پانا از وضع تولید و قیمت شیرینی در آستانه نوروز ۹۸ گزارش می‌‌دهد

بازار شیرین قنادی‌ها در روزگار گرانی سرسام‌آور آجیل

تهران (پانا) – نرخ شکر و برخی از مواد اولیه تولید شیرینی این روزها در بازار با افزایش مواجه شده است اما رئیس اتحادیه دارندگان قنادی و شیرینی‌فروشی تهران می‌گوید دولت شکر، روغن و آرد مورد نیاز واحدهای قنادی را با نرخ‌های مناسب تامین کرده است و توزیع آنها میان واحدها درحال انجام است. بهر‌مند پیش‌بینی کرد بازار شیرینی و شکلات امسال با توجه به گرانی نرخ آجیل و خشکبار از رونق بیشتری برخوردار باشد.

کد مطلب: ۸۹۸۵۸۹
لینک کوتاه کپی شد
بازار شیرین  قنادی‌ها  در روزگار گرانی سرسام‌آور آجیل

علی بهر‌مند، رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران درباره بازار این صنف در روزهای پایانی سال به پانا گفت:‌ «قنادان و شیرینی‌فروشان تا ۲۰ اسفند مواد اولیه مورد نیاز تولید را تهیه و پس از آن کارگاه‌ها با حداکثر ظرفیت تولید می‌کنند. پیش‌بینی ما این است که به دلیل افزایش قیمت بالای آجیل نسبت به اسفند سال گذشته استقبال مردم از خرید شیرینی امسال بیشتر از سال‌های گذشته باشد.»

وی افزود:‌ «یک خانواده چندنفره می‌تواند با نهایت ۲۰۰ هزار تومان شیرینی، شکلات و نقل مورد نیاز خود را تهیه کند اما خرید تنها یک کیلوگرم آجیل حدود ۲۵۰ هزار تومان هزینه برای خانواده‌ها خواهد داشت و پیش‌بینی ما این است که بازار شیرینی‌‌فروشی‌ها امسال رونق بیشتری داشته باشد.»

بهر‌‌مند با بیان اینکه دولت مواد اولیه مورد نیاز قنادان را با نرخ‌های یارانه‌ای تامین کرده است، گفت:‌ «نرخ انواع شیرینی در نوروز امسال افزایشی نخواهد داشت. شکر مورد نیاز واحدهای قنادی درحال توزیع است و قرار است روغن با نرخ‌های دولتی نیز میان واحدها توزیع شود و هیچ مشکلی در تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدها وجود ندارد.»

ابلاغ ممنوع‌بودن افزایش قیمت

رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران گفت: «به تمامی واحدهای قنادی ابلاغ شده است که حق افزایش قیمت را ندارند.»

وی افزود: «نرخ شیرینی‌های پرمصرف مانند دانمارکی کیلویی ۲۱ هزار تومان است. شیرینی زبان و پاپیون۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرینی برنجی ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرینی کیک یزدی ۱۵ هزار تومان در واحدهای درجه یک است. درواحدهای درجه ۲ نرخ‌ها حدود ۲ هزار تومان پایین‌تراست.»

نبود نظارت بر فروش شیرینی‌های خانگی

بهرمند درباره فروش شیرینی‌‌های خانگی در برخی از خشکبارفروشی‌ها یا فروشگاه‌های شیرینی گفت: «برخی از این شیرینی‌ها که با نام خانگی ارایه می‌شود از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند اما نظارتی از سوی اتحادیه بر روی آنها صورت نمی‌گیرد. این شیرینی‌ها به طور معمول در خانه‌ها تهیه می‌شود و امکان نظارت بر آنها وجود ندارد.»

وی افزود: «برخی از این شیرینی‌ها نیز تنها نام خانگی را یدک می‌کشند و کیفیت مطلوبی ندارند. ممکن است محیط تهیه آنها نیز استانداردهای لازم را برای تهیه شیرینی نداشته باشد. متاسفانه این افراد در آگهی‌ها و تبلیغ‌هایی که در فضای مجازی دارند کسب و کاری برای خود راه انداخته‌اند و قیمت‌هایی چند برابر شیرینی‌های معمولی دارند.»

رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران گفت:‌ «ما از همین‌جا اعلام می‌کنیم که هیچ نظارتی از نظر موارد بهداشتی بر روی این واحدها وجود ندارد و امکان آن نیز در اختیار اتحادیه قرار ندارد. مشخص نیست که مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این شیرینی‌ها، رنگ‌ها یا افزودنی‌هایی که در شیرینی‌هایی با نام خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا چه میزان سالم و بهداشتی است.»

بهر‌مند گفت:‌ «برخی از این شیرینی‌ها نیز البته کیفیت بسیار مطلوبی دارند و با وجود آنکه مجوز ندارند بسیار استاندارد تولید می‌شوند و از نظر کیفی مورد تایید هستند.»

استقبال نکردن شیرینی‌پزهای خانگی از پیشنهاد اتحادیه قنادان

وی با بیان اینکه اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران از آنها خواسته است تا به صورت قانونی کارکنند اما این پیشنهاد از سوی آنها با استقبال مواجه نشده است، گفت:‌ «شیرینی‌پزهای خانگی می‌دانند که اگر بخواهند قانونی کار کنند تحت نظارت‌های لازم قرار می‌گیرند و از نظر قیمتی هم باید نرخ‌های متعارف‌تری داشته باشند.»

وی همچنین با بیان اینکه خالص‌فروشی باید در اولویت کار قنادان قرار بگیرد و وزن جعبه نباید در بهای شیرینی لحاظ شود، گفت: «اگر یک کیلوگرم شیرینی سفارش داده شده باید یک کیلو شیرینی خالص در جعبه ها قرار بگیرد؛ در غیر این صورت با قنادان متخلف برخورد خواهد شد.»

افزایش قیمت نوعی خودزنی است

جمشید مغازه‌ای، دبیرانجمن شیرینی و شکلات نیزچندی پیش در گفت‌وگو با پانا گفت: «هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت شیرینی و شکلات در اسفند و هفته‌های پایانی سال وجود ندارد و قیمت‌ها در سطح کنونی تثبیت خواهد شد.»

وی با توجه به رکود حاکم در صنعت غذا گفت:‌ «افزایش قیمت مواد غذایی از جمله شیرینی و شکلات در وضع کنونی نوعی خودزنی است و با افزایش قیمت‌ها رکود شدت بیشتری خواهد داشت.»

مغازه‌ای گفت:‌ «قیمت شیرینی و شکلات از ابتدای سال حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است که البته چاره‌ای جز این افزایش به دلیل رشد قیمت مواد اولیه مورد نیاز در صنعت وجود نداشته است.»

واردات قاچاق شکلات غیراقتصادی شده است

وی درباره تاثیر گرانی ارز بر واردات رسمی و قاچاق شکلات به کشور افزود: «با توجه به افزایش نرخ ارز حتی برای قاچاقچیان هم به صرفه نیست که شکلات به کشور وارد کنند و به همین دلیل میزان شکلات خارجی در بازار کاهش یافته است این وضع فرصتی برای صنایع شیرینی و شکلات در کشور فراهم کرده است که بتوانند از ظرفیت‌های بدون استفاده واحدهای تولیدی بهره بیشتری ببرند.»

مغازه‌ای ادامه داد:‌ «وضع ارز و کمک‌های دولت موجب شده است تا بخشی از ظرفیت‌های خالی صنعت شیرینی و شکلات احیا شود که می‌تواند در افزایش تولید و صادرات و اشتغال این بخش موثر باشد.»

وی گفت: «تا پیش از این از گمرک‌های رسمی حدود سه درصد از سهم بازار شیرینی و شکلات به کشور وارد می‌شد اما درباره آن بخشی که مربوط به قاچاق بوده است آمار دقیقی در دست نیست. در زمینه آدامس قاچاق زیادی انجام می‌شد که اکنون به شدت کاهش یافته است.»

تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع شکلات در کشور

وی درباره مواد اولیه تولید در صنعت شیرینی و شکلات که وابسته به واردات است، گفت: «یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن شکلات در کشور تولید می‌شود اما ظرفیت اسمی کشور ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن است که به معنای خالی ماندن بخشی از ظرفیت ایجاد‌شده در کارخانجات تولیدی کشور است و این امیدواری وجود دارد که بتوان از این ظرفیت برای صادرات بیشتر استفاده کرد.»

دبیرانجمن شیرینی و شکلات گفت:‌ «البته وضع کنونی موجب شده است تا با کاهش قدرت خرید مردم رکودی نیز وجود داشته باشد و باید گفت شکلات کالای ضروری در سبد مصرفی خانوارها نیست.»

صادرات صنعتی شکلات به ۶۶ کشور جهان

وی گفت: « موفقیت زیادی در صادرات محصولات و فرآورده‌های صنعت شیرینی و شکلات به دست آمده است و به ۶۶ کشور جهان صادرات انجام می‌شود. براساس آمار ۹ ماهه ابتدایی امسال ۸۰۰ میلیون دلار شکلات از کشور صادر شده است که از نظر ارزشی نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.»

مغازه‌ای گفت:‌ «انواع اسانس‌ها، مشتقات کاکائو و انواع روغن‌های تخصصی نیازمند واردات هستند. بخشی از این مواد در داخل کشور تولید می‌شود اما ناکافی است و به واردات وابسته است. دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز این صنعت مانند روغن، شکر و آرد از بازار داخلی تامین می‌شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار