هشدار وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو

۱۲ ابتلا و ۲ فوتی طی امسال

تهران (پانا) ـ از ابتدای امسال تاکنون 12نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌ که در این‌خصوص رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت توصیه‌هایی را گفته است.

کد مطلب: ۹۱۸۹۰۸
لینک کوتاه کپی شد
هشدار وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو

به گزارش ایسنا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های‌واگیر وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت‌به بروز موارد بیماری تب‌ کریمه‌کنگو در فصل گرما و تاکیدبر لزوم رعایت موارد بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال‌بیماری، گفت:از ابتدای امسال تاکنون ۱۲نفر به‌این بیماری مبتلا شده‌ و متاسفانه دوتن از آنها نیز جان باخته‌اند.

دکتر محمدمهدی گویا با اشاره به‌کاهش ۵۰درصدی آمار ابتلا به‌بیماری تب کریمه‌کنگو تا این مقطع‌زمانی در سال‌جاری و نسبت‌به سال گذشته، گفت:از ابتدای امسال ۱۲نفر به‌این بیماری دچار شده‌اند که از این تعداد دونفر فوت کرده‌اند؛ البته این به‌هیچ عنوان نشان‌دهنده این نیست که بتوانیم بگوییم موارد ابتلا به‌بیماری تا پایان سال نیز کمتر از سال گذشته خواهد بود.

او تاکید کرد:از آنجاکه ابتلا به‌این بیماری در فصول گرم‌سال بیشتر اتفاق می‌افتد، پایان تابستان آمار دقیق‌تری از ابتلا به‌این بیماری را خواهیم داشت.

چه کسانی به تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند؟

گویا در ادامه انتقال بیماری‌تب کریمه‌کنگو به‌انسان را از سه‌ راه محتمل دانست و گفت:معمولاً کسانی به‌این بیماری دچار می‌شوند که با دام و حیوانات بیشتر سروکار دارند و کنه‌ای که منتقل کننده این بیماری به‌انسان است از بدن دام به‌بدن انسان منتقل می‌شود. کسانی‌که در خانه دام نگهداری می‌کنند، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها، ساکنین مناطق روستایی که با دام ارتباط بیشتری دارند و… بیشتر در معرض خطر ابتلا به‌این بیماری هستند. البته این بیماری در دام‌آلوده، علامت ظاهری ندارد.

او افزود:راه‌دوم انتقال بیماری، هنگام ذبح‌دام است. اگر ذبح به‌شکل اصولی و بهداشتی در کشتارگاه‌ها با حضور متخصصین مربوطه انجام شود، دیگر جای نگرانی برای انتقال این ویروس از گوشت‌دام ذبح‌شده وجود ندارد؛ چراکه گوشت پس از ذبح به‌مدت ۲۴ ساعت در فضایی به‌نام پیش‌سرد نگهداری می‌شود که در همین‌مدت اگر ویروسی وجود داشته باشد، از بین می‌رود.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، راه‌سوم انتقال این بیماری را از طریق تماس با خون دام‌آلوده و یا ترشحات‌بدن دام‌آلوده دانست و گفت:کسانی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند یا کسانی‌که خودشان اقدام‌به ذبح‌دام می‌کنند، ممکن است از طریق تماس با خون‌دام و یا سایر ترشحات بدن دام‌ آلوده نیز به‌این بیماری مبتلا شوند. همچنین در سال‌های گذشته گزارشاتی مبنی‌بر ابتلای پرستاران و پزشکان در مراکز درمانی داشتیم. آنها در مواجهه با بیماری که هنوز بیماری‌اش تشخیص داده‌نشده بود، بدون پوشش مناسب و بی‌مهابا با خون و ترشحات‌بدن بیمار در ارتباط بودند که همین‌امر باعث انتقال‌بیماری به‌آنها شده بود.

وی در پایان شانس ابتلاء به‌بیماری تب کریمه‌کنگو از طریق خوردن‌گوشت را بسیار بعید دانست و افزود:از آنجایی‌که معمولا گوشت، قبل از استفاده بسیار خوب پخته می‌شود و همچنین رعایت نکات‌بهداشتی در کشتارگاه‌ها، بسیار بعید است‌که فردی از طریق خوردن‌گوشت دچار این بیماری شود. البته ممکن است اگر از جگرخام یا گوشت درست پخته‌نشده آلوده، استفاده کند، به‌بیماری دچار شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار