تجلیل از فریدون شهبازیان در فرهنگسرای نیاوران

تهران (پانا) - آیین بزرگداشت فریدون شهبازیان، در آستانه هفتادو هفتمین زادروز تولد این هنرمند عرصه موسیقی در نهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی، عصر یکشنبه ۱۹ خردادماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

کد مطلب: ۹۲۰۴۶۵
لینک کوتاه کپی شد
تجلیل از فریدون شهبازیان در فرهنگسرای نیاوران

به گزارش روابط عمومی بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، این برنامه به همت کانون ادبی زمستان ومشارکت بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران و با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه و پس از شعر خوانی محمد سلمانی ، عبدالجبارکاکائی ، مجید معارف وند و اجرای موسیقی توسط محمد اصفهانی خواننده نام آشنای کشورحسین علیزاده،صدیق تعریف، محمداصفهانی ، محمدرضا چرغعلی،سیدعباس سجادی، شمس لنگرودی ، صدیق تعریف، ماهور موسائیان و اکبر آزاد به روی سن آمدند

حسین علیزاده ، ردیف‌دان، آهنگ‌ساز، پژوهش‌گر و نوازنده تار و سه‌تار، در سخنان کوتاهی ضمن اشاره به دوستی دیرینه خود با شهبازیان گفت: «فریدون شهبازیان از نخستین تجربه‎های من در رادیو تا امروز همواره همراه و پشتیبان من بود. او برایم همچون یک استاد و معلم بزرگ است. فریدون شهبازیان لایق قدردانی بسیار زیاد است. امشب به شما تبریک می‎گویم که نخستین قدردانی را شما از این هنرمند انجام دادید. ما احساس غرور می‎کنیم که شهبازیان را در کنار خود داریم.»

اکبر آزاد، شاعر و ترانه‎سرا، نیز در سخنانی گفت: «بی شک فریدون شهبازیان یکی از آهنگسازانی که در نیم قرن اخیر آثار جاودانه‎ای خلق کرده‎اند. من هنوز هم در هر هفته یکی از آثار این هنرمند بزرگ را گوش می‎دهم. شهبازیان تنها آهنگسازی است که اشعار خیام را معرفی کرد، مجموعه‎ای بی نظیر با دکلمه شاملو و صدای شجریان و آهنگسازی خوب شهبازیان.» آزاد سپس افزود: «شهبازیان مثل یک برادر بزرگتر از من در شورای موسیقی حمایت کرد.» وی در پایان سخنان خود آثار شهبازیان را به یقین از آثار ماندگار موسیقی ایران دانست.

صدیق تعریف، ردیف‌دان و خواننده سنتی نیز طی سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جلسه‎ای که برای بزرگداشت فریدون شهبازیان برگزار شده گفت: «شهبازیان به گردن موسیقی ایران حق بسیار زیادی دارد. آشنایی من با این هنرمند به دوران دانشجویی دانشگاه باز می‎گردد. نخستین کارهایی که از ایشان شنیدم همان اثر معروف با رباعیات خیام است و به دنبال آن اثر بسیار ماندگاری که شهبازیان روی شعر شادروان فریدون مشیری کار کرده است، که به باور من از جمله ماندگار ترین آثار تاریخ صد ساله موسیقی ایران است. او همدلی زیادی تقریبا با تمام هنرمندان موسیقی دارد و یکی از خصوصیات بارز شهبازیان این است که به کسی که با او کار می‎کند دلگرمی می‎دهد.

محمد اصفهانی، خواننده نیز در سخنانی با اشاره به این مطلب که فریدون شهبازیان علاوه بر این که آهنگساز خوبی است انسان بسیار شریفی هم است ابراز داشت : شهبازیان از من به عنوان خواننده حمایت زیادی کرد. همواره خود را مدیون این هنرمند می‎دانم.» اصفهانی تواضع را از ویژگی های بارز شهبازیان دانست و افزود : در زندگی هنری خود را وامدار فریدون شهبازیان، همایون خرم و بابک بیات می‎دانم.

محمدرضا چراغعلی، آهنگساز، نیز درباره شهبازیان گفت:«شهبازیان فراتر از ذهن عمل می‎کند. وی علاوه بر آثار بزرگی که ساخته اخلاقیات و منش بی نظیری دارد. رفتار هنری او برای من همواره ارزشمند بوده است.»

سیدعباس سجادی، شاعر و مدیر عامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران نیز طی سخنانی درباره شهبازیان با ذکر این مطلب که فرهنگسرای نیاوران و بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران بر خود می بالد که امشب را با نام نامی فریدون شهبازیان آغاز می‎کند گفت : من در دهه هفتاد هنگامی که به‌ عنوان عضو شورای شعر وارد رسانه صدا و سیما شدم دوره‎ای بود که شهبازیان تاثیر و حضور چشمگیری در شورای موسیقی داشت. به باور من شهبازیان دریچه‎هایی را گشود که گشودنش آن زمان بسیار خطرناک و حساس بود و در آن دوران مورد هجمه‎های مختلفی هم قرار گرفت و هنوز هم گاهی برخی به نادرستی قضاوت‎هایی می‎کنند که در واقع شهبازیان و هنرش را نمی‎شناسند.»

سجادی در ادامه افزود: «باید بگویم که برخی افراد در اجتماع نقش مویرگی دارند استاد فریدون شهبازیان برای موسیقی ایران دارای نقشی مویرگی است. نقش وی مثل خونی است که به بخش‎های مختلف این هنر آسمانی جان بخشید که امیدواریم سایه‎اش مستدام باشد.»

سخنران بعدی مراسم ماهور موسائیان همسر شهبازیان بود. او در سخنانی گفت : تمام دوران کودکی و نوجوانی من در خانه‎ای گذراندم که از پخش صوت کوچک مادرم، نسرین جافری، اشعار شاملو و موسیقی شهبازیان را می‎شنیدم. من آشنایی با شهبازیان را مدیون مادرم هستم. همچنین به خاطر مادرم بسیار خوشحالم که کنار شهبازیان زندگی می‎کنم و توانسته‎ام به افتخار نشر در حوزه موسیقی دست یابم.»

فریدون شهبازیان به عنوان آخرین سخنران با ذکر این مطلب که من اگر سخنی میگویم برای موسیقی است با ذکر این مطلب که تکرار شنیدن موسیقی خوب مطمئن ترین راه برای بالا بردن سلیقه و قضاوت در هنر است اظهار داشت :موسیقی مانند کلام هنری جامع و در درون خودکاوی است، که در عین حال با کلام تفاوت‎هایی دارد، از جمله این که در موسیقی رابطه میان خلاق این هنر و احساس شنونده بسیار مستقیم‎تر از آنست که به آموزش مقدماتی یا قرارداد‎های بین دو طرف نیاز داشته باشد، در حالی که بین نویسنده یک اثر ادبی و خواننده‎اش قطعا شرایط دیگری ورای این ارتباط لازم است.

شهبازیان افزود: موسیقی فنی است که به فراگیری، تمرین و ممارست یازمند است که در کنار خلاقیت، عواطف، الهامات و انگیزه و اشتیاق به هنری والا و رشگ‎انگیز تبدیل می‎شود.

درپایان این برنامه پس از سخنان فریدون شهبازیان هدایایی به رسم یادبود به این هنرمند اهدا شد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار