سرپرست سازمان تامین اجتماعی: خسارات ناشی از طلاقهای صوری را از مجاری قانونی پیگیری میکنیم
زدا: تعدیل نیروهای کارگری در بنگاههای اقتصادی شدید نبود/افزایش حقوق مستمریبگیران از اردیبهشتماه اعمال میشود
تهران (پانا) - سرپرست سازمان تامین اجتماعی می گوید بر اساس آمارهای دریافتی، تعدیل نیروهای کارگری در بنگاههای اقتصادی شدید نیست و از کارگران با بیمه بیکاری حمایت میشود.
محمدحسن زدا در تشریح گزارش عملکرد سازمان تآمین اجتماعی با اشاره به سیل فروردینماه و خسارت واردشده به مردم گفت: جاری شدن سیلاب مصیبت بزرگی بود و همه ما را متاثر کرد. ما هم برای اینکه پای کار باشیم دو تقسیم کار انجام دادیم. اول ایجاد درمانگاههای سیار بود که در بخش امداد حضور داشتیم و به سرعت توانستیم این مشکل را حل کنیم.
پرداخت مقرری بیمه بیکاری به سیلزدگان
سرپرست سازمان تامین اجتماعی افزود: عملیات مهمتری داریم که بعد از بخش امداد است. افرادی هستند که شغل خود را با آمدن سیل از دست دادند و متحمل مشکلاتی شدند. برنامهریزی کردیم و به آنها فرصت میدهیم و جرایم این افراد را میبخشیم و فرصت جدیدی به آنها میدهیم. در بخش بیمه بیکاری تفاهمنامهای را با وزارت تعاون امضا کردیم که فارغ از رویههای اداری موجود پرداخت مقرری بیمه را داشته باشیم.
وی ادامه داد: با پیشنهاد به هیات دولت مقرر شد برای افرادی که تحت پوشش بیمه نبودند، چند ماه بیمه بیکاری رد شود. کماکمان تا رسیدن به نقطه مطلوب وضع را رصد میکنیم . در این سیل ۳۰ نفر از پرسنل تامین اجتماعی هم با مشکل مواجه شدند و خانههای آنها تخریب شد.
۵ سناریوی تامین اجتماعی برای تعیین حقوق بازنشستگان
زدا درباره تعیین حقوق بازنشستگی نیز گفت: میزان حقوق حداقلبگیران را شورای عالی کار تعیین میکند. برای سایر سطوح سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد خود را آماده کرد. این روند هر ساله طولانی بود اما امسال خواهش کردیم که کانون بازنشستگان کشوری به ما در این روند کمک کنند. پیشنهادشان را به ما دادند و پنج سناریو هم سازمان تامین اجتماعی ارایه داد.
حداقل بگیران ۳۶.۵ درصد افزایش حقوق دارند
وی گفت: از آنجا که پیشنهاد بازنشستگان کشوری یکی از آن پنج پیشنهاد بود تصمیم گرفتیم که همان پیشنهاد کانون بازنشستگان کشوری را ارائه دادیم تا افزایش حقوق را از اردیبهشت ماه اعمال کنیم. میزان افزایش حقوق ۱۳ درصد است به اضافه ۲۶۱ هزار تومان. حداقل بگیران هم ۳۶.۵ درصد افزایش حقوق دارند که امسال یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان است. سازمان معتقد است این میزان فقط حفظ قدرت خرید است. حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای این افزایش حقوق در سال جاری متحمل هزینه شدهایم. سعی میکنیم اگر اعتبار هم تامین شد مابه التفاوت حقوق فروردین ماه هم در همین اردیبهشت ماه پرداخت شود.
تعدیل نیروهای کارگری در بنگاههای اقتصادی شدید نبود
زدا در پاسخ به سوال پانا درباره تعدیل نیروهای کارگری در بنگاهها و کارگاههای اقتصادی کوچک با توجه به اوضاع اقتصادی و افزایش قیمتها اظهار کرد: آمار ما این را نشان نمیدهد که ریزش کارگری ما شدید است. چون لیست بیمه بیکاری را دریافت میکنیم آمار با ماههای قابل مقایسه است اما تاکنون این افزایش را نشان نمیدهد اما با توجه به اینکه قانون بیمه بیکاری وجود دارد، کارگران نباید نگران باشند.
