دبیر ستاد سلولهای بنیادی خبر داد:
انجام سالانه ١٢٠٠ پیوند مغز استخوان
تهران (پانا) - دبیر ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه سالانه ١٢٠٠ پیوند مغز استخوان در کشور انجام میشود، گفت باید این میزان به بیش از ۲۰۰۰ مورد افزایش یابد و در این زمینه گسترش مراکز پذیرهنویسی یکی از اقداماتی است که اثربخش است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، امیرعلی حمیدیه، موسس اولین بانک اهداکنندگان سلولهای بنیادی خون ساز، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و عضو هیات رئیسه پیوند سلولهای بنیادی خونساز آسیا و اوقیانوسیه، در همایش روز جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی، گفت: در طی دو سال گذشته اقدامات خوبی برای گسترش فرهنگ اهدای سلولهای بنیادی خون ساز در وزارت بهداشت انجام شده است. در دنیا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از طریق سلولهای بنیادی خون ساز پیوند شدند که ۱۱ هزار مورد آنها، ایرانی بودهاند. اکنون ١۶ هزار بیمار در دنیا در انتظار دهنده سازگار سلولهای بنیادی هستند.
وی با اشاره به آمار مبتلایان به بیماریهای خونی، تصریح کرد: سالانه ۴٠ هزار نفر در جهان به سرطان خون مبتلا میشوند و هر ۵ دقیقه یک بیمار مبتلا به سرطان خون شناسایی میشود. روزی، سرطان خون کشنده بود؛ اما اکنون، این بیماری با پیوند سلولهای بنیادی خون ساز درمان میشود.
حمیدیه ادامه داد: تا سال ٢٠١٠ هیچ بانک اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز در منطقه شرق مدیترانه و شمال آفریقا نداشتیم که در همان سال ایران توانست به عنوان بیست و ششمین کشور وارد لیست کشورهایی شود که تبادلات سلولهای بنیادی خون ساز را انجام میدهد. اکنون بیش از ۵٠ درصد پیوندها در آمریکا، اروپا و ژاپن از دهنده غیر خویشاوند انجام میشود، اما در منطقه ما این عدد زیر یک درصد است.
موسس اولین بانک اهداکنندگان سلولهای بنیادی با بیان اینکه سالانه ١٢٠٠ پیوند مغز استخوان در کشور انجام میشوند، گفت: باید این میزان را به بیش از ۲۰۰۰ مورد افزایش دهیم. در این زمینه گسترش مراکز پذیره نویسی یکی از اقداماتی است که میتواند به ما کمک کند.
وی با اشاره به هزینههای پیوند سلولهای بنیادی خون ساز اظهار کرد: هزینه پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در اروپا و آمریکا ۵٠٠ هزار دلار تا یک میلیون دلار است و انتقال سلولهای بنیادی خونساز به سایر کشورها نیز ۲۰ هزار یورو هزینه دارد. بنابراین، با افزایش شمار اهداکنندگان و مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز میتوان از خروج ارز جلوگیری کرد. در عین حال، باید توجه کرد که در پیوند سلولهای بنیادی خون ساز بیمار بعد از گذشت ۶ ماه از پیوند به هیچ دارویی نیاز ندارد.
ارسال دیدگاه