نجات خاک اصفهان از شیرابه‌ها

اصفهان (پانا) - مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: جمع آوری پسماند خشک و تر شهر اصفهان برای تخصصی تر شدن روند جمع آوری پسماندها و سلامت بیشتر شهروندان، از ابتدای تیرماه سال جاری به سازمان مدیریت پسماند واگذار شد.

کد مطلب: ۹۲۵۱۶۹
لینک کوتاه کپی شد
نجات خاک اصفهان از شیرابه‌ها

به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، علی دهنوی به تغییرات ایجاد شده برای بهبود در حوزه مدیریت پسماندهای خشک و رویکرد این سازمان برای مدیریت بهینه پسماندهای شهری با بهرهمندی از تکنولوژی های جدید و روشهای پیشرفته اشاره و اظهار کرد: روزانه حدود یک هزار تن پسماند به کارخانه پردازش پسماندها منتقل میشود که این عدد را باید به آمار پسماندهای خشکی که از در منازل و ایستگاههای ثابت جمع آوری میشود و همچنین پسماندهای ساختمانی و پزشکی و ... افزود.
وی با اشاره به تقسیم بندی شهر اصفهان به دو بخش غربی و شرقی به منظور مدیریت و جمع آوری بهتر پسماندهای خشک، اضافه کرد: پیش از این، این فرآیندها در حوزه فعالیت معاونت خدمات شهری بوده و اکنون به سازمان مدیریت پسماند محول شده است.از این پس پیمانکاران متخصص، جمع آوری و مدیریت پسماندهای خشک را بر عهده دارند و با خودروهای مشخص و نیروی کار ایرانی، با لباس فرم و کد معین این کار را انجام خواهند داد.
وی افزود:با توجه به جدا شدن پیمانکاران پسماند تر و خشک در قرارداد جدید، پیش بینی میشود سرانه جمع آوری پسماند خشک در شهر اصفهان افزایش پیدا کرده و رقم آن از ۶ درصد در اصفهان، به ارقام بین المللی نزدیک شود.
دهنوی با اشاره به مزایای این تغییر، اضافه کرد: زمینه سازی آموزش و برخورد مناسب با شهروندان و تعیین کد برای خودروهای جمع آوری به منظور فراهم کردن امکان گزارش دهی تخلفات از سوی شهروندان از جمله مزایای اجرای طرح جمع آوری پسماندها از سوی سازمان مدیریت پسماند است.
امحای اصولی شیرابه با هدف ارتقای وضعیت بهداشت و سلامت مردم
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند همچنین به مطالعات و اقدامات این مجموعه برای مدیریت اصولی شیرابه ناشی از پسماندها اشاره و بیان کرد: روزانه حدود ۴۰۰ تن پسماند در شهر اصفهان دفن میشود که روش دفن آن تا به امروز اصولی نبوده و سبب شده تا شیرابه ناشی از آن بعد از عبور از خاک به منابع آبی برسد.پس از انجام مطالعات و بررسیهای علمی متوجه شدیم که میتوان با روش های اصولی برای کاهش خطرات و آسیبهای دفن پسماند، اقدام کرده و نفوذپذیری خاک نسبت به ورود شیرابه را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: در همین راستا با کمک و مشاوره دانشگاه اصفهان، مطالعات و پژوهشهایی انجام شده و در ادامه ساخت دو سلول با عایق بندی مناسب برای لوله گذاری مخزن شیرابه و به منظور جمع آوری شیرابه ها، در دستور کار قرار گرفته است.
دهنوی با بیان این که در کشورهای خشک از روشهای تبخیری برای تبخیر شیرابه پسماند استفاده میشود، افزود: در روش تبخیری با جمع آوری و توزیع شیرابه بر سطح لندفیل، بخش قابل توجهی از آن تبخیر شده و بخشی دیگر به مخزن جمع آوری خواهد رسید که مجدداً در این سیکل قرار میگیرد تا کاملاً تبخیر شود. این اقدام از ورود شیرابه به خاک و منابع زیرزمینی آب جلوگیری میکند. برای اجرای این طرح هم اکنون منتظر نتیجه آزمایشات انجام شده روی دو سلول ساخته شده هستیم تا در صورت نتیجه بخشی، دو سلول بعدی را احداث کنیم.
کاهش دفن پسماندها با روش پیرولیز
وی در ادامه با اشاره به اجرای فرآیند پیرولیز در دنیا به منظور تبدیل پسماندهای دارای ترکیبات نفتی به سوخت، افزود: به منظور اجرای این طرح پیشرفته در اصفهان و برای نخستین بار در کشور، فراخوانی را برای شرکتهای فعال در این حوزه منتشر کردیم و بررسیهای فنی پیشنهادهای ارسالی در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: تاکنون دو شرکت به این منظور اعلام آمادگی کرده اند و جلساتی برای ارزیابی تیم ها برگزار شده تا صلاحیت و توانایی این دو شرکت مورد بررسی قرار گیرد و در آینده برای اجرای این طرح تصمیمگیری شود.
دهنوی در مورد جزئیات فرآیند پیرولیز بیان کرد: با کاهش میزان رطوبت ۴۰۰ تن پسماندی که روزانه در شهر اصفهان دفن میشود، میتوان وزن آن را به ۳۰۰ تن رساند و از آن برای تولید هیدروکربنهای مختلف و نیز کک استفاده کرد.
وی در مورد بازدهی اقتصادی این طرح نیز گفت:صادرات ترکیبات حاصل از پیرولیز از نظر اقتصادی به صرفه است و از این رو مذاکراتی را با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت آغاز کرده ایم تا در صورت تولید بنزین و گازوئیل از این پسماندها، مجوز فروش محصولات برای ما صادر شود. علاوه بر آن، کک موجود باقیمانده پسماندها هم قابلیت کاربرد در صنعت را دارد که در صورت استفاده از آن، باقیمانده پسماندی که باید در اصفهان دفن شود از روزانه ۴۰۰ تن به کمتر از ۱۰۰ تن یعنی کمتر از ۱۰ درصد کل پسماند تولیدی شهر اصفهان، خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در مورد دیگر طرحهای حوزه پسماند نیز توضیح داد: احداث لندفیل پسماندهای بیمارستانی و توزیع ۳۴۰ هزار جعبه ایمن مخصوص جزء ویژه پسماندهای خانگی در میان دانشآموزان، از جمله دیگر اقدامات این سازمان بوده است. همچنین بنا داریم تا نخستین پردیس نمایشگاهی زیست محیطی کشور را در اصفهان راه اندازی کنیم که به این منظور طرحهای پیشنهادی بررسی و طرح نهایی انتخاب شده و طی ماههای آینده طراحی و اجرای آن به انجام خواهد رسید.
رایزنی برای احداث زباله سوز بیمارستانی
وی با بیان این که روزانه ۱۵ تن پسماند عفونی در شهر اصفهان تولید میشود، به طرح زباله سوز بیمارستانی اشاره کرد و افزود: برای راه اندازی این پروژه به ۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است. در سال جاری به دنبال انعقاد قرارداد و اجرای پروژه پسماندسوز بیمارستانی هستیم. البته بخشی از این کار به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مربوط است و باید تفاهمنامه ای با این دانشگاه به امضا برسد تا برخی ابهامات در خصوص نحوه اجرای این طرح برطرف شود.
دهنوی با اشاره به این که طبق قانون، مدیریت پسماندهای بیمارستانی و عفونی به عهده تولید کننده آن است، گفت: در این راستا شهرداری بنا بر مسئولیت اجتماعی خود و اهمیتی که برای سلامت شهروندان قائل است، به دنبال انعقاد تفاهمنامهای با دانشگاه علوم پزشکی برای تحویل پسماند بیمارستانها به مدت ۱۰ سال به شهرداری است، تا اجرای طرح زباله سوز بیمارستانی، برای سرمایهگذار توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر بیمارستانها برای مدیریت پسماندهای عفونی از دستگاه اتوکلاو استفاده میکنند و مدعی هستند که با این روش، پسماندهای عفونی بی خطر میشود در حالی که استفاده از دستگاه اتوکلاو یک روش ضدعفونی موقت است تا بتوان پسماندها را از بیمارستان خارج و امحا کرد و لازم است این پسماندها به طور اصولی امحا شوند.
احداث خطوط جدید در کارخانه پردازش پسماند
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در پایان به راه اندازی خطوط جدید در کارخانه پردازش پسماند و تولید کود آلی اشاره کرده و گفت: از سال گذشته با سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد تومانی، پروژه احداث دو خط جدید در کارخانه پسماند کلید خورده که اوایل نیمه دوم سال جاری، این دو خط به صورت آزمایشی به بهره برداری میرسد.
وی اضافه کرد: حدود پنج میلیارد تومان صرف زیرساختهای عمرانی، هشت میلیارد تومان صرف نصب تجهیزات برقی و مکانیکی دو خط و حدود دو میلیارد تومان هم برای سرندهای بالستیک این خطوط هزینه میشود. در ابتدا بنا بود سرندهای بالستیک با هزینه هر یک حدود دو میلیارد تومان از طریق یک شرکت آلمانی تامین شود، اما هم اکنون توانستهایم با جذب پیمانکار داخلی، قرارداد ساخت این سرندها را با قیمت پایین تر منعقد کرده و اجرای آن را در دستور کار قرار دهیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار