دربرنامه مدیریت دانش استودیو الفبا مدیرکل سلامت و تندرستی خبر داد:
همکاری آموزش و پرورش با وزارت بهداشت در اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون
تهران (پانا) - در برنامه مدیریت دانش از سلسله برنامههای استودیو الفبا، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش از همکاری آموزش و پرورش با وزارت بهداشت در اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش معاونت اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، حسن ضیاالدینی که میهمان برنامه مدیریت دانش در استودیو الفبا بود در این گفتوگو با ارائه تعاریف اولیه از فشارخون و علائم اولیه آن، گفت: طبق آخرین مطالعات در کشور ما درحدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به بیماری فشارخون هستند، این درحالی است که نیمی از این افراد از بیماری خود خبر ندارند.
او اشاره کرد: میزان مصرف استاندارد نمک در دنیا به ازای هر نفر معادل ۵ گرم می باشد اما در ایران این میزان به ازای هر نفر به ۱۱ گرم رسیده است و همین مصرف زیاد و عدم اطلاع مردم از تغذیه صحیح باعث بیماری فشار خون در افراد خواهد شد .
ضیاالدینی اشاره کرد: طرح ملی بسیج کنترل فشار خون از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۵ تیر ماه ۹۸ ادامه خواهد داشت.
او آگاه سازی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را از اهداف اجرای این طرح عنوان و افزود: از حدود ۴۰ میلیون نفر جامعه هدف پیش بینی میشود حدود ۱۵ میلیون نفر به عارضه فشارخون مبتلا باشند لذا این افراد در سامانه الکترونیکی ثبت نام و مراحل درمان برای آنها اجرایی میشود.
مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مجری اصلی طرح وزارت بهداشت بوده است، گفت: وزارت آموزش و پرورش در این مسیر با وزارت بهداشت همکاری داشته و بخشنامههایی را به سراسر کشور جهت اطلاع رسانی به فرهنگیان ارسال کرده است.
او شعار این طرح را "فشار خون، بدانیم و اقدام کنیم"، اعلام و عنوان کرد: برای اجرای این طرح اکیپهایی در سراسر کشور مستقر شده اند و همکاران فرهنگی میتوانند با مراجعه به این مراکز اقدام به اندازه گیری فشارخون کنند.
ضیاالدینی وظیفه آموزش و پرورش را در اجرای آموزشهای لازم در مدارس برای پیشگیری از فراگیر شدن بیماریها برشمرد و افزود: در بدو ورود به دوره ابتدایی دانش آموزان از طریق طرح سنجش سلامت مورد ارزیابی قرار میگیرند و در طول دوره تحصیل هم در چند پایه مختلف تحصیلی موظفند دفترچه سلامت را تکمیل کنند و یا چکاپهای دوره ای میشوند.
او گفت: اکنون حدود ۲۰۰۰ دانش آموز عضو طرح سفیران سلامت هستند که آموزشهای لازم جهت پیشگیری ابتلا به بیماری ها به آنان داده میشود.
ارسال دیدگاه