شهید عباس دوران قهرمان دوران های مختلف جامعه ی اسلامی است

شیراز(پانا)_ جانشین عقیدتی سیاسی ارتش جهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آوازه‌های شهید دوران از دیواره‌های جمهوری اسلامی ایران عبور کرده است و همه ی دنیا را دگرگون کرده است گفت: شهید عباس دوران قهرمان دوران های مختلف جامعه ی اسلامی است.

کد مطلب: ۹۳۰۸۴۵
لینک کوتاه کپی شد
شهید عباس دوران قهرمان دوران های مختلف جامعه ی اسلامی است

حجت الاسلام جلیلی صفت در مراسم سی و هفتمین سالگرد شهادت سرلشکر شهید خلبان عباس دوران، که در تالار حافظ شیراز با حضور خانواده های شهدا،رزمندگان،مسئولین و فرماندهان یگان های نظامی و انتظامی برگزار شد با اشاره به اینکه شانس برگشت شهید عباس دوران از آخرین عملیات افتخار آمیز وی ۵درصد بوده است افزود:این عملیات موجب برهم زدن معادلات عراق و استکبار صهیونیست شد.

جلیلی صفت با بیان اینکه در پاسخ به این سوال که قیمت هر انسان چقدر است پاسخ های متنوعی وجود دارد گفت:درست ترین این پاسخ ها پاسخ امام علی (ع) است که می فرمایند قیمت هر انسان به اندازه ی همت اوست.

او با اشاره به این سخن شهید دوران که می گوید (اگر هواپیمای من آتش بگیرد من با همان هواپیمای آتش گرفته بر سر دشمن فرود خواهم آمد) گفت: به کام مرگ رفتن و بر هم زدن نقشه‌های دشمن با هواپیمای آتش گرفته شجاعتی می خواهد که این شجاعت در دل هرکس نهادینه نشده است.

جانشین عقیدتی سیاسی ارتش جهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مردم و جوان های تمام نسل ها از ایثار و فداکاری شهید عباس دوران یاد می‌کنند اضافه کرد: شهید عباس دوران قهرمان دوران های مختلف در جامعه ی اسلامی است.

جلیلی صفت تاکید کرد:نیروهای جمهوری اسلامی ایران هروقت اراده کنند میتوانند شاخ آمریکا را بشکنند و استکبار را برای همیشه نابود کنند.

او با اشاره به این سخن از شهید دوران که میگوید من در آتش می سوزم اما اجازه نمی دهم مردم در آتش استکبار بسوزند گفت:این سخن نشان دهنده ی دلاوری و ازخودگذشتگی شهیددوران است.

جانشین عقیدتی سیاسی ارتش جهوری اسلامی ایران افزود:دشمن امروز گیج است و نمی‌داند چه کاری انجام دهد؛حیثیت از دست رفته را نمی‌تواند جبران کند.

به گفته ی او امروزه شهدا باعث سربلندی جمهوری اسلامی ایران هستند.

در این مراسم از کتاب و تئاتر مهنا که بر اساس زندگی شهید نوشته و اجرا شده است، رونمایی و از تعدادی از خانواده های شهدا، پیشکسوتان دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد.

۳۰ تیرماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی به نام مردی ثبت شده است که تا تاریخ این سرزمین برجاست، نامش ماندگار و یادش در دل هر ایرانی موجی از غرور و افتخار می‌آفریند.

سرتیپ دوم خلبان فرمانده پایگاه شکاری و ترابری خلبان شهید عباس دوران نیز بیان داشت:شهید دورن از ۱شهرور۵۹ تا ۳۰ تیر سال ۶۱، ۱۲۰ ماموریت برون مرزی را در کارنامه ی خود ثبت کرده است که در تمام این ماموریت‌ها ضریب برگشت به میهن یا صفر درصد یا ۵درصد بوده است

اسماعیل لشکری با اشاره به سخنی از شهید دوران که اگر هواپیمای من دچار مشکلی شود من هواپیمای خود را ترک نخواهم کرد و تن به ذلت و اسارت نخواهم داد گفت:این مطلب از رشادت های شهید دوران است که میتوان بیان کرد.

صدام حسین پیش از جنگ و در اجلاس سران عدم تعهد در هاوانا، ترسو خواندن خلبانان ایرانی گفته بود هیچ خلبان ایرانی جرئت نزدیک شدن به آسمان بغداد برای برهم زدن اجلاس را ندارد.

در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای تغییر محل اجلاس عدم تعهد از سوی وزارت خارجه و دولت ایران در جریان بود، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در صدد انجام حملاتی به بغداد برآمد تا عدم امنیت این شهر برای برگزاری اجلاس را ثابت کند. عباس دوران برای جلوگیری از تشکیل کنفرانس سران غیرمتعهدها در تاریخ بیستم تیر سال ۱۳۶۱ مقارن با ژوئیه ۱۹۸۲ مأموریت یافت تا پایتخت عراق را ناامن نماید. در ۳۰ تیر ۱۳۶۱ شش خلبان نیروی هوایی با سه فروند هواپیمای جنگنده برای این عملیات آماده شدند. یکی از این خلبانان عباس دوران بود. تصمیم بر این می‌شود که سه فروند فانتوم کاملاً مسلح به پرواز درآیند.

هر سه تا مرز پرواز کنند و تنها دو فروند از مرز گذشته و به هدف حمله‌ور شوند و فانتوم سوم در همان‌جا منتظر بماند تا در صورت نیاز به آن‌ها بپیوندد.

خلبانان مأموریت یافتند روی بغداد عملیاتی انجام دهند. هدف آن‌ها بمباران پالایشگاه «الدوره» بغداد، نیروگاه اتمی بغداد و پایگاه الرشید یا ساختمان هتل اجلاس عدم تعهد بود.

هر سه تا مرز پرواز می‌کنند آن‌گاه یکی جدا شده و دو فروند دیگر به فرماندهی دوران وارد خاک عراق می‌شوند. هواپیماها در حدود ۳۰ کیلومتری شهر بغداد با ۳ دیوار آتش در مقابل خود مواجه می‌شوند.

پس از عبور از دیوارهای آتش دشمن چند گلوله به یکی از هواپیماها برخورد می‌کند. با اصابت این گلوله‌ها، موتور سمت راست هواپیمای دوران از کار می‌افتد ولی او بازهم تصمیم به ادامه عملیات می‌گیرد؛ بنابراین هواپیماها به‌سمت جنوب شرقی شهر بغداد که پالایشگاه «الدوره» در آن‌جا بود ادامه مسیر می‌دهند و با این‌که پدافند دشمن بسیار قوی است اما تمام بمب‌ها را روی این پالایشگاه تخلیه می‌کنند.

بعد از تخلیه بمب‌ها به مسیری ادامه می‌دهند که در واقع این مسیر در نهایت به سالن کنفرانس سران غیرمتعهدها ختم می‌شده‌است. در همین زمان عقب هواپیمای دوران نیز مورد اصابت چندین گلوله ضدهوایی قرار می‌گیرد؛ به‌طوری که از دم هواپیما تا محل قرار گرفتن کابین خلبان آتش می‌گیرد.

در این هنگام، منصور کاظمیان، خلبان کابین عقب به درجات و نشانگرها نگاه کرده و متوجه می‌شود که از کار افتاده‌اند؛ بنابراین تصمیم به خروج از هواپیما و ایجکت خود و دوران می‌گیرد؛ ولی قبل از کشیدن دستگیره خروج اضطراری، صندلی ایجت کابین عقب (احتمالاً به دلیل رسیدن آتش به صندلی) عمل کرده و کاظمیان به‌صورت خودکار به بیرون پرتاب می‌شود. اما عباس دوران با صرف نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای فانتوم (اف۴) صدمه‌دیدهٔ خود را که در آتش می‌سوخت، با هدف ناامن جلوه دادن شهر بغداد، به هتل محل برگزاری هفتمین دوره اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها کوبید و مانع از برگزاری این اجلاس در کشور عراق شد.

به این صورت در اواسط ژوئیه ۱۹۸۲ بود که سازمان وحدت آفریقا هم اعلام کرد که بغداد محل مناسبی برای گردهمایی غیرمتعهدها نیست بعد از آن‌هم کوبا اعلام کرد کنفرانس سران در بغداد تشکیل نخواهد شد.

پیشنهاد عراق برای میزبانی کنفرانس وزیران خارجه هم که قرار بود قبل از اجلاس سران برگزار شود، مورد استقبال قرار نگرفت. سرانجام در سپتامبر ۱۹۸۲ فیدل کاسترو طی نامه‌ای رسماً اعلام کرد که اجلاس بعدی در دهلی نو، هفتم مارس ۱۹۸۳ تشکیل خواهد شد و همه کشورهای عضو با این تصمیم موافقت کرده‌اند و بدین ترتیب شکست بزرگ سیاسی برای صدام رقم خورد.

پیکر وی، بیست سال بعد در سال ۱۳۸۱ تکه‌ای از استخوان پا به ایران بازگشت که در ۱۰ مرداد ۱۳۸۱ خانواده وی آن را طی مراسمی رسمی با حضور مسئولان کشوری و لشکری، خانواده و بستگان در شیراز به خاک سپردند.

خبرنگار:محمدفروتن

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار