مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان: تعداد محدودی از درختان چنار عباس آباد آسیب جدی دیدهاند
اصفهان (پانا) - مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: به علت ساخت و ساز ۵۰ سال گذشته و آسیب رسیدن به ریشه درختان، متاسفانه تعداد محدودی از درختان چنار عباس آباد آسیب جدی دیده اند. در این موارد اولویت، حفظ جان شهروندان است به همین دلیل پس از تایید کمیته رفع خطر و با نظر و نظارت کارشناسان باغبانی و گیاه پزشکی، نسبت به حذف درختان خشک و خطرآفرین اقدام می شود.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، فروغ مرتضایی نژاد با اشاره به شایعه قطع تعدادی درخت در خیابان تاریخی عباس آباد اصفهان، اظهار کرد: حفظ جان و اموال شهروندان در اولویت است، هیچ شاخه سالم درختی بدون دلیل قطع نمی شود و این حساسیت به ویژه در خصوص درختان خیابان عباس آباد که بخشی از بافت قدیمی شهر اصفهان، نزدیک به محور گردشگری چهارباغ و دارای درختان چنار با میانگین سنی ۹۰ ساله است، بیشتر است.
وی افزود: چنار، با نام علمی Platanus orientalis درختی تنومند است که از دیرباز در ایران و اصفهان در کنار نهر، جوی و مادی ها کاشت شده است. چنانچه شرایط رشد برای این گیاه فراهم شود تا ۳۰ متر ارتفاع رشد کرده و عمر بسیار طولانی دارد. بهترین شرایط رشد برای این درخت آب زیاد، خاک سبک با زهکشی بالا، هوای خنک، بستر عمیق و نور کافی است. درختان عباس آباد هم از همین نمونه هستند.
تیمارهای تخصصی برای نجات درختان
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: متاسفانه ساخت و سازهای خیابان عباس آباد در دوره زمانی ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته و آسیب رسیدن به ریشه تعدادی از درختان از یک طرف و تغییرات اقلیمی از طرف دیگر باعث شده تعداد محدودی از درختان چنار در این خیابان یا سایر نقاط شهر آسیب جدی ببیند و به تدریج گیاه، دچار ضعف و بالطبع بیماری و آفت شود.
وی اضافه کرد: توصیه های کارشناسان گیاه پزشک و باغبانی برای حفظ اینگونه درختان هیچگاه نمی تواند صددرصد چاره ساز باشد. هر چند با تیمارهای تخصصی تعداد زیادی درخت نجات پیدا می کنند اما تعداد محدودی نیز خشک شده یا به علت پوکی یا پوسیدگی از داخل خطرآفرین شده اند. در این موارد اولویت حفظ جان شهروندان است و ناچار هستیم برای جلوگیری از آسیب رساندن این درختان به شهروندان، پس از تایید کمیته رفع خطر و کارشناسان باغبانی و گیاه پزشکی اقدام به حذف درختان خشک و خطرآفرین کنیم.
ارسال دیدگاه