در خطبه‌های نمازجمعه این هفته تهران

حاج‌علی اکبری: تحریم ظریف برای او و دستگاه دیپلماسی مایه افتخار است

تهران (پانا) - خطیب نمازجمعه این هفته تهران، تحریم وزیر امورخارجه ایران از سوی آمریکا را مایه افتخار او و مجموعه وزارت امورخارجه دانست.

کد مطلب: ۹۴۳۷۸۵
لینک کوتاه کپی شد
حاج‌علی اکبری: تحریم ظریف برای او و دستگاه دیپلماسی مایه افتخار است

به گزارش ایسنا، محمدجواد حاج‌علی اکبری در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران در واکنش به تحریم محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا اظهار کرد: «خبر رفتار سبک وخنده دار دولتمردان آمریکا علیه ظریف را شنیدید. البته برای آقای ظریف و دستگاه سیاست خارجی مایه افتخار است، اما نشان سقوط اخلاق و سیاست در آمریکاست.»

او ادامه داد: «دیپلماسی التماسی آمریکا به جایی نرسید بنابراین وزیر امور خارجه‌مان را تحریم کردند.»

خطیب نمازجمعه این هفته تهران تصریح کرد: «ظاهرا دلشان خوش می‌شود. اگر دلتان خوش می‌شود، بفرمایید ولی این قبیل کارها نشان‌دهنده سردرگمی آن‌هاست.»

علی اکبری در ادامه با گرامی‌داشت ایام شهادت امام جواد(ع)، ایام حج و ایام ماه ذی‌الحجه، بیان کرد: «بندگان خدا با این سه کار می توانند خود را به خدا برسانند: اول استغفار کنند، با تواضع و فروتنی نسبت به بندگان خدا رفتار کنند و همچنین صدقه بدهند. امیدوارم خداوند توفیق این سه وظیفه ارزشمند را به ما بدهند.»

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه «موضوع سخن ما آسیب شناسی جامعه و نظام انقلابی است»، یادآور شد: «نوبت گذشته درباره مسئله عفاف و حجاب سخنانی تقدیم کردم. این نوبت چند جمله‌ای را در مورد فساد اقتصادی تقدیم می‌کنم. مبارزه با فساد گام بسیار بلندی به سمت عدالت علوی است. اهمیت و جایگاه مسئله اقتصاد مشخص است چنانچه قرآن کریم هم مطرح کرده است مال شما ستون فقرات شماست و باید مراقب آن باشید.»

او ادامه داد: «یکی از آرمان‌های اصلی نهضت انقلاب اسلامی ما مبارزه با فساد بویژه فساد اقتصادی بود که در رژیم قبل نهادینه شده بوده است. در تمام سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله مبارزه با فساد اقتصادی و عدالت علوی صدر مطالبات امام عظیم‌الشان و رهبر انقلاب ما بوده است.»

پرچم مبارزه با فساد در دست رهبر بوده است

امام جمعه تهران همچنین بیان کرد: «پرچم مبارزه با فساد در همه این سال‌ها در دست رهبر ما بوده است و از نظر ایشان تحقق عدالت با مبارزه با فساد امکان‌پذیر است. در مجموع سخنان رهبر عزیزمان طی سه دهه گذشته این مساله به صورت جدی مورد مطالبه و تاکید امام مسلمین بوده است. شاید بیش‌از چهار هزار بار مسئله مبارزه با فساد در کلمات و نوشتار رهبر عزیز ما موجود است.»

او گفت: «بیانیه ۸ ماده‌ای را که خطاب به سران قوا صادر کردند،مطالعه کنید؛ انگار برای همین امروز و نیازهای امروز صادر شده است. در بیانیه گام دوم هم که سند الگوی پیشرفت ما در افق چله دوم انقلاب اسلامی است چهارمین مورد مبارزه با فساد است. تحقق عدالت همواره مطالبه جدی امام مسلمین بوده است و امروز محاسبه می‌کنیم کاش که این توصیه‌ها بیاینه ۸ ماده‌ای و آن فرمان جدی گرفته می‌شد. کاش مسئولین تمام ادوار به سیره رهبر و خانواده‌ایشان اقتدا می کردند.»

حاج‌علی‌اکبری افزود: «در سال‌های گذشته اقدامات جدی توسط فرزندان انقلاب اسلامی برای تحقق عدالت و مبارزه با فساد انجام شده است که سرمایه ادامه راه است. مجموعه اقدامات نظام اسلامی باعث مباهات و افتخار است، اما امروز علاوه بر این مسئله مبارزه با فساد بویژه فساد اقتصادی یک مطالبه عمومی است. وقتی مسیر طی‌شده را نگاه می کنیم با صحنه‌های تلخی رو‌به‌رو می‌شویم. مردمان عزیز ما و مومنین یک مطالبه عمومی و جدی در ارتباط با این مسئله را دارند. البته در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم توجه به فساد اقتصادی اهمیت بیشتری پیدا کرده است؛ چراکه گزینه اصلی دشمنان انقلاب از طریق اقتصاد است. رهبری بارها فرمودند جنگ، جنگ اقتصادی است.»

