مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم: فقط ۱۲ درصد از پسماندهای استان تفکیک میشود
تهران (پانا) - سیدرضا موسوی مشکینی در دیدار با آیتالله سیدمحمد سعیدی تولیت آستان مقدس و نماینده ولیفقیه در استان قم، با اشاره به اینکه کشور و بهدنبال آن استان قم در حوزه زیستمحیطی با مشکلاتی روبرو است، مباحثی از جمله جمعیت، نگاههای سطحی و کوتاهمدت در طرحهای توسعهای و برنامهریزیهای کوتاهمدت را عنوان کردکه موجب مشکلاتی در حوزه محیطزیست شده است.
بهگزارش ایسنا، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم در این خصوص گفت: روزانه ۷۰۰ تن در استان قم تولید پسماند عادی داریم که در سایت زباله البرز دفن میشود و ۱۲ درصد این پسماند نیز تفکیک شده و به چرخه تولید باز میگردد.
او از کمبود آب، افزایش روزهای گرد و غباری، وجود آلایندگیهای زیستمحیطی و پسماندها یاد کرد و افزود: در حوزه پسماندها موارد به دستههای مختلف از جمله، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ویژه تقسیمبندی شده که پسماندهای ویژه محصول فعالیت واحدهای خاص از جمله سرب است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم خاطرنشان کرد: روزانه ۷۰۰ تن در استان قم تولید پسماند عادی داریم که در سایت زباله البرز دفن میشود و ۱۲ درصد این پسماند نیز تفکیک شده و به چرخه تولید باز میگردد.
او ادامه داد: پسماندها و فاضلابها فرصتها و تهدیدهایی بهدنبال دارند که ما باید بهدنبال استفاده از فرصتهای موجود باشیم، بدترین نوع مدیریت پسماند خاک کردن پسماند است درحالیکه در کشورهای پیشرفته، تولید پسماند را از مبدا و در بخش تولید کاهش میدهند و از پسماندهای نهایی نیز بیشتر در بخشهای تولیدی استفاده و بخش اندکی از پسماند به خاک سپرده میشود که امیدواریم این رویکرد در ایران و بهویژه قم نیز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
موسوی به فعالیت بخشهای خصوصی غیرمجاز در حوزه جمعآوری زبالهها اشاره کرد و گفت: اکنون در نشستهای مختلف با مسؤولان شهری بهدنبال این هستیم تا در حوزه جمعآوری پسماند ساماندهی مورد نیاز را رقم بزنیم.
او از تقسیمبندی پسماندهای پزشکی به دو دسته عفونی و شیمیایی یاد و تصریح کرد: بیمارستانها این پسماندها را بیخطر کرده و بعد از آن به سایت البرز منتقل میکنند، در حالیکه اگر بهدنبال رعایت استانداردها هستیم میتوانیم کارهای دیگری نیز در مورد این پسماندها انجام دهیم.
ارسال دیدگاه