رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس:

۳۰ درصد واردات کشور روغن و دانه‌های روغنی است/ ضرورت خودکفایی در تولید روغن و دانه‌های روغنی

شیراز (پانا) – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: کشور در شرایط کنونی در حال جنگ اقتصادی است و با توجه به تحریم‌های صورت گرفته ضروری است در تولید روغن و دانه های روغنی به خودکفایی برسیم.

کد مطلب: ۹۱۷۱۳۷
لینک کوتاه کپی شد
30 درصد واردات کشور روغن و دانه‌های روغنی است/ ضرورت خودکفایی در تولید روغن و دانه‌های روغنی

قاسمی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد واردات کل کشور به روغن و دانه‌های روغنی اختصاص می‌یابد، افزود: ما انتظار داریم میزان سطح قابل کشت را ثابت نگه داشته و در همین سطح مدیریت تولید را انجام دهیم تا تولید دانه بیشتری داشته باشیم.

او ادامه داد: در سال قبل توانستیم با برداشت ۱۹ هزار هکتار کُلزا، حدود ۱۵ درصد سهم روغن کشور را تولید کنیم این در حالی است که این میزان در سال‌های گذشته حدود ۸ تا ۹ درصد بوده و ۹۱ تا ۹۲ درصد روغن را وارد می‌کردیم .

او با اشاره به اهمیت کشت کُلزا در پایداری و تولید بهتر گندم گفت: هر جا کُلزا کشت شده حتما ۱ الی ۲ تُن افزایش تولید گندم با کیفیت بهتر داشتیم، کشت کُلزا حدود ۱۷ تا ۲۵ درصد جایگزین گندم و جو می شود و نباید با کشت بیشتر با چالش روبرو شویم.

این مقام مسئول با بیان این که باید به سمت عملیاتی کردن موضوع کشت کُلزا پیش برویم، گفت: باید در همه سطوح استان فارس برنامه کشت کلزا را داشته باشیم و آبی که برای کشت شتوی رها می کنیم صرفاً برای کشت این محصول است.

قاسمی افزود: باید جلوی کشت بی رویه سبزی و صیفی گرفته شود و با همکاری شرکت آب منطقه ای استان فارس می توان با اعمال شرایط سخت گیرانه، برداشت آب از چاه ها را محدود کرد و اجازه برداشت آب برای بیش از آنچه در پروانه قید شده داده نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ارائه بسته حمایتی در کشت کلزا اشاره کرد و گفت: بایستی بذر، بیمه، تسهیلات، کمک‌های فنی اعتباری، بذر کار، نشاء ، قیمت خرید ادوات کاشت و داشت و برداشت، سموم و علف‌کش، کود سولفات آمونیوم، آبیاری تحت فشار و بسته‌های تحقیقاتی و آموزشی و ترویجی و ... چارچوب مشخص و مدون داشته باشد. از هم اکنون باید نیازهای کودی را در دستور کار قرار داد. کود پایه اگر نیاز است باید قبل از کشت آماده باشد، عاملین توزیع باید اعتباراتشان آماده باشد و سازمان تعاونی روستایی و اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید توزیعی و تامین کنندگان کود باید این مقدمات کار را به سهل‌ترین روش در اختیار کشاورزان قرار دهند.

قاسمی در خاتمه با تاکید بر این موضوع که باید امروز اضطرار کشور را درک کنیم افزود: این شرایط از یک بابت فرصت است تا امکانات، تجهیزات و منابع را در راستای نیازمندهای خود که اتفاقا برای ما چالش آفرین هم بوده تجهیز کنیم و از ظرفیت های مغفول خود استفاده کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار