پشت پرده تاسیس شبکه آزمایشگاهی در کشور
بیکاری در راه است
تهران (پانا) - نایب رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران، در ارتباط با اعتراض جامعه آزمایشگاهیان به تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور، توضیحاتی ارائه داد.
بهگزارش مهر، فرید کرمی، به آیین نامه تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور اشاره کرد و اظهار کرد: جامعه آزمایشگاهیان از وزیر بهداشت درخواست دارند، این آیین نامه را تعلیق کند.
او با اشاره به امضای وزیر بهداشت در آییننامه تاسیس شبکههای آزمایشگاهی، افزود: شبکههای آزمایشگاهی، الگویی است که در خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا در حال پیادهسازی است. اما، نیاز به زیرساختهایی دارد که در کشور ما این ساختار فراهم نیست.
کرمی با عنوان این مطلب که آزمایشگاه مرجع سلامت از دو سال پیش روی آییننامه تاسیس و مدیریت آزمایشگاهها کار کرده و بخشی تحتعنوان تاسیس شبکههای آزمایشگاهی را در آن گنجانده است.
او ادامه داد: در شبکههای آزمایشگاهی، نمونهها از مراکز کوچکتر انتقال پیدا کرده و بعد به یک مرکز جامع آزمایشگاهی ارسال میشود. این در حالی است که زیرساختهای تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور ما وجود ندارد و از گذشته شاهد تاسیس آزمایشگاههای کوچک و بزرگ در اقصی نقاط کشور هستیم که مردم هم به این آزمایشگاهها دسترسی دارند.
کرمی افزود: در حالحاضر بیش از ۵۲۰۰ آزمایشگاه کوچک و متوسط در بخشهای دولتی و خصوصی کشور مشغول ارائه خدمات به مردم هستند. مشکل ما، عدمدسترسی به آزمایشگاه نیست، بلکه مشکل این است که قدرت خرید و پوشش بیمهای لازم وجود نداشته باشد.
او گفت: آزمایشگاه مرجع سلامت با این ادعا که میخواهیم هزینهها را پایین بیاوریم و دسترسی مردم را راحتتر کنیم، تاسیس شبکههای آزمایشگاهی را طراحی کرد که انجمنهای تخصصی اعتراض کردند.
کرمی افزود: تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور، علاوهبر اینکه منجر به از بین بردن ساختار فعلی آزمایشگاهها و بیکاری پرسنل آزمایشگاهها خواهد شد، باعث میشود یک رانتخواری ویژهای هم شکل بگیرد. از همینرو، سال گذشته و قبل از اینکه این آییننامه به امضای وزیر بهداشت برسد، ما اعتراض کردیم.
او گفت: این اقدام باعث از بین بردن ساختار فعلی شده و عدهای با رانت خواری، مجوز تاسیس این شبکهها را میگیرند و همین اقدام میتواند به بیماری پرسنل آزمایشگاهها منجر شود.
کرمی با اشاره به امضای وزیر بهداشت پای دستورالعمل تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور، افزود: متاسفانه اطلاعات غلط به وزیر دادهاند و عنوان داشتهاند که جامعه آزمایشگاهی کشور موافق این طرح است. در حالیکه چنین چیزی نیست و جامعه ازمایشگاهیان کشور آمادهاند در حضور وزیر بهداشت، نظرات کارشناسی خود از این طرح غیر کارشناسی را بیان کنند.
نایب رئیس انجمن علمی آسیبشناسی ایران، گفت: درخواست جامعه آزمایشگاهی کشور از وزیر بهداشت، این است که دستور دهند آییننامه تاسیس شبکههای آزمایشگاهی در کشور فعلا تعلیق شود تا نمایندگان جامعه آزمایشگاهی، در یک نشست کارشناسی با حضور وزیر، نظرات خود را ارائه بدهند.
کرمی افزود: ما معتقدیم اجرای این طرح در کشور، برای عدهای رانت ایجاد خواهد کرد و پرسنل آزمایشگاههای پزشکی کوچک و متوسط، بیکار خواهند شد.
ارسال دیدگاه