در آخرین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر چه گذشت؟
تهران (پانا) - رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد با اشاره به افزایش مخالفتها با مصوبه اخیر جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر و رفتن ناگهانی سردار منتظر المهدی از ستاد گفت که این مصوبه سبب بازگشت صدها هزار نفر به چرخه اعتیاد، افزایش جرائم و آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
به گزارش کمیته رسانه کانون درمانگران اعتیاد کشور، امیر رضا چمنی، رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد درباره فعالیت سردار منتظر المهدی در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حدود شش ماه قبل مردی به ستاد مبارزه با مواد مخدر آمد که به جرات میتوان گفت یکی از مناسب ترین انتخاب ها در طول حیات این ستاد بوده است.
وی افزود: سالها حضور در رده های بالای انتظامی و همچنین تحصیل در رشته پزشکی و phd سلامت روان، وی را فردی صاحب نظر و کم نظیر در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مواجهه علمی با بیماری اعتیاد کرد. ایشان به رویکرد علمی و استفاده از نظریات کارشناسان و نخبگان حوزه اعتیاد اعتقاد عمیق داشته و بارها بیان کرد که با توجه به تغییرات پدیده های اجتماعی، مدیریت آنها نیز باید به تناسب تغییر یافته و به روز شود.
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزدادامه داد: ایشان همچنین درمان اعتیاد را بسیار پیچیده و چند وجهی دانسته که به هیچ وجه نمیشود بر سر آن خطر کرد و معتقد است اقدامات در این حوزه باید کاملا علمی، عقلانی و عملی باشد.
چمنی با اشاره به خبر غیر منتظره رفتن سردار منتظر المهدی از ستاد مبارزه با مواد مخدر و بازگشت آن به ناجا گفت: هر چند در همین ایام کوتاه حضور وی هم اقدامات بزرگ و ارزشمندی در حوزه پیشگیری درمان و کاهش آسیب پایه گذاری شد که متناسب باعصر کنونی و مقتضیات امروز جامعه همچون بیمه درمان خاص اعتیاد برای ۳۰ هزار بیمار و بیمه درمان برای کلیه معتادان و خانواده های آنها بود اما فردی با تجربه وافر در حوزه انتظامی، پزشکی و سلامت روان وقتی به ستاد می آمد بخوبی میدانست که شش ماه زمان بسیار کوتاهی برای ایجاد تحولات تاثیر گذار در حوزه پیچیده اعتیاد و کاهش آسیب است واین فرصت اندک برای به بار نشاندن آنچه که برای انجامش به ستاد آمده، کافی نیست.
وی بیان داشت: با این دلایل میتوان گفت که سردار منتظر المهدی برای مدت شش ماه به ستاد نیامده بود و مسلما با رفتن وی کارهای نیمه تمام بسیاری برای انجام باقی مانده و به جرات می توان گفت که کسی غیر از او نیز قادر نیست آنها را به سرانجام مطلوب برساند.
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد تصریح کرد: باید دید وقتی که مقام معظم رهبری مواد مخدر و اعتیاد را مهمترین آسیب اجتماعی در کشور دانسته و فرموده اند که مبارزه با آن باید در الویت قرار گیرد، چه عاملی سبب شده که این مدیر کم نظیر، رفتن را به ماندن ترجیح دهد.
وی یادآور شد: چندی قبل بود که در ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصوب شد که بیماران، داروهای آگونیست را از داروخانه ها دریافت کنند. مصوبه ای که به نظر کارشناسان و اساتید بنام حوزه اعتیاد سبب ایجاد مشکلات اساسی در درمان اعتیاد و کاهش آسیب بیماران خواهد شد.
وی افزود: پس از این مصوبه بود که دکتر منتظر المهدی در هنگام بازدید از مرکز جامع نگهداری زنان و کودکان در شب تاسوعای حسینی در جواب سوالی در خصوص توزیع داروی متادون بیان کرد که از عقبه اقدامات و جلسات و مصوبات کمیته درمان در گذشته خبری ندارم ولی در دوران مسئولیتم اجازه اقدامی مغایر با اصول علمی و پزشکی در حوزه درمان اعتیاد را نمیدهم و مطمئن باشید اگر کاری غیر علمی باشد و زورم نرسد که جلوی اجرای آن را بگیرم، لحظه ای بر مسند مسئولیتم نمی مانم و آن را ترک میکنم.
چمنی خاطر نشان کرد: سوال اینجاست که چرا سردار پس از این مصوبه بار دیگر به لزوم توجه به نظریه کارشناسان و نگاه علمی به اعتیاد تاکید میکند و میگوید تا هست اجازه نخواهد داد اقدامی بدون پشتوانه علمی و پزشکی در این حوزه صورت بگیرد واگر نتوانست میرود و آیا رفتن او نیزبه این دلیل بوده است که نتوانسته جلوی یک کار غیر علمی را بگیرد وچون از سرانجام اجرای این مصوبه اطمینان داشته نخواسته عواقب اجرای آن به پای وی نوشته شود.
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد گفت: این طرح کارشناسی نشده و مغایر با اصول علمی وقانونی فوق، قبلا نیز قربانی گرفته بود.شخصیت علمی دیگری که بر مسند معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد تکیه زده بود و در مقابل چنین برنامه غیر علمی، عطای معاونت را به لقای آن بخشید، دکتر پرویز افشار بود.روانپزشکی که به واسطه مدرک تحصیلی و حوزه کاری،اعتیاد و معتاد و درمان این بیماری را درک میکرد.
وی افزود: ایشان نیز در جلسه ای گفته بود؛تا من در این مسند هستم، اجازه نمی دهم چنین کار اشتباه و غیر علمی صورت گیرد.حال باید دید که بعد از دکتر منتظر المهدی نوبت رفتن کیست و تا چه زمان باید نظاره گر آن باشیم که کارشناسان ارزشمند ودلسوز حوزه اعتیاد یک به یک قربانی مطامع عدهای خاص گردند؟
وی بیان داشت: علیرغم مخالفت تقریبا تمام کارشنان واساتید و درمانگران اعتیاد، طراحان چنین مصوبه ای با حمایت چه کسانی با جدیت بدنبال اجرای آن بوده وهر مخالفی را از نیز سر راه برمیدارند. چرا اسامی کسانی که طراح و کارشناس و یا حامی این مصوبه هستند اعلام نمیشود تا بعد از شکست این طرح و بروز فاجعه، مردم و مسئولین به سراغ آنها بروند و تاوان بازگشت صدها هزار نفر به چرخه اعتیاد ،افزایش جرائم و آسیب های اجتماعی را از آنها بخواهند؟
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد خاطر نشان کرد: ازجناب سردار مومنی که همگان به حسن نظر ، تجارب و توانایی های ایشان اتفاق نظر دارند، انتظار میرود ضمن تلاش در جهت بازگشت سردار منتظر المهدی به ستاد و دستور کارشناسی مجدد این مصوبه، اسامی طراحان و پیشنهاد دهندگان طرح واگذاری عرضه داروهای مصرفی در درمان اعتیاد به داروخانه ها را اعلام تا این اشخاص در آینده نتوانند از زیر بار مسئولیت ایجاد یک فاجعه اجتماعی شانه خالی کنند.
ارسال دیدگاه