مدیر کل آموزش و پرورش کردستان:رشد بیش از 52 درصدی نرخ با سوادی جمعیت 6 سال به بالای استان
سنندج(پانا)-یکی از دستاوردهای 40 ساله آموزش و پرورش کردستان در حوزه سواد آموزی ، رشد 52/9 درصدی نرخ با سوادی جمعیت 6 سال به بالای استان است .
رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان در تشریح خدمات و دستاوردهای ۴۰ ساله حوزه تعلیم و تربیت استان ، رشد شاخص های سواد را یکی از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت : در سال ۵۷ نرخ سواد جمعیت ۶ سال به بالای استان ۳۰/۰۴ درصد بود که در طول ۴۰ سال گذشته با تلاش فعالان و دست اندرکاران هم اکنون نرخ با سوادی جمعیت شش سال به بالای استان به ۸۲/۹۴ افزایش یافته است که نشانگر رشد ۵۲/۹ درصد می باشد .
وی از رشد میزان با سوادی زنان استان نسبت به سال ۵۷ خبر داد و با بیان اینکه در سال ۵۷ تنها ۱۴/۹ درصد جمعیت شش سال به بالای زنان استان با سواد بودند، اظهار داشت: هم اکنون نرخ با سوادی جمعیت شش سال به بالای زنان استان به ۷۶/۵۲ درصد رسیده است که در مقایسه با سال ۵۷ میزان رشد آن ۶۱/۶۲ می باشد .
قربانی یکی دیگر از شاخص ها و دستاوردهای این حوزه را کاهش میزان تفاوت با سوادی در بین جمعیت زنان و مردان استان بر شمرد و با بیان اینکه تفاوت نرخ با سوادی زنان و مردان استان در سال ۵۷ عدد ۳۰/۳۷ بوده است ، گفت : خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته این رقم با کاهش ۲۱/۹۵ درصدی به ۸/۴۲ درصد رسیده است .
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت با سوادی جمعیت مناطق شهری و روستایی استان پرداخت و با بیان اینکه نرخ با سوادی جمعیت مناطق شهری استان در سال ۵۷ به میزان ۵۵/۲ درصد بوده است، گفت: هم اکنون با رشد ۳۰/۳ درصدی ، نرخ با سوادی جمعیت مناطق شهری استان به ۸۵/۵ درصد افزایش یافته است .
وی هم چنین نرخ با سوادی جمعیت مناطق روستایی استان در سال ۵۷ را ۲۱/۵۴ درصد اعلام کرد و گفت : نرخ با سوادی جمعیت مناطق روستایی استان نیز با رشد ۵۰/۷۶ درصدی به ۷۲/۳ درصد رسیده است .
قربانی در بخش دیگری ازگزارش خود از رشد ۳/۸ درصدی میزان با سوادی جمعیت شش سال به بالای استان در چند سال اخیر خبر داد و گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ نرخ با سوادی استان نسبت به سال ۹۰ به میزان ۳/۸ درصد رشد داشته است که این رشد نسبت به میانگین کشوری یک و نیم درصد بیشتر است .
وی جامعه هدف سواد آموزی را افراد ۱۰ تا ۴۹ سال عنوان کرد و با بیان اینکه هم اکنون حدود ۴۵ هزار نفر از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال بی سواد هستند؛ گفت: با اجرای برنامه های مختلف و طرح های ابلاغی ، تلاش می شود ظرف چند سال آینده این افراد نیز در کلاس های سواد آموزی شرکت و بی سوادی در استان ریشه کن شود .
قربانی از تحقق ۱۰۰ درصدی حجم ابلاغی دوره های سواد آموزی استان در سال جاری خبر داد و گفت : با همکاری کلیه مسئولین و دست اندرکاران امر امسال برای اولین بار حجم ابلاغی دوره های سواد آموزی، تحکیم و انتقال محقق و کردستان در اجرای برنامه های سواد آموزی یکی از استان های موفق و برتر کشور است .
وی یکی از برنامه های حوزه سواد آموزی را آموزش مهارت و حرفه آموزی در کنار آموزش سواد دانست و گفت: در همین راستا ۱۳ مرکز یادگیری محلی در استان راه اندازی شده است و سواد آموزان علاوه بر آموزش سواد با مهارت های مختلف و حقوق شهروندی آشنا می شوند .
ارسال دیدگاه