر تسهیل روابط تجاری تصریح شده است بنابراین مشکل ویزا نخواهیم داشت و سفارتخانه های ما هم در منطقه اوراسیا در این زمینه فعال هستند.
انصاری با اشاره به اینکه این اتحادیه از اتحادیه اروپا الهام گرفته است، گفت:​ امیدواریم به دورانی برسیم که در این مجموعه از یک ارز استفاده شود.
او ادامه داد: اکنون روابط تجاری ما بر اساس توافقی است که با هر کدام از این کشورها داریم و بیش از ۹۰ درصد تجارت ما با روسیه با ارز ملی روسیه است و کشورها عموماً علاقمند هستند با ارز ملی آنها معامله شود و این موجب تضعیف دلار می‌شود.
انصاری با اشاره به اینکه ایران ظرفیت خوبی در زمینه‌های گردشگری دارد، گفت: موقعیت جغرافیایی ایران از نظر ترانزیتی یکی از سرمایه‌های بزرگ کشور است و باید در حوزه های ترانزیت و گردشگری، فعالانه کار کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه افزود: اتحادیه اوراسیا از اتحادیه‌های بسیار موفق در آینده خواهد بود و کشورهایی مانند چین و اندونزی در صف همکاری با این اتحادیه هستند.
او اضافه کرد: تحریم‌ها چشم‌های ما را به اهمیت همسایگان باز کرد و باید همسایگان همچنان مورد توجه باشند.
انصاری با بیان اینکه اوراسیا مجموعه ثروتمندی است و بازار خوبی می تواند برای ما باشد، گفت: مجموعه اوراسیا از سیاست های تحریمی آمریکا به شدت ناراضی هستند و این مجموعه دور هم جمع شدند تا از فشارهای آمریکا و بقیه کشورها مصون باشند.
عزیزنژاد پژوهشگر اقتصادی هم گفت: در برداشت‌های خود از موافقتنامه ایران و اتحادیه اوراسیا نباید عجله کنیم و نباید فکر کنیم که این موافقتنامه حتما به نفع ما خواهد بود.
او تاکید کرد: باید به اقتصاد داخلی و فعالان اقتصادی داخلی تکیه کنیم و باید تحریم‌های داخلی را از روی دوش آنها برداریم.
عزیزنژاد افزود: باید سیاست شفاف و پایدار در خصوص تجارت داشته باشیم که نداریم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار