کنگره آمریکا دست ترامپ را برای آغاز هرگونه جنگی باز گذاشت
تهران (پانا) - سنای آمریکا بامداد جمعه در نشستی ویژه که برای بررسی اختیارات رئیسجمهوری جهت انجام تهاجم نظامی به ایران تشکیل شده بود به نفع دونالد ترامپ رای داد و دست او را برای هرگونه اقدام نظامی بدون مجوز کنگره بازگذاشت.
بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی بیش از چهل سناتور در جریان این نشست به پیشنهاد دموکراتهای سنا برای محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ جهت انجام حملهی نظامی به ایران رای منفی دادند.
این طرح به ابتکار تیم کین و تام یودال، سناتورهای دموکرات ایالات ویرجینیا و نیومکزیکو پیشنهاد شده و قرار بود جلوی دسترسی رئیسجمهوری به منابع مالی برای اقدام نظامی بدون مجوز کنگره را بگیرد.
مخالفت سنا با این طرح از سوی تحلیلگران به عنوان نوعی پیروزی برای جمهوری خواهان و کاخ سفید ارزیابی شده است.
این پیشنهاد در صورت دریافت ۶۰ رای موافق میتوانست به عنوان متممی به قانون «مجوز دفاع ملی» (NDAA) اضافه شود و رئیسجمهوری آمریکا را برای هرگونه اقدام نظامی در هر شرایطی ملزم به کسب اجازه از کنگره کند.
براساس آنچه که یورونیوز منتشر کرده، نمایندگان سنا پیشتر (پنجشنبه) در دوری غیر متداول از اقدامات لایحه دفاعی بزرگی را به تصویب رساندند ولی به موازات آن پذیرفتند که طرح پیشنهادی تیم کین و تام یودال را نیز که برخی اختیارات دستگاه اجرایی را محدود میکرد، به رای بگذارند.
جمهوری خواهان که در سنا اکثریت کرسیها را در اختیار دارند در حالی پذیرفتند که پیشنهاد دموکرات به رای گذاشته شود که اطمینان داشتند این طرح حتی در صورت رای مثبت تمامی سناتورهای دموکرات تایید لازم برای تبدیل شدن به متمم قانون را دریافت نخواهد کرد، برای اینکار لازم بود علاوه بر تایید کلیه سناتورهای دموکرات سیزده سناتور جمهوری خواه نیز به این پیشنهاد رای مثبت دهند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که دموکراتها در آن اکثریت را در دست دارند، پیشتر گفته بود که کنگره مجوز لازم را برای تهاجم نظامی به ایران در اختیار رئیسجمهوری نمیگذارد. این در حالیست که دونالد ترامپ در واکنش به این موضع ضمن تاکید بر همراهی کنگره گفته بود از نظر قانونی لازم به دریافت تاییدی برای حمله نظامی نیست.
برخی گزارشها حاکی است که تنی چند از سناتورهای دموکرات پیش از این نیز طرحی مشابه را برای قطع دسترسی به منابع مالی دولتی جهت حمله به ایران به کمیته روابط خارجی ارئه کرده بودند که این طرح نیز با مخالفت اغلب اعضای کمیته رد شد.
ارسال دیدگاه