۸۱ کیلومتر از خط انتقال پشتیبان آبرسانی به تبریز و ۴ طرح آبی دیگر افتتاح شد
استاندار آذربایجان شرقی : خط انتقال پشتیبان آبرسانی ، ۶۵ درصد از آب شهر تبریز را تأمین میکند
تبریز (پانا) - استاندار آذربایجان شرقی گفت: خط انتقال پشتیبان آبرسانی ، ۶۵ درصد از آب شهر تبریز را تأمین میکند.
محمدرضا پورمحمدی در آئین افتتاح ۸۱ کیلومتر از خط انتقال پشتیبان آبرسانی به تبریز، خاطرنشان کرد: مدیریت آب در کشور موضوعی متمرکز و منطقهای است و هیچکس نمیتواند از منابع آبی، کمتر یا بیشتر استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه این خط انتقال، ۶۵ درصد از آب شهر تبریز را تأمین میکند، گفت: طرح انتقال آب از رودخانه ارس که بخشی از آن در سفر اخیر رئیس جمهور به استان به بهرهبرداری رسید، تکمیلکننده این خط انتقال است.
استاندار آذربایجان شرقیگفت: خط انتقال پشتیبان آبرسانی به تبریز برخلاف برخی سوءتفاهمها و برداشتهای نادرست، خط دوم نیست، بلکه به عنوان پشتیبان و جایگزین خط بتنی انتقال آب به تبریز اجرا میشود و نقش پدافندی دارد.
خط انتقال پشتیبان آبرسانی به تبریز شامل ۱۴۶ کیلومترلوله فولادی، دو مخزن و یک ایستگاه پمپاژ است که ضریب اطمینان تأمین آب ۲۴ شهر و ۳۳۴ روستا را در هنگام بروز حوادث پیشبینی نشده تا حد زیادی افزایش میدهد.
برای احداث این بخش، ۸۰ میلیون یورو و ۴۰ میلیارد تومان هزینه شده و هزینه اجرای کل پروژه ۱۴۰ میلیون یورو و ۶۰ میلیارد تومان است.
خط انتقال پشتیبان آبرسانی به تبریز شامل ۱۴۶ کیلومترلوله فولادی، دو مخزن و یک ایستگاه پمپاژ است که ضریب اطمینان تأمین آب ۲۴ شهر و ۳۳۴ روستا را در هنگام بروز حوادث پیشبینی نشده تا حد زیادی افزایش میدهد.
پیشرفت فیزیکی مخازن این طرح ۶۰ درصد است و در ماههای آینده، عملیات اجرایی ۲۹ کیلومتر از خط انتقال نیز به اتمام میرسد.
در این پروژه به جای لولههای بتنی خط موجود، از لولههای ۲۰۰۰ فولادی استفاده شده تا مشکل ترکیدگی و خوردگی به حداقل کاهش یابد.
همزمان با افتتاح این پروژه، بهرهبرداری از ۴ طرح آبی دیگر شامل شبکه ۵۰۰ هکتاری آبیاری و زهکشی زنوز در دو روستای «چرچر» و «تازهکند آخوند» شهرستان مرند با سرمایهگذاری ۲.۵ میلیارد تومانی، طرح اصلاح و بهسازی نهر علویان در صوفیچای شهرستان مراغه با سرمایهگذاری ۶.۵ میلیارد تومانی، سازههای اندازهگیری و کنترل جریان در انهار منشعب از آجیچای شهرستانهای تبریز و اسکو با سرمایهگذاری ۵.۵ میلیارد تومانی و ایستگاه هیدرومتری پل خورخور در شهرستان اسکو با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی آغاز شد.
عملیات اجرایی دو ایستگاه هیدرومتری در شهرستانهای ملکان و بناب نیز با هدف پایش تخلیه آب دریاچه ارومیه، تثبیت بستر رودخانهها، امکان اندازهگیری دقیق و مناسب دبیهای کم و سیلابی و محاسبه دقیق و آنلاین حجم این دریاچه آغاز شد.
ارسال دیدگاه