در گفتوگو با پانا:
معاون سابق بازاریابی شرکت سهامی فرش:هنوز میتوان مشتریان وفادار به فرش ایران را راضی نگه داشت
مزیت رقابتی هند، چین و پاکستان در این بازار کاهش یافته است
تهران (پانا) - معاون سابق بازاریابی شرکت سهامی فرش ایران با بیان اینکه تولید ابریشم مورد نیاز فرش دستباف در سال جاری افزایش یافته است، میگوید با حمایت دولت از نوغانداران میزان تولید و کیفیت تولید ابریشم به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.
علی ملکیجو، معاون سابق بازاریابی شرکت سهامی فرش ایران در گفتوگو با پانا درباره مهمترین چالش ایران در افزایش سهم از بازار فرش دستباف جهان گفت: فرش ایران هنوز هم در کیفیت حرف اول را میزند. بخش عمدهای از فرشهای کیفی دستباف در جهان متعلق به ایران است اما رقبای ایران نیز بیکار ننشستهاند.
به گفته او، مجموعهای از عوامل شامل تولیدکیفی، شیوههای جدید بازاریابی و حل مشکلات بازگرداندن ارز حاصل از صادرات فرش دستباف است که میتواند سهم ایران در بازار جهانی فرش دستباف افزایش دهد.
وی افزود: یکی از مهمترین عوامل در افزایش سهم صادرات ایران در فرش دستباف کاهش قیمت تمامشده تولید و افزایش قدرت ما در بازارهاست. البته افزایش نرخ ارز طی سه سال اخیر وضع ما را در این زمینه بهبود داده است و مزیت رقابتی هند، چین و پاکستان در این بازار تا حدودی کاهش یافته است.
ملکیجو عنوان کرد: رقبای ایران هم در تلاش هستند و شیوههایی را در پیش گرفتهاند تا تولیداتی با قیمت تمامشده را کاهش دهند اما واقعیت این است که میتوان هنوز هم مشتریان وفادار به فرش ایران را راضی نگه داشت.
معاون سابق بازاریابی شرکت سهامی فرش ایران در پاسخ به این پرسش که چه میزان از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید فرش دستباف به واردات وابسته است، اظهار کرد: ما در تولید فرش دستباف به واردات پشمهای با الیاف بلند که از اصلاح نژاد دامها تولید میشوند وابستگی داریم. مقدار قابل توجهی از مصرف ابریشم نیز وابسته به واردات است اما بخش قابل توجهی از مواد اولیه تولید در فرش دستباف در داخل کشور تولید میشود.
وی افزود: یکی از ویژگیهای فرش ایران پشم مجعد و برگشتپذیر دام ایران است که کیفیتی مناسب به فرش ایران میدهد اما ابریشم مرغوب و پشم مرغوب با طول الیاف بلند برای فرشهای ظریف عمدتا از کشورهای دیگر مانند چین و ازبکستان وارد میشود.
ملکیجو عنوان کرد: تولید ابریشم مورد نیاز فرش در سال جاری افزایش یافته است و با حمایت دولت از نوغانداران میزان تولید و کیفیت تولید ابریشم به نحو قابل توجهی افزایش یافته است و تولید این مواد اولیه مزیت ماست که میتواند در کاهش وابستگی به واردات این مواد موثر باشد.
معاون سابق بازاریابی شرکت سهامی فرش ایران با تاکید براینکه باید به تدریج مواد اولیه مورد نیاز تولید فرش دستباف در داخل کشور تولید شود، تصریح کرد: هر حمایتی از هر صنعتی باید منطق اقتصادی داشته باشد. میزان تولید،میزان تقاضا و سرمایهگذاری که برای تولید مورد نیاز است در کنار منافع اقتصادی که تولیدکننده از آن تولید به دست میآورد تعیینکننده میزان تولید در داخل کشور است.
وی افزود: بهبود دانش فنی و تکنولوژی تبدیل رنگساژهای طبیعی به استاندارد که قابل تکرار باشد و ثبات داشته باشد نیازمند توجیه اقتصادی است و اگر منطق اقتصادی ایجاد شود و تقاضای مناسب و قیمت منطقی وجود داشته باشد میتوان در بسیاری از تولیدات سرمایهگذاری کرد.
ملکیجو گفت: اقتصاد به صورت دستوری عمل نمیکند و اگر حمایتها غیرهدفمند باشد منجر به ایجاد شرایط بهتر ما در تامین نیاز بازار داخلی یا بازارهای صادراتی نخواهد شد.
ارسال دیدگاه