خطیب نمازجمعه تهران با تاکید بر لزوم مبارزه هوشمندانه با فساد، خاطرنشان کرد: «اگر بخواهیم به نقطه مطلوبی برسیم راهی نداریم جز این که حتما و حتما با فساد اقتصادی به صورت هوشمند مبارزه کنیم. علت‌ها و عوامل آنچه را به عنوان فساد اقتصادی است، می دانیم. سوء استفاده‌ها اگر علت‌یابی شود هم علت‌های اعتقادی، ایمانی، اخلاقی وجود دارد و هم علت‌های ساختاری مثل ریشه‌های قانونی، مدیریتی و البته بخش‌های نظارتی را در این موضوع می‌توانیم مشاهده کنیم.»

امام جمعه موقت تهران گفت: «آنچه جامعه را امروز رنج می‌دهد پیامدهای اقتصادی است که هم در مدیریت و هم در اجتماع مثل کاهش اعتماد و رضایت عمومی وجود دارد. اثر شگفت‌انگیزی که نان حرام در زندگی مردم دارد، زیاد است از جمله ناهنجاری اخلاقی، از بین رفتن برکت و آسیب زدن به چهره نظام. رهبر عزیز و عالی‌قدر از فساد اقتصادی‌ به عنوان شجره خبیثه، گاهی بیماری مهلک، مایه ورشکستی مادی و معنوی جامعه و زلزله ویرانگر یاد می‌کنند. باید این مسئله به صورت جدی مود توجه قرار گیرد. باید در دستور کار همه قوا و مردم قرار بگیرد.»

از سطحی‌نگری و شعار زدگی نیز باید پرهیز کرد

او افزود: «برادران و خواهران عزیز توجه کنید در تحلیل وضعیت کشور و مسیر طی شده باید واقع بین باشیم. اولا باید اقدامات گسترده و با عظمت نظام اسلامی را ببینیم و شاکر باشیم. باید توجه داشته باشیم که چیزی به نام فساد سیستمی در جمهوری اسلامی وجود ندارد، بلکه تبلیغات دشمن است. قواعد نظام اسلامی فسادستیز است. نکته دیگر این است که به عنایت امیر المومنین فساد فراگیر عمومی در بین همه مردم و مسئولین نیست بلکه بر عکس اکثریت جامعه ما به خاطر ایمانشان مردمانی پاکدست و مومن هستند و خود آن‌ها از وجود این فسادها رنج می برند. بنابراین فساد موجود عارضی تحمیلی و موردی است، اما جدی وقابل توجه و خطرناک است.»

حاج‌علی‌اکبری گفت: «بر اساس مطالعات و پژوهش‌ها شکاف موردی میان آنچه هست و آنچه مردم احساس می کنند وجود دارد؛ مثل امنیت و احساس امنیت. یک سو ضعف اطلاع‌رسانی مسئولان است و یک سو تلاش دشمن.»

او یادآور شد: «امروز زمان خوبی برای نگاه پیشگیرانه است در گزینش مدیران طهارت اخلاقی و معادباوری در بین صاحب‌منصبان باید رعایت شود، در خانواده‌های آن‌ها ساده‌زیستی باید وجود داشته باشد، ارتباط دائمی با مردم باید دستور کار آنان باشد، از اشرافی گری اجتناب کنند،باید ساختارهای نظارتی در همه قوا و دستگاه ها به صورت قوی تعبیه شود، سازوکار شفاف‌سازی درآمدها باید کاملا وسیع اجرا شود و قوانین مربوط که کم هم نیست مود توجه قرار گیرد.»

امام جمعه تهران خاطرنشان کرد: «سامانه هوشمند باید مستقر شود. این سامانه‌ها وجود دارد اما نیاز به تکمیل دارد. اگر بخواهیم جلوی امضاهای طلایی گرفته شود باید این هوشمندسازی در همه مجموعه‌ها جدی گرفته شود. این خواسته جدی رهبر عالی قدر است و این مطالبه قانون است. از طرف دیگر راهش جلوگیری از مداخلات بیش‌از حد دولت در مسائل اقتصادی و اصلاح وضعیت بانکی و بودجه ریزی و کاهش فقر و اجرای اصل ۴۴ است.»

او ادامه داد: «نکته بعدی که دارای اهمیت است برخورد قاطع سریع بدون تبعیض نهادهای قضایی وامنیتی با مفسدان اقتصادی است. اطلاع‌رسانی مناسب، شفاف وهماهنگ چه در بخش پیشگیری و چه در بخش درمان باید در دستور کار باشد. افکار عمومی باید اقناع شود. از افکار عمومی که مطالبه‌گر فساد هستند باید استقبال شود. از سطحی‌نگری و شعار‌زدگی نیز باید پرهیز کرد.»

وی همچنین تصریح کرد: «خبرهای خوبی از دستگاه‌های اجرایی می‌شنویم. این‌ها را به فال نیک می‌گیریم. مردم با شما هستند. دعای مومنان و مجاهدان و خانوده شهدا و خود شهدا یاری‌گر شما است. رهبری یاری‌گر شما هستند. این مسیر را با شدت ادامه دهید. ان شاءلله شاهد روزهای خوبی خواهیم بود. نظام ما ظرفیت مبارزه با این فساد را دارد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار