مدیربخش فناوری مرکز تحول ریاست جمهوری: گلوگاههای بروکراتیک با توسعه فناوریهای اتوماسیون اداری کاهش مییابد
تهران (پانا) - مدیر بخش فناوری مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با تاکید براینکه اتوماسیون اداری موجب کاهش گلوگاههای بروکراتیک میشود، میگوید حذف انسان از فرآیند امور در کاهش و از بین رفتن بروکراسی اداری نقش مهمی دارد اما طبیعی است که در این مسیر مقاومتهایی نیز وجود داشته باشد.
سعید عواطفی امجد، مدیر بخش فناوری مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در نشست خبری نخستین نمایشگاه بینالمللی رباتیک و فناوریهای برتر ایران اظهار کرد: اتوماسیون اداری با جنبههای نرمافزاری رباتیک و هوش مصنوعی در ارتباط است که از آن به نام انقلاب صنعتی چهارم نام برده میشود و استفاده از آن موجب کاهش گلوگاههای بروکراتیک بسیاری شده است.
وی افزود: بسیاری از فعالیتهای اداری و خدماتی که اکنون به وسیله نیروی انسانی و با صرف هزینه و زمان زیاد در حال انجام است اما این ظرفیت وجود دارد که بتوان با استفاده از اتوماسیون اداری آنها را جایگزین کرد. بسیاری از فعالیتهای اداری میتواند از طریق اپلیکیشنها یا سایر ابزارهای هوش مصنوعی جایگزین شود و مطابق اسناد فدراسیون بینالمللی رباتیک جزو زیرشاخههای هوش مصنوعی است.
عواطفیامجد تاکید کرد: حذف انسان از فرآیند امور در کاهش بروکراسی و از بین رفتن بروکراسی نقش مهمی دارد اما طبیعی است که در این مسیر مقاومتهایی نیز وجود داشته باشد.
عواطفیامجد با اشاره به سهم پایین رباتیک و فناوریهای نوین از جی دی پی عنوان کرد: حوزه رباتیک و هایتک در ایران در لایههای علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی از پشتوانه مناسبی برخوردار است. استارتآپهای متفاوتی در این حوزه ایجاد شدهاند و ۱۰۰ شرکت نیز در حوزه رباتیک فعال هستند اما در اجرا و جذب آنها از برنامهریزیها عقب هستیم.
وی افزود: شرکتهایی نیز در حوزه آموزش رباتیک فعال شدهاند و در حوزه رباتهای زیردریایی که تحت عنوان آی او وی فعال هستند تلاش شده است تا سرمایهگذاری شرکتها به ساخت و تجاری سازی آنها جلب و جذب شود.
مدیر بخش فناوری مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ سد در حال بهرهبرداری در کشور وجود دارد، گفت: استفاده از رباتهای کنترل از راه دور میتواند مخاطرات انسانی در بازرسی از این سدها را کاهش دهد. همچنین ایران اولین کشور خاورمیانه در طول خطوط لوله و نفت است و سالانه ۶۰۰ میلیون دلار صرف بازرسی از این خطوط میشود درحالی که با استفاده از ابزارهای فناورانه و رباتیک میتوان پایش و بازرسی را با هزینههای حداقلی انجام داد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ شرکت دانشبنیان وجود دارد که از محل فروش ابزار رباتیک درحال فعالیت هستند، گفت: تلاش میشود تا شرکتهای فعال دعوت شوند و محصولاتی بسازند که بتواند بخشی از فعالیت بازرسی و پایش را در صنایع بزرگ به انجام رسانند.
عواطفیامجد با بیان اینکه حوزه رباتیک شامل چهار بخش است، گفت: ربات صنعتی، خدماتی، دفاعی و نظامی و رباتهای فضایی انواعی از رباتها هستد که در برخی از آنها موفقیتهای خوبی در کشور حاصل شده است.
وی اضافه کرد:چگالی رباتیک شاخصی است که جایگزینی ۱۰ هزار نیروی کار به ازای یک شاخص رباتیک است اما این شاخص در ایران رقمی بسیار پائین و در حد ۶ است درحالی که میانگین کشورهای توسعهیافته در جهان شاخص ۶۴ است.
وی با بیان اینکه بخش فناوری ریاست جمهوری نهادی نوپا است اما در همین زمان کم نیز موفق شده است در حوزه تجاریسازی فناوری اقدامهای مناسبی انجام دهد گفت: ادبیات پارکهای فناوری، شتابدهندههای رشد و بسیاری از عنوانها اکنون در این حوزه جا افتاده است و جایگاه مناسبی در حوزه تولید علم و فناوری به دست آمده است اما واقعیت آن است که در بهرهبرداری از این دانش در حوزههای اجرایی اقدام چندانی صورت نگرفته است تا بتوان جایگاه ایران را در این زمینه ارتقا دهد.
ارسال دیدگاه