وزیر آموزش و پرورش: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مسیرتحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب است
شیراز (پانا) - وزیر آموزش و پرورش گفت: اصلیترین مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب جوانان و نوجوانان هستند و از آنجا که ماموریت اصلی وزارت آموزش و پرورش کار با نوجوانان است ، این نهاد تربیتی سهم قابل توجهی در تحقق منویات مقام معظم رهبری در این بیانیه بر عهده دارد .
سید محمد بطحایی در برنامه زنده تلویزیونی" گام دوم" از شبکه استانی فارس، یکی از مهمترین مقاصد سفر خود را بازدید از روند پیشرفت کار در مدارس آسیب دیده از سیل اخیر شیراز دانست و گفت: باید ببینیم آمادهسازی این مدارس برای مهرماه سال آینده چگونه خواهد بود و کمکهایی که باید به شکل متمرکز شود چه خواهد بود .
وزیر آموزش و پرورش در خصوص برنامهریزی خود در جهت تحقق فرازی از گام دوم انقلاب در زمینه پرورش نیروهای مستعد جوانی که در اختیار آموزش و پرورش است ، گفت : اصلی ترین مخاطب این بیانیه جوانان و نوجوانان هستند و از آنجا که ماموریت اصلی وزارت آموزش و پرورش ، کار با نوجوانان است ، این نهاد تربیتی سهم قابل توجهی در تحقق منویات مقام معظم رهبری در این بیانیه بر عهده دارد .
وی گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نه یک شعار ،بلکه نقشه راه برای آموزش و پرورش است و مسیر حرکت جمهوری اسلامی را برای رسیدن به ترازی که شایسته نظام مقدس است ترسیم کرده است و برای رسیدن به آنچه که مقام معظم رهبری در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب به عنوان گام دوم مطرح فرمودند ،شتاب بخشی به تحقق آنها از مسیر سند تحول بنیادین است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس انعطافی که در سند تحول بنیادین وجود دارد می توان از مسیر این سند ، نظام آموزش و پرورش را به سمتی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند به عنوان یک چشم اندازی برای گام دوم انقلاب حرکت داد.
بطحایی مبانی مفهومی سند تحول که زیر بنای تعلیم و تربیت را تشکیل می دهد، برگرفته ازآموزه های دینی و تمدنی دانست و گفت: اینها مفاهیم عام و عمومی سند تحول است اما آنچه که مبنای عملیات پیدا می کند زیرنظام سند تحول است .
وی گفت :هر برنامه ای که در آموزش و پرورش درحال تدوین است باید هماهنگ با زیرنظام های مختلف در این سند باشد و استقرار آن منوط به اجرای برنامه های هر کدام از این زیرنظام ها است که در این زمینه گام های خوبی را برداشته ایم و باید سرعتمان را در جهت استقرار سند تحول بیشتر کنیم .
بطحایی تاکید کرد: باید همه ارکان و اجزای حاکمیت شامل بخشهای دولتی و غیر دولتی، با درک صحیح و واقعبینانه ازاین سند ، دست به دست هم داده تا تعلیم و تربیت ما سریعتر به افقهای ترسیم شده در سند تحول دست یابد.
وی گفت: به دنبال این هستیم تا فضا، تجهیزات و منابع ضروری و سخت افزای آموزش و پرورش را فراهم کنیم و با استقرار نظام مدیریتی کارآمد ،به راهکارهای مطلوب در فرایندهای تعلیم و تربیت دست یابیم که همان رسیدن دانش آموزان به مراتبی از درجات حیات طیبه،بر اساس سند تحول بینادین می باشد.
وزیر آموزش و پرورش در تشریح انتظارات خود از دستگاهها و اقشار جامعه گفت: همه تلاش و زندگی ما برای آن است که نسل آینده سعادتمند و عاقبت به خیر شود و این بالاترین هدف تعلیم و تربیت در نظام جمهوری اسلامی است که آموزش و پرورش فقط می تواند بستر این سیر تکوین و تعالی برای بچه های امروز که بزرگسالان فردا هستند را فراهم کند و بقیه موارد را باید بخشهای مختلف دیگر جلو بیایند.
وی در خصوص ارتقاء جایگاه معلمان و اجرای نظام رتبه بندی گفت: مهمترین عاملی که در سند تحول به عنوان عامل تحقق ساز مطرح شده نیروی انسانی و معلم است و بدون وجود یک معلم شایسته و با انگیزه مسیر تحقق اهداف سند تحول طی نخواهد شد.
بطحایی افزود: در سند تحول صحبت از شایستگی نیروی انسانی می شود که می تواند مسیر رشد و تعالی دانش آموزان را ایجاد کند که این شایستگی ها از یک طرف ، دانش ها و مهارتها و توانایی های مورد نیاز نیروی انسانی است و از سوی دیگر عوامل انگیزشی برای بکار گرفتن توانایی ها و دانش ها در مرحله عمل و انجام ماموریت است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در حقیقت مهمترین ماموریت نظام رتبه بندی معلمان ارتقاء پله به پله مراتب شایستگی است که یکی از الزامات آن تفاوت در نظام پرداخت ها است .
وی با اشاره به تهیه پیش نویس لایحه رتبه بندی در اواسط سال ۹۷ ، گفت: این لایحه پس از قرار گرفتن دردستور کاردولت ،در کمیسیون های مختلف دولت مطرح و مورد جرح و تعدیل و اصلاح و نهایتا تایید قرار گرفت و امید است با تصویب آن در دولت و ارائه به مجلس ،انشاء الله عملیاتی شود .
بطحایی با اشاره به اهمیت سند تحول بنیادین و نقش خانواده ها در تحقق اهداف این سند، گفت: خانواده و مدرسه همچون دو بالی هستند که با همسویی و همگرایی می توانند موجب رشد و ترقی دانش آموزان شوند و در صورت وجود تضاد در ارزشها در خانواده و مدرسه ، فرزندان رو به تباهی خواهند رفت.
وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش امروز باید به عنوان خانواده دوم دانش آموزان شناخته شود و مدرسه به جایی تبدیل شود که فرزندان در آن زندگی کنند و اینگونه است که اشتیاق آنها برای حضور در مدرسه زیاد می شود.
وی با انتقاد از تاکید بر آموزش های مبتنی بر حیطه شناختی و تقویت آموخته های ذهنی دانش آموزان گفت: این روش ها مخل تربیت است و آنچه سند تحول بنیادین برای تعلیم و تربیت ترسیم نموده ، تبدیل شدن مدرسه به خانه دوم و آموزش مهارت های زندگی همچون صبوری ،از خود گذشتگی به نفع دیگران و دهها هدف تربیتی دیگر است و در این مسیر به شدت به همراهی خانواده ها نیازمندیم.
بطحایی گفت: برای آشنایی خانواده ها با سند تحول بنیادین، تلاش شده تا آنها اثر سند تحول را در تعلیم و تربیت فرزندان خود مشاهده کنند و برای کاهش آثار آسیب های اجتماعی در بین نوجوانان و جوانان ، باید با ایجاد گفتگوی دو طرفه بین خانه و مدرسه زمینه تعامل این دو نهاد فراهم شود تا نقش هر دو نهاد در مسیر تربیت فرزندان مشخص شود.
ارسال دیدگاه