تغییر رویکرد کشاورزی در آذربایجان غربی

ارومیه(پانا)-آذربایجان غربی ۲.۳ درصد مساحت اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و آبراهه اصلی معیشت مردم استان از این طریق تامین می‌شود،‌ اما با تغییر رویکرد و جایگزینی کشت کلزا ‌می‌توان بر مشکلات فائق آمد.

کد مطلب: ۹۲۸۶۵۳
لینک کوتاه کپی شد
تغییر رویکرد کشاورزی در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به میزان کشت گیاه کلزا در سطح استان می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود امسال از پنج هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاه کلزا بیش از ۱۴ هزار تن دانه روغنی این محصول در آذربایجان غربی برداشت شود.

رسول جلیلی بابیان اینکه قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلزا ۳۴ هزار و ۳۹۸ریال در سال جاری تعیین‌شده است، می‌افزاید: برداشت کلزا از مورخه ۲۶خردادماه در مرحله اول از سطح مزارع پلدشت آغازشده و بعد از آن در سایرشهرستان‌های استان آغاز می‌شود که تعداد ۱۰ مرکز خرید دولتی نیز در سطح شهرستان‌های پلدشت، خوی، سلماس، ارومیه، نقده، پیرانشهر، بوکان و شاهین‌دژ، میاندوآب و مهاباد برای تسهیل در امر خرید و رفاه حال زارعان کلزا کار استان در نظر گرفته‌شده است.

وی تصریح می‌کند: امسال بذر یارانه‌ای به کشاورزان ارائه شده و دستگاه‌های ریزکارنده و هد برداشت نیز به‌صورت یارانه‌ای در اختیار زارعان قرار داده شده و کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی نیز در این راستا برگزار می‌شود و انواع کودهای مورد نیاز پاییزه و بهاره نیز برای متقاضیان تأمین شده است.

جلیلی با بیان اینکه انواع سموم حشره‌کش موردنیاز نیز به کشاورزان ارائه و نظارت‌ها بر مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول انجام‌شده است، می‌گوید: در تمامی مزارع ارقام هیبریدی و گواهی‌شده کشت می‌شود و به تمامی شهرستان‌ها ارقامی یکسان بین زارعان توزیع‌شده و بذرهای توزیعی هم تولید داخلی و هم هیبرید خارجی می‌شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تأکید می‌کند: در سال گذشته هشت هزار و ۱۹۷ تن کلزا از زارعان استان خریداری شد که پیش‌بینی‌ها بیانگر افزایش دو برابری محصول در امسال است همچنین تاکنون مقدار ۲۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان این محصول در استان خریداری‌شده که ۴۵۰ تن از این میزان کلزای خریداری‌شده به مقصد کارخانه روغن‌کشی اصفهان حمل شده است.

رئیس اداره تولیدات گیاهی نقده می‌گوید: دولت در تهیه بذر کلزا ۷۰ درصدقیمت بذر را به‌صورت یارانه پرداخت می‌کند که این امر به افزایش استقبال کشاورزان از کشت این محصول شده است وکلزا محصول کم آب‌بر و استراتژیکی است که کشت آن به تقویت و اصلاح خاک کمک می‌کند.

فیروز فرجامی می‌افزاید: کشت کلزا نسبت به دیگر محصولات مثل چغندرقند۵۰ درصد کاهش مصرف آب را در پی داردو از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول ازکیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.

وی تاکید می کند: سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشور های عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولید کننده اصلی این محصول به دست می آید که متاسفانه میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می شود که این رقم نیز در سال های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد شاورزی به دست آمده است.

وی تصریح می‌کند: تأمین روغن موردنیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تأمین علوفه موردنیاز دام و طیور و تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه‌های روغنی است کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیرعاملی برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان غربی بوده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار