رئیس سازمان جهادکشاورزی استان: آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید عسل در سطح کشور را دارد
تولید ۱۳ هزار و ۳۱۷ تن عسل در سال گذشته
تبریز (پانا) - رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تولید ۱۳ هزار و ۳۱۷ تن عسل در سال ۹۷ خبر داده و گفت: آذربایجان شرقی با این میزان تولید، رتبه دوم تولید کننده عسل را در سطح کشور بعد از استان آذربایجان غربی به خود اختصاص داده است.
اکبر فتحی همزمان با روز جهانی زنبورعسل و در حاشیه جلسه تولیدات دامی در گفتگو با خبرنگاران بر افزایش کیفیت و کمیت عسل و سایر محصولات زنبورعسل در سطح استان آذربایجان شرقی تاکید و با بیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور فعال در زمینه زنبورداری، به لحاظ تعداد کلونی زنبور عسل و تولید عسل مرغوب، در جهان است، بیان کرد: کشورمان با ۹۰ هزار تن تولید ، سومین تولید کننده عسل در جهان به شمار می رود و در این راستا استان آذربایجان شرقی با تولید ۱۴.۷۱ درصد از عسل کشور یکی از قطبهای تولید عسل در کشور به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه صنعت زنبور عسل دارای ارزش افزوده بالایی است گفت: ارزش اقتصادی گرده افشانی زنبور عسل، بسیار بیشتر از عسل و موم تولید شده توسط این حشره است .
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه این استان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۶ هزار و ۹۹ کندوی زنبور عسل و ۱۳ هزار و ۵۲۹ هزار نیروی کار، مراتع وسیع و سرسبز، تشکلهای توانمند و وجود کارگاهها و کارخانه های مدرن بسته بندی، ظرفیت بالایی در زمینه تولید عسل و سایر فرآوردههای عسل از جمله موم، گرده گل، ژل رویال و حتی زهر زنبور عسل دارد ادامه داد: مصرف عسل در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان بالاست سرانه مصرف عسل در جهان به طور متوسط بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است و این در حالی است که سرانه مصرف این محصول در ایران حدود یک کیلوگرم یعنی بیش از ۳ برابر میانگین مصرف جهانی است.
وی به رتبه اول استان آذربایجان شرقی در تعداد زنبوردار و تعداد و میزان تولید کندوهای بومی اشاره نموده و افزود: این استان همچنین رتبه دوم تعداد و میزان تولید کندوهای مدرن کشور را به خود اختصاص داده است.
فتحی به میانگین تولید ۱۲.۴۸ کیلوگرم در کندوهای مدرن و ۴ کیلوگرم در کندوهای بومی اشاره نموده و افزود: در سال ۹۷ در مقایسه با سال ۹۶ نرخ رشد تعداد کندوهای مدرن در استان آذربایجان شرقی ۲۱.۴ درصد و در میزان تولید عسل از کندوهای مدرن نیز شاهد ۱۴.۹۲ درصد رشد بوده ایم.
وی با اشاره به نتایج سرشماری در حوزه زنبور عسل در سال ۹۷ گفت: بر اساس این سرشماری آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و یک هزار و۵۲۶ کلنی مدرن و ۲۰۴ هزار و ۵۷۳ کلنی بومی می باشد که ۶۳.۷۹ درصد از تعداد کلنی های بومی کشور و ۵۸.۱۴ درصد از تولید عسل کشور از این کندوهای بومی نیز به استان اختصاص دارد.
وی گرده افشانی را اصلی ترین نقش زنبورعسل دانست و با اشاره به اینکه گرده افشانی توسط زنبور عسل موجب تنوع زیستی و افزایش تولید در بخش کشاورزی می شود گفت: زنبور عسل یکی از مصداق های اقتصاد مقاومتی می باشد چراکه این صنعت کمترین وابستگی به واردات و بیشترین ارزش افزوده را دارد.
ارسال دیدگاه