یک متخصص غدد:
بیماران دیابتی روزهدار را تنها نگذارید
تهران (پانا) ـ یک متخصص غدد با بیان اینکه افت قند خون شدید بیماران دیابتی و ورود به مرحله کما بعضا بیعلامت است، گفت: در همین راستا توصیه میشود بیماران دیابتی روزهدار هیچگاه تنها نباشند و در هر زمان دارو و وسیله سنجش قند خون را نیز کنار خود داشته باشند.
به گزارش روزنامه جامجم، کارون شاه ابراهیمی با بیان اینکه بیماران دیابتی با رعایت شرایطی میتوانند در ماه رمضان روزهداری کرده و از برکات این ماه مبارک بهرهمند شوند، گفت: هر بیمار دیابتی با هر شرایط جسمی که دارد باید پیش از روزهداری حتماً با پزشک خود مشورت کند.
وی افزود: بهطور کل هر بیمار دیابتی که قند خون تنظیم شده داشته باشد و داروهای خود را منظم مصرف کند، میتواند روزه بگیرد.
شاه ابراهیمی نسبت به روزهداری بیماران دیابتی که انسولین تزریق میکنند هشدار داد و افزود: این بیماران نباید روزه بگیرند، چرا که امکان دارد با عدم دریافت انسولین وارد کُما شوند.
وی افزود: همچنین بیمارانی هم که قندخون بالای ۲۵۰ دارند و یا دارویی مصرف میکنند که موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قندخون میشود نیز باید از گرفتن روزه اجتناب کنند.
شاه ابراهیمی تصریح کرد: این بیماران نباید احساس کنند که با روزهداری قند آنها پایین میآید، چرا که نتیجه در این زمینه عکس است و با کمآبی بدن، غلظت قند خون بالاتر میرود.
شاه ابراهیمی خاطرنشان کرد: در مجموع پزشک بعد از معاینه بیمار میتواند نسبت به روزهداری بیماران دیابتی نظر دهد و این بیماران نباید سرخود اقدام به روزهداری کنند.
این متخصص غدد به بیماران دیابتی روزه دار نیز توصیه کرد حتماً قندخون خود را در طول مدت روزه بطور مداوم اندازه بگیرند و بهتر است این کار را قبل از افطار، دو ساعت بعد از افطار، قبل از سحر و در طول روز انجام دهند.
وی تصریح کرد: چنانچه بیمار دیابتی روزهدار در طول روز دچار علائم افت قندخون و ضعف و بیحالی شد باید سریعاً روزه خود را افطار کند.
این متخصص غدد، افزایش تپش قلب، لرزش بدن، احساس گرسنگی شدید، احساس ضعف عمومی، گیجی و خوابآلودگی را از جمله علائم افت قندخون عنوان کرد و افزود: بیماران دیابتی با مشاهده این علائم باید بلافاصله روزه خود را افطار کنند.
شاه ابراهیمی هشدار داد: بیماران دیابتی روزهدار تحت هیچ شرایطی نباید در طول مدت روزه تنها باشند، چرا که در برخی موارد بدون هیچگونه علامتی قندخون یکباره دچار افت شدید شده و فرد وارد کُما میشود.
وی افزود: در همین راستا این افراد نباید تنها بمانند و حتماً باید دارو و وسیله سنجش قندخون را در کنار خود داشته باشند.
این متخصص غدد درخصوص اقلام خوراکی مجاز برای بیماران دیابتی در زمان افطار و سحر نیز گفت: با توجه بهاینکه بدن ساعات طولانی گرسنه بوده، این بیماران میتوانند از قندهای ساده مانند خرما استفاده کنند، اما باید توجه داشته باشند که مصرف این خوراکیها باید بسیار کم باشد.
شاه ابراهیمی افزود: بعد از گذشت مدتی این بیماران میتوانند برای وعده شام کربوهیدارتهای پیچیده مانند نان و برنج را مصرف کنند.
وی نسبت به روزهداری بیماران دیابتی بدون صرف وعده سحری هشدار داد و افزود: این وعده برای بیماران دیابتی بسیار حائزاهمیت است و روزهداری بدون صرف سحری میتواند آنها را با افت شدید قندخون مواجه کند و برای این وعده هم مصرف کربوهیدراتهای سحری مانند برنج و نان توصیه میشود.
شاه ابراهیمی درخصوص نحوه مصرف داروهای بیماران دیابتی در طول ماه مبارک رمضان نیز توصیه کرد: این بیماران قرصهای وعده شب را که قویتر هستند در وعده سحری مصرف کرده و قرصهای وعده صبح را در وعده افطار مصرف کنند.
ارسال دیدگاه