قابلیتهای سرمایه گذاری گردشگری اردبیل برای سرمایه گذاران اروپایی معرفی میشود
اردبیل (پانا) - دبیران اول سفارتخانههای ۵ کشور اروپایی از آمادگی خود برای معرفی قابلیتهای سرمایه گذاری گردشگری استان اردبیل برای سرمایه گذاران اروپایی خبر دادند.
دبیران اول سفارتخانههای اتریش، بریتانیا، سوئد، اسلوونی و لهستان در جلسه مشترک با معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردبیل از آمادگی خود برای معرفی قابلیتهای سرمایه گذاری گردشگری استان اردبیل برای سرمایه گذاران اروپایی خبر دادند .
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردبیل در این جلسه که در اتاق جلسات مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی برگزار شد، با اشاره به اینکه استان اردبیل قابلیتهای ویژهای در حوزه گردشگری دارد، بیان داشت: اقلیم متنوع و جاذبههای طبیعی استان اردبیل میتواند این استان را به مقصد اول گردشگری در کشور و منطقه تبدیل کند .
صغری فرشی با اشاره به اینکه حدود یک و نیم میلیون نفر سالانه از گمرگ بیله سوار تردد میکنند، گفت: وجود بیش از ۱۰۰ چشمه آبگرم طبیعی در دامنههای کوه سبلان قابلیتی برای جذب گردشگران سلامت کشور آذربایجان است .
او تصریح کرد: دشت مغان در شمال استان نیز از دیگر قابلیتهای گردشگری در حوزه کشاورزی میباشد که در اقلیمی متفاوتتر از منطقه مرکزی استان اردبیل قرار دارد .
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اینکه قابلیتهای تاریخی استان اردبیل میتواند جاذبه خوبی برای توریستهای اروپایی قلمداد شود، اضافه کرد: وجود مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی و پایگاه ملی شهر یری دو جاذبه عمده تاریخی استان اردبیل محسوب میشود .
فرشی با دعوت از سرمایه گذاران اروپایی برای سرمایه گذاری در حوزههای مختلف گردشگری، افزود: پکیج فرصتهای سرمایه گذرای چند زبانه در حوزههای مختلف گردشگری برای ارایه به سرمایه گذاران خارجی احصا شده است که در اختیار آنها قرار خواهیم داد .
الکساندر ریگر، رئیس شبکه موسسات ملی فرهنگی اروپایی در ایران در این جلسه تصریح کرد: لازم است گردشگری در تمامی مناطق ایران توسعه پیدا کند و این موضوع تنها مختص به برخی از شهرهای گردشگرپذیر ایران نباشد .
او گفت: ما به همین دلیل اردبیل را به عنوان مقصد بعدی برای معرفی به گردشگران کشورهای خود انتخاب کردیم .
ریگر ادامه داد: ما منتظر پیشنهادات و ایدههای مسوولان استان اردبیل در خصوص گردشگری هستیم و این برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است .
معاون سفیر اتریش اضافه کرد: در مرحله بعد بعد از بررسی پیشنهادات مسوولان اردبیل ایدههای انتخاب شده را برای اجرایی شدن به شما پیشنهاد خواهیم داد .
دوبراوکا شکرانیا، معاون سفیر اسلوونی در ایران در این جلسه با اشاره به ظرفیت بی نظیر گردشگری غذا در استان اردبیل، اظهار کرد: اردبیل غذاهای سنتی و دسرهای خوش طعمی برای عرضه در سطح بین المللی دارد .
او افزود: اسلوونی به خاطر داشتن عسلهای مرغوب در سطح اروپا شهرت خاصی دارد، اما من مطمین هستم که عسل اردبیل از نظر کیفی بی نظیر است .
معاون سفیر اسلوونی در ایران تصریح کرد: توجه به این موضوع به تنهایی میتواند باعث تبادل تجربیات مشترک در حوزه تولید عسل شود و ما آماده همکاری در این زمینه با فعالان این حوزه در استان اردبیل هستیم .
ویتسیش اونلت، معاون سفیر لهستان نیز در این جلسه بیان کرد: مردم ایران و لهستان قرابت فرهنگی زیادی دارند و ما خواستار استمرار این روابط بین دو ملت ایران و لهستان هستیم .
او گفت: تعداد گردشگران لهستانی روز به روز در کشور ایران افزایش مییابد و این نشان دهنده علاقه مردم لهستان به فرهنگ و تاریخ کشور ایران است .
معاون سفیر لهستان همچنین افزود: استان اردبیل جاذبههای تاریخی و طبیعی بی نظیری دارد و ما باید این استان را بیشتر از این در بین مردم لهستان معرفی نماییم . در این دیدار سوالاتی از سوی معاون سفرای ۵ کشور اروپایی در خصوص آداب و رسوم و فرهنگی مردم استان اردبیل، صنایع دستی و میزان گردشگران داخلی و خارجی در این استان مطرح شد .
در این جلسه همچنین ژیل ویتکا، معاون سفیر بریتانیا در کشورمان با اشاره به ظرفیتهای صنایع دستی استان اردبیل تاکید کرد: ما سعی داریم صنایع دستی استان اردبیل را بهتر بشناسیم و آن را برای مردم اروپا معرفی کنیم .
اوبیان داشت: مردم استان اردبیل بسیار میهمان دوست هستند و این موضوع میتواند باعث حضور گردشگران بیشتری از اروپا در این منطقه شود .
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی اردبیل در این خصوص اظهار داشت: اردبیل به علت برخورداری از اقلیم متفاوت و تنوع فرهنگی غنی از تنوع ویژهای در حوزه صنایع دستی برخوردار است .
فرشی افزود: تکریم فرش شیخ صفی در موزه ویکتوریا آلبرت لندن و شهرت جهانی این فرش نشان دهنده تکریم فرهنگ غنی استان اردبیل در سطح بین الملل است و ما در این خصوص آماده همکاری با کشورهای اروپایی هستیم .
در این جلسه کارل ماگنوس نیلسون، معاون وزیر سوئد در ایران نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان اردبیل بیان داشت: ارتباط خوبی بین دو کشور ایران و سوئد برقرار است و بیشتر از یک درصد مردم سوئد در ایران به دنیا آمده اند که این نشان دهنده دوستی دو ملت است .
او افزود: ایدههای خوبی برای توسعه گردشگری در استان اردبیل مطرح شد و ما حاضریم در این حوزه با مسوولان اردبیل همکاری کنیم .
در پایان این جلسه میهمانان بازدیدی از مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی انجام دادند .
ارسال دیدگاه