۲ عاملی که باعث نابودی تدریجی پارک جنگلی چیتگر شدهاند
تهران (پانا ) - رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان صحن علنی شورای شهر و ضمن تذکر به لزوم توجه به احیای بوستان جنگلی چیتگر نسبت به تحلیل و خشک شدن درختان جنگلی چیتگر هشدار داد و از شهرداری تهران خواست در این رابطه ورود جدی داشته باشد.
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت حفظ و صیانت از پارک جنگلی چیتگر عنوان کرد: پارک جنگلی چیتگر با ۹۵۰ هکتار مساحت بزرگترین بوستان جنگلی استان تهران و در آغاز مسیر وزیدن باد غربی شهر تهران قرار گرفته که با بالا بردن مقدار اکسیژن هوای تهران ریه تنفسی شهر محسوب میشود.
فراهانی اضافه کرد : محدوده شرقی پارک به مساحت تقریبی ۲۵۰ هکتار در محدوده غربی و با ۶۵۰ هکتار بوده که نیمی از درختان پارک جنگلی را درختانی با گونه های سوزنی برگ و نیم دیگر را نیز گونههای متعدد درختان پهن برگ تشکیل می دهند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه متاسفانه مدت هاست که این بوستان زیبا شهر تهران از مشکلات مهم و متعددی رنج می برد، اظهار کرد: طی سال ۸۸ هر ساله این درختان در حال تحلیل و خشک شدن بوده است و با این روند دور نیست که بهزودی صرفاً خاطره ای حسرت از درختان زیبای پنجاه سال ها باقی بماند.
او اضافه کرد: از مهمترین دلایل این ویرانی را می توان به انسداد لوله آب ۴۰۰ اینچی و سپس ۵۰۰ اینچی دانست که محدوده غربی پارک را شامل میشود و عملاً هر دو بخش پاک را آبیاری می کرد، دانست.
فراهانی با تأکید بر شائبه آتش سوزی عمدی که در این پارک به اتفاق افتاده، گفت: وقوع آتش سوزی های چند بار و متعدد در بخش های مختلف پایتخت طی ماه گذشته که شائبه عمدی بودن آن وجود دارد به این روند نابودی سرعت بخشیده و بیم آن میرود چنانچه فکر عاجل به حال معضل آبرسانی پارک و نیز دستگیری عوامل ایجاد حریق در پارک نگردد کل بوستان در خطر مرگ قرار میگیرد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران افزود: به عنوان نماینده مردم شریف تهران ضمن بازدید از این بوستان در چهارشنبه آخر همین هفته از خبرنگاران و اصحاب رسانه دعوت می کنم تا در این بازدید با عنایت به اهمیت حفظ میراث ماندگار و حیات بخش ۵۰ ساله پارک جنگلی چیتگر برای فرزندانمان و نسلهای آینده در اجرای بند ۳ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور در خصوص موضوع مهم ضرورت توجه به بوستان جنگلی چیتگر و مصون نگه داشتن آن از خطرات آسیب ها و لزوم برقراری مجدد حق آبه این بوستان به شهرداری تهران تذکر میدهم.
او در پایان تصریح کرد: امیدوارم با اقدام به موقع موثر و اهتمام جناب آقای دکتر حناچی شهردار محترم تهران شاهد تضمین سرزندگی و شادابی برای سرمایه ملی و تفرجگاه فرامنطقه شهر تهران باشیم.
ارسال دیدگاه