علائم افسردگی را بشناسید
تهران (پانا)- یک روانشناس گفت افسردگی مسئله شماره یک سلامت در دنیاست و به قدری این بیماری شایع است که آن را سرماخوردگی اختلالات روانپزشکی نامیدهاند.
به گزارش افکار نیوز، زهرا زینالدینی روانشناس و مشاور در خصوص اختلال افسردگی اظهار کرد: افسردگی مسئله شماره یک سلامت در دنیاست و به قدری این بیماری شایع است که آن را سرماخوردگی اختلالات روانپزشکی نامیدهاند.
زینالدینی بیان کرد: در این حالت روحی فرد در درون خود احساس غمگینی، تنهایی، ناامیدی، بیحوصلگی، خستگی، پوچی و بی ارزشی را تجربه میکند که گاهی اوقات با احساس گناه، زود از کوره دررفتن، زودرنجی و حساس شدن و بی قراری همراه است.
این روانشناس گفت: بیماری افسردگی روی وضعیت خواب، سلامت و رفتارهای مراقبت از خود به طور جدی اثر میگذارد به طوری که گاهی اوقات بیماران اظهار میکنند ماهی یکبار حمام میروند و یا در مدت کوتاهی به مقدار خیلی زیادی افزایش و یا کاهش وزن داشتهاند.
وی با بیان اینکه افسردگی روی زندگی شخصی، کاری و یا تحصیلی فرد تاثیر منفی میگذارد، افزود: در این حالت عملکرد فرد افسرده به مقدار قابل توجهی در انجام کارهایش کاهش پیدا میکند و فرد افسرده نسبت به دنیای اطرافش و حتی موضوعات مورد علاقه و لذت بخش زندگیاش، بی علاقه میشود و یا در بیشتر ساعتهای روز احساس غمگینی دارد.
زینالدینی اضافه کرد: زمانی که بعد از گذشت چند هفته، هیچ بهبودی در وضعیت بیمار افسرده مشاهده نشود، لازم است که حتما این مشکل جدی در نظر گرفته و هر چه سریعتر برای درمان اقدام شود.
این روانشناس تصریح کرد: از نشانههای افسردگی، تجربه احساس غم و اندوه مداوم، گریه کردنهای غیرقابل کنترل و بی دلیل، نداشتن احساس لذت و علاقه نسبت به فعالیتهایی که قبلا همیشه از انجام آنها احساس لذت را تجربه میکرده است را میتوان نام برد.
وی اضافه کرد: اختلال در وضعیت خواب(بیش از حد معمول و یا کمتر از حد معمول خوابیدن)، افزایش یا کاهش غیر معمول وزن، پرخوری یا بی اشتهایی، عدم توانایی تمرکز، فراموشی، ناتوانی در تصمیمگیری حتی در موارد کوچک، از نشانههای دیگر افسردگی است.
زینالدینی ادامه داد: از نشانههای افسردگی میتوان به سرزنش کردن مداوم خود و کمبود عزت نفس، ضعف و خستگی و این احساس که انجام هر کاری انرژی زیادی خواهد گرفت، عدم توانایی انجام فعالیتهای روزانه به صورت نرمال، احساس گناه، احساس پوچی، ناامیدی، بیهودگی و بی ارزشی اشاره کرد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: معمولا کسانی که تا به حال افسردگی را تجربه نکردهاند، نمیتوانند شرایط و وضعیت روحی افراد افسرده را درک کنند در نتیجه اگر افراد بدانند که این بیماری چیست و چقدر ممکن است که فرد مبتلا را ناتوان کند، شاید راحتتر بتوانند فرد افسردهای که در اطراف خودشان هست را درک کنند و علائم بیماری او را جدی بگیرند.
ارسال دیدگاه