عضو کمیسیون بهداشت مجلس: مبادلات بانکی در تامیندارو همچنان با مشکل مواجه است
اعلام آمادگی سوئیس برای کمک به ایران در حوزهدارویی و تجهیزاتپزشکی
تهران (پانا) ـ تحریمها قطعا در بحث غذا و دارو موثر بوده، چرا که بازهم در تبادلمالی و بانکی دچار مشکل هستیم.اینها تازه ترین اظهارات در خصوص مشکل بانکی برای واردات دارو به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس است.
به گزارش ایلنا، بهروز بنیادی درباره برخی اخبار منتشره مبنیبر کمبود پانسمان ویژه بیماران ایبی و فوت ۷ نفر از آنها گفت:این آمار و اطلاعات در فضای مجازی منتشر شده، اما در این باره هنوز هیچ گزارش رسمی به ما داده نشده است.
او به سفر ظریف و مذاکره درباره دارو و تجهیزات اشاره کرد و گفت:اخیرا آقای ظریف در سفری که به ژنو داشتند بهدنبال راهکارهای بودند تا بهحوزه دارویی و تجهیزاتپزشکی کشور آسیبی وارد نشود. همچنین کمیسیون بهداشت و درمان نیز وظیفه دارد، در این زمینه پیگیریهای لازم را انجام بدهد.
این نماینده مجلس درخصوص نقش شرکتهای دانشبنیان در تامینداروها گفت:ما شرکتهای دانشبنیان متعددی در کشور داریم که وزارت بهداشت میتواند طی مذاکرهای از آنها بخواهد در زمینه مسائل دارویی بهما کمک کنند. قطعا این وزارتخانه باید اینگونه مشکلات را به نخبگان کشور و شرکتهای دانشبنیان که در حوزه تجهیزاتپزشکی فعال هستند، مطرح کند تا هرچه سریعتر برای مشکلات موجود راهحل پیدا شود.
بنیادی درباره کمک دیگر کشورها در تامیندارو و تجهیزاتپزشکی گفت:کشورهایی از جمله سوییس اعلام آمادگی کردند که در حوزهدارویی و تجهیزاتپزشکی آمادگی لازم برای کمک به ایران را دارند. امیدواریم علاوهبر همکاری این دست از کشورها، تلاشهایی که در داخل صورت میگیرد بهسرعت انجام شود و ما شاهد رسیدگی و درمان به بیماران ایبی یا پروانهای باشیم.
او ادامه داد:بیماری ایبی یا پروانهای چند تیپ مختلف دارد، ولی پانسمانویژه آنها پانسمانی است که برایشان راحتتر بوده و سریعتر موجب بهبودیشان شود، اما بیماران میتوانند از نوع پانسمانهای روزانه نیز برای امور مراقبتی استفاده کنند، بنابراین این طور نیست که بگوییم بیماران ایبی بهعلت نبودن آن پانسمان با مشکل مواجه میشوند، چرا که ما روشهای دیگری در مراقبت و درمان داریم. اگر به خانوادهها آموزش داده شود، میتوانند مراقبتهای بهتری را انجام دهند.
عضو کمیسیون درمان و بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره برخی اخبار درباره نوع کیفیت داروهایبیهوشی، گفت:حدود چهار هزار قلم انواع و اقسام دارو در سطح کشور داریم و درباره هر دارویی که در مطب پزشک، داروخانهها و یا در بیمارستانها بهمشکل برخورد کرده باشد، سریعا بهسازمان غذا و داروی کشور گزارش میشود تا مشخص شود مواداولیه دارو از کجا آمده است و آیا مادهتولیدی آن ساخت داخل بوده یا خارج از کشور؟
او با تاکید براینکه داروهایی که در کشور هستند، دارای شناسنامهاند، گفت:داروها همگی شناسنامهدار هستند و اگر موردی باشد مطمئن باشید، بعد از گزارش پزشک یا بیمار بهسازمان غذا و دارو این مسائل پیگیری خواهد شد و آن داروها سریعا از بازار جمعآوری میشود. همچنین اعلام میشود که مردم فلان دارو را دیگر خریداری نکنند و بلافاصله از داروخانه جمعآوری میشود.
بنیادی اضافه کرد:ممکن است افراد در مصرف برخی داروها بهویژه داروهایبیهوشی دچار عارضههایی شوند، یعنی داروهای استاندارد نیز ممکن است عارضههایی را برای یک فرد بهدنبال بیهوشی ایجاد کنند، اما نباید اضطراب بیجهت در بیماران ایجاد کنیم.
او با تاکیدبر پیگیری گزارشهای حاکی از عارضههایدارویی گفت:هرگونه عارضهدارویی که گزارش میشود، باید مستند باشد و اسم و مشخصات بیمار و بیمارستان اگر ارائه شود، قطعا مشکلات قابل پیگیری است.
این نمایندهمجلس درباره مشکلاتدارویی و تاثیر آن در توریسمسلامت گفت:در حالحاضر ما شاهد حضور دلالانی در این زمینه هستیم که ممکن است همبه جامعهپزشکی آسیب بزنند و همبه بیمارانی که با عنوان توریسمسلامت وارد کشور میشوند. از نظر بینالمللی اگر ایران بخواهد بهمساله توریسمسلامت ورود پیدا کند، باید استانداردهای خاصی را داشته باشد.
او تصریح کرد:وزارت بهداشت در اینزمینه در حال برنامهریزی است و بیمارستانهایی که اعلامآمادگی کنند را ارزیابی میکند و سنجشهای خاصی را نیز برای آنها در نظر گرفته است. اگر آنها بتوانند مراحل سنجش و آزمون را سپری کنند و موفق بهکسب استانداردها شوند، به آنها مجوز توریسمسلامت داده خواهد شد. پس از آن در سایت مربوطبه توریسمسلامت وزارتبهداشت نام بیمارستان مربوطه ثبت خواهد شد و کسانیکه قرار است وارد کشور شوند، میتوانند از طریق آن سایت درباره بیمارستانهای استاندارد توریسمسلامت اطلاعات کسب کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت:متاسفانه امروزه شاهد یک بازار آشفته در اینزمینه هستیم و قطعا لازم است که وزارتبهداشت نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشد، بهخصوص در شهرهایی مثل مشهد مقدس، قم و شیراز که زائرپذیر هستند. ما شاید در این شهرها نیاز به نظارت بیشتر بر توریسمسلامت و کیفیتدارویی داشته باشیم.
ارسال دیدگاه