مرکز جذب نخبگان دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش افتتاح شد
علیرضا کاظمی: برای طی مراحل پیشرفت و تعالی در کشور چارهای جز توجه به استعدادهای برتر و تیزهوش نداریم
تهران (پانا) - مرکز جذب نخبگان دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش با حضور علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، سیدحسین جبل عاملیان، رئیس مرکز نخبگان نیروهای مسلح کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی و حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان در سازمان مرکزی این دانشگاه افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، حسین خنیفر در این مراسم به تاریخچه بحث نخبهپروری و جانشینپروری در ایران اشاره کرد و ایجاد این مرکز و توجه به نخبهپروری را پراهمیت دانست. او نخبهپرور کردن نظام آموزشی را موجب پیشرفت کشور دانست و گفت: «در این زمینه باید از شعار عبور کرده و به عرصه پا گذاشت.»
رییس دانشگاه فرهنگیان، مهاجرت معکوس و بازگشت نخبگان به کشور چین را عامل ارتقای آن کشور دانست و بر لزوم شناسایی، پرورش و حمایت از نخبگان تاکید کرد. خنیفر در ادامه بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعات نخبه، لزوم شناسایی و حمایت و استفاده از تجارب جهانی در این زمینه اشاره و تاکید کرد.
در ادامه جبل عاملیان عامل پیشرفت هر کشور را آمادهشدن برای آینده و استفاده از ظرفیت نخبگان در اداره و انجام برنامهها دانست و گفت: «امر نخبگی در کنار سازمانهای اصلی و با سازو کارهای متفاوتی نسبت به امور معمول باید پیگیری شود.»
رئیس مرکز نخبگان نیروهای مسلح کشور افزود: «افتتاح مدیریت نخبگی باید با قواعد و دستورالعمل هایی متناسب این مهم همراه باشد. امیدوارم چنین نهادهایی به عنوان نهادهای میانجی موجب جهش عمیقی در ماموریت دانشگاه در آموزش و پرورش کشور شود.»
علیرضا کاظمی هم افتتاح این مرکز را آغاز حرکت کیفی در آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت دانست و گفت: «با توجه به رویکرد مردم، جامعه و حضور نخبگان در دانشگاه فرهنگیان میطلبید که چنین اقدامی صورت گیرد و اگر نبود حلقه مفقودهای در نظام استعدادیابی آموزش و پرورش وجود داشت.»
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: «آموزش و پرورش به عنوان مهد پرورش نیروهای نخبه از این نعمت محروم بوده است. اگر بخواهیم طرح شهاب آموزش و پرورش را خوب به سرمنزل مقصود برسانیم باید تمام تمرکزمان را بر دانشگاه فرهنگیان و نیروهای آن، چه در ورود نخبه و چه در آموزش معلمان برای شناسایی نیروهای نخبه تمامساحتی با رویکرد تعلیم و تربیت معطوف کنیم.»
او افزود: «در شرایط جدید دانشگاه فرهنگیان ظرفیت جذب نخبگان را دارد. اگر بدین منظور برنامهای در دانشگاه وجود نداشته باشد در رشد این نیروها و کمک به نخبهپروری در نظام تعلیم و تربیت با خلا مواجه خواهیم شد.»
کاظمی همچنین بر ترسیم قوانین و بسترسازی برای استفاده از معلمان نخبه فعال دانشگاه برای ارتقای نظام تعلیم و تربیت تاکید کرد و تسهیلسازی، انگیزهپروری، سیاستگذاری متناسب و حمایت را برای پرورش و نگهداشت نخبگان ضروری دانست. او گفت: «برای طی مراحل پیشرفت و تعالی در کشور چارهای نداریم جز اینکه به استعدادهای برتر و تیزهوش توجه کنیم.»
ارسال دیدگاه