ثبت نام ۱۸۱ هزار نفر از متقاضیان زیارت اربعین در سامانه سماح
تهران (پانا) - معاون امور حج و زیارت در جلسه کارگروه اربعین حسینی سازمان حج و زیارت از نام نویسی حدود ۱۸۱ هزار نفر از متقاضیان زیارت اربعین حسینی در سامانه سماح خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت، جلسه کارگروه اربعین حسینی سازمان حج و زیارت با حضور جمعی از معاونان و مدیران کل سازمان حج و زیارت، مشاوران رئیس سازمان، معاون امور حج و زیارت، مدیرکل عتبات، مدیرکل دفتر بازرسی، مدیرکل فناوری اطلاعات، سرپرست حوزه ریاست و روابط عمومی، مدیرعامل شرکت شمسا و جمعی از کارشناسان مربوطه برگزار شد.
در این جلسه گزارش کاملی از روند برنامههای انجام گرفته برای ثبت نام زائران اربعین حسینی ارائه شد.
اکبر رضایی معاون امور حج و زیارت در این نشست با اشاره به اینکه نام نویسی در سامانه سماح از ابتدای شهریور ماه آغاز شده است، گفت: تاکنون بیش از ۱۸۱ هزار نفر نام نویسی کرده اند که بخشی از این افراد ثبت نام خود را با واریز مبلغ بیمه و هلال احمر نهایی کردهاند.
وی هزینه نام نویسی در سامانه سماح را رایگان دانست و گفت: فقط زائران باید در زمان ثبت نام هزینههای بیمه و خدمات درمانی (هلال احمر) را پرداخت نمایند که این هزینهها به همراه حق الزحمه دفتر خدمات زیارتی حدود ۲۵ هزار تومان خواهد شد که البته در صورت عدم مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی این هزینه سه هزار تومان تقلیل مییابد و متقاضیان باید ۲۲ هزار تومان پرداخت کنند.
وی سازمان حج و زیارت را یکی از اعضای ستاد مرکزی اربعین حسینی و مسئول کمیته اعزام دانست و افزود: طبق مصوبه ستاد مرکزی اربعین حسینی نام نویسی از متقاضیان زیارت اربعین حسینی باید از طریق سامانه سماح انجام گیرد و در این سامانه نحوه عزیمت متقاضیان به مرزها، مرزهای خروجی و تاریخ رفت مشخص شده است که افراد ثبت نام کننده باید این مشخصات را به درستی وارد نمایند.
معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت- با بیان اینکه درگاه اینترنتی سامانه سماح به آدرس https://samah.haj.ir/ با خدمات دهی مناسب در خدمت متقاضیان است، گفت: متقاضیان میتوانند از طریق دفاتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت در سراسر کشور یا حتی از طریق اینترنت خانگی به این سامانه وصل شوند و عملیات نام نویسی را به سهولت انجام دهند.
وی همچنین تصریح کرد: سامانه سماح به عنوان سامانه اصلی در ارائه اطلاعات سفر زائران به منظور برنامه ریزی برای دیگر کمیتههای اربعین محسوب میشود و سایر کمیتهها میتوانند استفاده بهینه در راستای ارائه خدمات بهتر به زائران داشته باشند.
معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت تصریح کرد: متقاضیان نام نویسی را به روزهای آخر و نزدیک موسم اربعین موکول نکنند و هرچه زودتر نام نویسی را انجام دهند.
وی با بیان اینکه متقاضیان باید در این دوره مدارک لازم اعم از گذرنامه و رسید اینترنتی (تعهدات بیمه) ثبت نام را در طول سفر مراقبت نمایند، گفت: در صورت عدم همراه داشتن مدارک، از خروج متقاضیان جلوگیری خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه دوره اعزام اربعین بدون روادید است اما باید گذرنامه در اختیار زائران باشد، گفت: مهر ورود و خروج در گذرنامه ثبت میشود.
وی همچنین افزود: به منظور راهنمایی زائران اربعین حسینی که وارد کشور عراق میشوند، طراحی نرم افزار موبایلی که توسط همه افراد قابل استفاده و دارای اطلاعات جامع و مفیدی باشد مدنظر خواهد بود و در دستور کار قرار دارد.
معاون امور حج وزیارت سازمان حج و زیارت در خصوص خدمات رسانی موکبها به زائران اربعین حسینی گفت: طبق مصوبه ستاد مرکزی اربعین حسینی موکبهای ایرانی در مرزها از ۱۳ تا ۳۰ مهر ماه فعالیت خواهند کرد و موکبهای عراقی نیز در طول مسیر از تاریخ ۱۷ تا ۲۷ مهر ماه به خدمت رسانی برای زائران ایرانی میپردازند.
حجت الاسلام صحبت الله رحمانی مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت نیز در خصوص برنامههای انجام گرفته در حوزههای ثبت نام در سامانه سماح و سایر برنامه ریزی ها، ضمن ارائه گزارش کامل برای مدیران مربوطه در سازمان حج و زیارت گفت: طبق برنامه ریزی ها متقاضیان باید در سامانه سماح هزینه تعیین شده بابت بیمه و هلال احمر را بپردازند؛ تعهدات بیمهای زائرانی که در سامانه سماح نام نویسی کرده و هزینههای مربوط به بیمه را پرداخت کرده اند از ۵۰ کیلومتر قبل از مرزها و تا روز بازگشت ادامه مییابد.
وی بر نام نویسی در سامانه سماح توسط متقاضیان تاکید کرد و گفت که روند نام نویسی به صورت مناسبی در حال انجام است و در روزهای منتهی به اربعین شتاب بیشتری میگیرد.
در ادامه این جلسه معاونان مربوطه در سازمان حج و زیارت و کارشناسان، ضمن استماع گزارشات مطرح شده راهکارهایی را در خصوص فعالیت بهتر کمیته ثبت نام اربعین حسینی مطرح کردند.
ارسال دیدگاه