رئیس مرکز آمار خبر داد:
افزایش 843 هزار نفری شاغلان کشور
تهران (پانا) - رئیس مرکز آمار میگوید نرخ بیکاری کشور در تابستان امسال، ۱۰ و نیم درصد است که در مقایسه با تابستان پارسال، حدود یک و ۸ دهم درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش صدا و سیما، جواد حسینزاده در ارتباط تصویری با شبکه یک سیما با اشاره به اینکه در مرکز آمار ایران، هر فصل طرح آمارگیری از نیروی کار اجرا میشود، افزود: حدود ۶۰ هزار خانوار در نمونههای ما قرار میگیرند و این طرح، مشابه طرح نیروی کار در همه جهان اجرا میشود و منطبق بر استانداردهای بینالمللی است.
وی با بیان اینکه تعریف شاغل از دیدگاه مرکز آمار ایران مطابق همه دنیا و بر اساس دستورالعمل سازمان بینالمللی کار است، ادامه داد: بر اساس این تعریف، فردی شاغل است که در هفته مرجع، حداقل یک ساعت کار کرده باشد.
حسینزاده افزود: ماموران آمارگیر همه استانها آموزش دیدند و با پرسشنامهای مطابق با استانداردهای بینالمللی به خانوارها مراجعه میکنند و بر اساس سئوالاتی که پرسیده میشود شاغل یا غیر شاغل بودن آن ها تشخیص داده میشود.
او اضافه کرد: سپس با روشهای نمونهگیری منطبق با استانداردهای بینالمللی، این نتایج به کل جامعه تعمیم داده میشود.
رئیس مرکز آمار ایران گفت: در این پیمایش با توجه به سوالاتی که پرسیده میشود تعداد شاغلان و بیکاران تشخیص داده میشود.
حسینزاده اضافه کرد: بر اساس آخرین آمار، از مجموع حدود ۶۱ میلیون و ۵۸۲ هزار جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر که جمعیت در سن کار محسوب میشوند، حدود ۴۴ و ۹ دهم درصد آنها فعال هستند و ۳۳ میلیون و ۹۳۷ هزار نفر تا سال ۹۸ ، غیر فعال بودند.
وی ادامه داد: از مجموع جمعیت فعال که به شاغلین و بیکاران تقسیم میشوند، حدود ۲۴ میلیون و ۷۵۱ هزار نفر یعنی ۸۹ و نیم درصد در تابستان سال ۹۸ شاغل بودند و ۱۰ و نیم درصد یعنی حدود دو میلیون و ۸۹۴ هزار نفر بیکار بودند.
رئیس مرکز آمار ایران گفت: در مجموع، در تابستان امسال ۸۴۳ هزار و ۷۱۹ نفر به جمع شاغلان اضافه شد.
حسینزاده در پاسخ به این پرسش که آیا امسال دولت میتواند به تکلیف خود بر اساس برنامه پنج ساله ششم توسعه مبنی بر ایجاد سالانه حدود ۹۵۵ هزار شغل، عمل کند؟ گفت: برای پاسخ به این پرسش باید مجموع اشتغال ایجاد شده در طول سال ۹۸ را محاسبه کنیم.
او ادامه داد: تعداد شاغلان کشور در تابستان امسال حدود ۸۴۳ هزار نفر افزایش داشت که با رقم پیشبینی شده اختلاف اندکی دارد.
ارسال دیدگاه