وی افزود: اگر کارگری به صورت غیرارادی کار خود را از دست داد به سرعت مقرری بیمه بیکاری برای آنها برقرار میشود و جای نگرانی نیست چون از طریق بیمه بیکاری آنها را حمایت میکنیم.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی گفت: اکنون۲۷۰ هزار نفر مقرریبگیر سازمان تامین اجتماعی هستند که از طریق بیمه بیکاری پرداختی انجام میشود. این موضوع ماهانه ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه برای ما دارد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی درباره اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: سال اول اجرای قانون مذکور ۱۲ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و از آنجا که طبق برنامه ششم توسعه دولت باید این میزان را پرداخت کند، باید تامین مالی شود.
وی درباره کسری اعتبارات تامین اجتماعی نیز گفت: اصلا اینگونه نیست و کسری اعتبارات در تامین اجتماعی نداریم.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی زدا درباره طلاقهای صوری برای دریافت مستمری از تامین اجتماعی گفت: قانونی درباره طلاقهای صوری نداریم ولی بخشنامهای صادر کردهایم و از مجاری قانونی پیگیریم که خسارات تامین اجتماعی را پس گرفته و جلوی تخلفات بعدی را بگیریم.
به دلیل مشکلات اقتصادی تقاضا در بخش درمانی۲۰ برابر ظرفیتهای ممکن شده است
سرپرست تامین اجتماعی با اشاره به مشکلات سیستمهای الکترونیکی خدمترسانی افزود: سیستم نوبتدهی تامین اجتماعی در بخش درمان دچار مشکل نیست اما چون رایگان است به دلیل مشکلات اقتصادی تقاضا ۲۰ برابر ظرفیتهای ممکن شده است و به این دلیل ممکن است سیستم نتواند پاسخگو باشد.
زدا درباره وصول طلب تامین اجتماعی از دولت اظهار کرد: در بند و تبصره ۵ بودجه ۹۸ امکان وصول ۵۰ هزار میلیارد تومان طلب تامین اجتماعی از دولت دیده شده است. البته نقدی نیست. میتواند تهاتر ارزش مالکانه و غیره باشد که ما چند پیشنهاد را تنظیم کردیم و امروز اولین جلسه ما با دولت آغاز میشود.
زدا در ادامه درباره بدهیهای تامین اجتماعی به بانکها توضیح داد: پرداختیهای تامین اجتماعی روز ۲۰ هر ماه آغاز میشود اما وصولی حق بیمهها ۲۹ ماه صورت میگیرد. با بانکها تعامل داریم و مبلغی از آنها میگیریم و ۲۹ به آنها برمیگردانیم.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی درباره مطالبه مراکز درمانی طرف قرارداد با این سازمان گفت: پرداخت مطالبهها به موقع انجام میشود. فروردین انجمن داروسازان برای به روزرسانی مطالبات داروخانهها از تامین اجتماعی قدردانی کردند. دیروز هم آخرین پرداختی به داروخانهها انجام شد.
وی افزود: از آزمایشگاهها، پزشکان و بیمارستانهای خصوصی که بدهکار آنها هستیم عذرخواهی میکنیم و تلاش میکنیم مطالبات به سرعت پرداخت شود. در اسفند و بهمن سال قبل ۵ هزار میلیارد تومان پرداختی داشتیم.
زدا درباره وضع صندوق بیمه بیکاری گفت: این صندوق زیان انباشته ۷۰۰ میلیاردی در سال ۹۲ داشت که سال گذشته اندوخته مالی صندوق به بالای ۷۰ میلیارد تومان رسید و حفرههای مالی صندوق رفع و همپوشانیها برطرف شدند البته در ماههای گذشته روند افزایشی داشته و پیشنهادات زیادی در مجلس و دولت برای مقابله با بیکاری مطرح است.
ارسال دیدگاه