کارنامه فرهنگ و هنر استان بوشهردرخشان است

بوشهر(پانا)_وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استان بوشهر در عرصه‌های مختلف به ویژه فرهنگی و ادبی از پیشینه تاریخی درخشانی برخوردار است.

کد مطلب: ۸۹۷۹۹۶
لینک کوتاه کپی شد
کارنامه فرهنگ و هنر استان بوشهردرخشان است

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری بوشهر، سید‌عباس صالحی در مراسم افتتاح بزرگترین تالار فرهنگی هنری استان بوشهربا بیان اینکه بوشهر در ادوار چند هزار ساله دریچه ارتباط ایران به سایر نقاط جهان بوده افزود: استان بوشهر علاوه بر داشتن پیشینه تاریخی بازرگانی، تجاری، فرهنگی به عنوان دژ مقاومت ایران زمین در مقابله با متجاوزان بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تحولات فرهنگی و هنری در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: استان بوشهر مهد فرهنگ و هنر و یکی از کانون‌های مهم فرهنگی ایران زمین در ادوار تاریخی بوده است.

صالحی با اشاره به اینکه این استان کانون هنرمندان آوایی و موسیقیایی است خاطر نشان کرد: شعرهای خیام را از خراسان با ترنم دریا بنوازی و آن را جهانی کنی خود از هنرهای برجسته هنرمندان استان بوشهر است.

وی با بیان اینکه در عصر جدید تلفیق و ترکیب‌های آواهای جدید با سبک‌های گذشته به‌خوبی در استان بوشهر نمایان است گفت: معماری استان بوشهر که ترکیب از معماری‌های برون گرای شمال و درون گرای کویر است نشان دهنده هنر این مرز و بوم است.

وی، هنرهای نمایشی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بوشهر در حوزههای مختلف هنرهای موسیقی و آوایی کانونی برای ترنم ایران بوده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معماری استان بوشهر را منحصر به‌فرد دانست و گفت: معماری در این استان که ترکیبی از معماری‌های گوناگون است مورد توجه قرار دارد که این مهم در بافت تاریخی بوشهر نمایان است.

صالحی آیین ، رسوم و آداب استان بوشهر ریشه‌دار دانست و تاکید کرد: استان بوشهر دارای شخصیت‌های مهم علمی، فرهنگی، ادبی، هنری در ادوار تاریخی داشته و دارد که همه اینها ما را به بوشهر متصل می‌کند.

وی، به تحولات فرهنگی و هنری در ۴۰ سال پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: در سال ۱۳۵۸ در کشور سالانه ۲۳۰ هنر نمایشی اجراء می‌شد که این میزان در سال گذشته به ۷ هزار نمایش رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از افزایش اجرای هنرهای آوایی در کشور خبر داد و بیان کرد: تا سال ۱۳۶۷ آماری در حوزه هنرهای آوایی در دست نیست ولی هنرهای آوایی در سال ۱۳۶۷ سالانه ۴۰۰ اجراء بود که این میزان در سال ۱۳۹۶ به ۷ هزار اجراء افزایش یافت.

صالحی با اشاره به هنرهای تجسمی افزود: در سال ۱۳۶۳ نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی سالانه ۷۰۰ مورد بود که سال گذشته این نمایشگاه‌ها به ۳ هزار ۹۰۰ نمایشگاه رسید که نشان می‌دهد بر اساس مطالبات نسل‌ها برنامه‌ها و طرح‌های فرهنگی و هنری مسیر شتابنده‌ای در پیش گرفته که نشعت گرفته از جوهره ایرانی در این عرصه است.

وی، با بیان اینکه هر چند توسعه طرح‌های فرهنگی هنری پرشتاب به پیش می‌رود ولی نواقص و مشکلاتی وجود دارد تصریح کرد: یکی از این مشکلات ضعف در زیرساخت‌های فرهنگی و هنری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرانه فضای فرهنگی و هنری در کشور اندک دانست و افزود: اگر سرانه فضای سبز در ایران ۱۱ متر مربع، سرانه فضای آموزشی ۵ متر مربع، ورزشی یک متر مربع است اما سرانه فضای فرهنگی و هنری، سانتی‌متری است.

صالحی با بیان اینکه اکنون ۵۰۰ مرکز فرهنگی هنری، مجتمع، تالار، فرهنگسرا، خانه فرهنگ و تئاتر در کشور فعال است تصریح کرد: این تعداد مرکز نشان می‌دهد که به ازاء ۳۸ نفر ۱.۵ متر مربع فضای فرهنگی هنری وجود دارد.

وی از اجرای طرح‌های مهم فرهنگی و هنری در استان‌ها خبر داد و افزود: با تکمیل و افتتاح فضاهای جدید فرهنگی و هنری هر چند سرانه این فضاها افزایش می‌یابد ولی باز هم سرانه این حوزه اندک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فضاهای فرهنگی هنری را دریچه نفس روح دانست و گفت: هنرمندان اگر فضایی برای عرضه هنر خود نداشته باشند روح آنان بیمار می‌شود و آزار می‌بیند.

صالحی با قدردانی از توجه استاندار و مسئولان استان در تحول فضای فرهنگی و هنری خاطر نشان کرد: افتتاح این فضای فرهنگی و هنری نتیجه تلاش استاندار، معاونان، فرماندار، نمایندگان استان بوشهر در مجلس و همکاری مسئولان ادار کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است که نشان می‌دهد همه در راستای تقویت زیرساخت‌ها تلاش می‌کنند.وی، از انعقاد تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری بوشهر خبر داد و بیان کرد: در بهمن ماه سال قبل تفاهم‌نامه‌ای سه ساله با استاندار بوشهر تنظیم شد که بخش مهم آن تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و هنری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور به بوشهر در آینده‌ای نزدیک گفت: برای تصویب ساخت مجتمع فرهنگی و هنری بوشهر مقدمات آن در تهران انجام شده که در سفر رئیس جمهور به بوشهر به نتیجه برسد و در مدت ۲ سال این مجتمع ساخته و افتتاح شود.

صالحی توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری را یکی از سیاست‌های دولت دانست و افزود: تلاش می‌شود با ترکیب اعتبارات ملی، استانی و عمومی ضمن تکمیل طرح‌های نیمه تمام، فرهنگ ایران زمین ارتقاء یابد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار