نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی: هر کسی مشخصاً خود را مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب بداند
تبریز (پانا) - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: برای تحقق گام دوم، علاوه بر اینکه باید مخاطب بیانیه را یک امت میدانیم، بسیار لازم است که هر کسی مشخصاً خود را مخاطب بیانیه بداند و به دنبال تحقق تکتک محورهای بیانیه در عرصهی عمل خود باشد
حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل هاشم در دیدار با عوامل اجرایی، مسئولین کمیته های همایش ملی شهر پایدار و گام دوم انقلاب، چالش ها فرصت ها و کاربردها با تاکید بر مطالعه و بازخوانی بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم انقلاب، نظریه یک نظریه پرداز بیرون از امت نیست، مطالعه بیانیه نه مطالعه یک نظریه است، نه مطالعه یک دستور العمل رسمی، اگر بیانیه را میثاق جمعی این امت بدانیم، مطالعه بیانیه باید نگاه کلان و گفتمان بیانیه را حفظ کند تا بتواند به سوی عملی شدن پیش برود.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه آگاهی از گذشته برای گام برداشتن به سوی آینده، از جمله ویژگیهای کلان این بیانیه است، گفت: باید دقت کرد که عمیق شدنِ مطالعه و بازخوانی بیانیه، ناظر به مسائل واقعی و عملی حرکت انقلاب باشد تا پیشرفت نظری، به پیشرفتی عملی در مسائل انقلاب منجر شود.
وی بازخوانی بیانیه، فرصت خوبی برای مرور جدی مبانی انقلاب دانست و گفت: مفاهیمی همچون تحقق توحید در عرصه عملی و اجتماعی، امتداد انسان ۲۵۰ ساله و قیام لله علیه طاغوت، پیوند امت و امام و مردم سالاری دینی، نظام انقلابی و بسیاری مفاهیم محوری که در بیانیه نیز اشاره شده باید در این جمعها تعمیق شود.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم گفت: بازخوانی و پرداختن به شعارهای اصیل، جهانی و فطری انقلاب همچون «آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری» هم به تعمیق بیانیه کمک میکند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: بیانیه گام دوم بیانیهای است که علاوه بر شناخت جبهه خودی، رقیبان و دشمنان را هم شناخته و با پایش و رصد جامع، راهبردها را مشخص میکند و یکی از کارهایی که در جمعهای مطالعاتی حول بیانیه باید انجام شود، شناخت نظام سلطه در تمامی ابعاد آن خصوصاً در عرصه توصیههای هفت گانه بیانیه است.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه در این جمعهای مطالعاتی، باید مراقب بود که از کلیگویی پرهیز شود و رسالت و وظیفه خود را با تفصیل و فهم دقیق بدانیم، گفت: بیانیه گام دوم میتواند اثر راهبردی خود را داشته باشد و عبرتهای تاریخ انقلاب را برای حرکت آینده به کار بندد.
وی یکی دیگر از محورهای مطالعه، دستاوردهای هفتگانه بیانیه و تحلیل و تعمیق آن برشمرد و گفت: باید شیوههای رسیدن به این دستاوردها را مرور کرد، علل موفقیت را جستجو و به دستاوردهایی فکر کرد که میتوانست در چهل سالگی انقلاب مطرح شود اما آنطور که باید و شاید محقق نشده است. باید بدانیم این دستاوردها همانطور که بدون برنامه و مجاهدت به دست نیامده، بدون برنامه و مجاهدت نیز باقی نخواهند ماند.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم تبیین چالشهای جدید انقلاب، از دیگر محورهای مطالعه بیانیه دانست و ادامه داد: اکنون پس از آنکه چالش انقلاب از «رسوا کردن لانه جاسوسی آمریکا» به «برچیدن بساط نفوذ نامشروع آمریکا در منطقه غرب آسیا» رسیده، باید چالشهای بعدی مقابله با استکبار و خصوصاً آمریکا را تا نابودی کامل برشمرد و دنبال آمادگی فکری و عملی برای مواجهه با این چالشها بود.
نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: برای تحقق عملی بیانیه، هم باید وارد عمل شد، هم گفتمانسازی کرد و هم از دیگران مطالبهگری کرد.
امام جمعه تبریز ادامه داد: برای تحقق گام دوم، علاوه بر اینکه باید مخاطب بیانیه را یک امت میدانیم، بسیار لازم است که هر کسی مشخصاً خود را مخاطب بیانیه بداند و به دنبال تحقق تکتک محورهای بیانیه در عرصهی عمل خود باشد. هر کسی باید نسبت میان گام دوم انقلاب و عرصههای فعالیت خود را بسنجد و عمل خود را با معیار تحقق بیانیه تنظیم کند.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با تاکید بر اینکه ایجاد هستههای مقاومت برای پیشبردن توصیههای هفتگانه، از کارهای اساسی جمعهای پُرشور جوانان است، گفت: در این بخش، کافی نیست که در عرصه نظری همه توصیهها را تبیین و تشریح کنیم، بلکه لازم است با توجه به امکانات و فرصتهایی که در اختیار داریم، در هر جایی که هستیم، همانجا را مرکز دنیا بدانیم و شُکر داشتهها را بهجا آوریم و به دنبال عمل به توصیهها باشیم
وی با بیان اینکه نظام انقلابی تنها وقتی میتواند رشد کند و بالنده باشد که هم امتی پای کار داشته باشد و هم مراقبت کند تا از قلّهها و آرمانها فاصله نگیرد گفت: مدیریت امور روزمره ممکن است هر مسئولی را به خود مشغول کند و باعث شود آرمانها و توصیههای ترسیم شده در بیانیه گام دوم مورد غفلت قرار گیرد.
ارسال دیدگاه