منتخب تصاویر فضایی روزهای گذشته از نگاه "اسپیس"
تهران (پانا) - پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پایگاه اسپیس منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرده است.
گردشگری فضایی با فضاپیمای " نیوشپرد "
شرکت خصوصی " بلو اوریجین " روز ۲۳ ژانویه توانست فضاپیمای " نیوشپرد " را با موفقیت به فضا پرتاب کند. شرکت" بلو اوریجین " که توسط " جف بزوس " ثروتمندترین مرد جهان تأسیس شده است، ۲۳ ژانویه فضاپیمای بدون سرنشین" نیوشپرد " را به فضا پرتاب کرد و با موفقیت به زمین تگزاس فرود آورد. این پرتاب به صورت آزمایشی انجام شد و بلو اوریجین را یک گام به سمت هدف نهایی خود یعنی اعزام انسان به فضا، نزدیکتر کرد. انجام این پرتاب به طرز قابل توجهی حائز اهمیت بود؛ زیرا هدف از این پرتاب انجام ۸ پروژه تحقیقاتی ناسا بود. پرتاب نیوشپرد روز گذشته در ساعت ۱۰:۰۵ به وقت محلی از پایگاه پرتابی شرکت " بلواوریجین " صورت گرفت. راکت نیوشپرد حامل کپسولی بود که در آن تجهیزات ناسا قرار داشت تا یک پرواز زیرمداری صورت گیرد و راکت به فاصله ۶۶ مایلی برسد.
تولد ۱۵ سالگی "فرصت"
مریخ نورد فرصت در ۲۴ ژانویه سال ۲۰۰۴ در سیاره مریخ فرود آمد. اما این ۱۵ سالگی تا حدودی غم انگیز است، چرا که این مأموریت ناسا از تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ با تیم کنترل خود در زمین ارتباط برقرار نکرده است. آخرین ارتباطی که ناسا از کاوشگر فرصت دریافت کرد، در ماه ژوئن ۲۰۱۸ و پیش از وقوع یک طوفان گرد و غبار عظیم در سیاره سرخ بود. طوفان گرد و غبار اولین بار در ماه مه گزارش شد. از چهار تا پنج ژوئن، جو مریخ رو به خراب شدن رفت. هفتم تا ۱۰ ژوئن، طوفان گرد و غبار شدت یافت و در این زمان بود که "فرصت" با پیام کمبود قدرت مواجه شد.
مهندسان ناسا در تاریخ ۱۳ ژوئیه تأیید کردند که طوفان گرد و غبار، بسیار بزرگ است و تمام تماسها با "فرصت" از بین رفته و پنلهای خورشیدی دیگر قادر به شارژ باتریهای کاوشگر نیستند.
دومین پرواز آزمایشی هواپیما" استارتولانچ "
شرکت " استارتولانچ " در روزهای اخیر بزرگترین هواپیمای جهان را برای دومین بار مورد آزمایش قرار داد و این هواپیما نیز در دومین پرواز آزمایشی خود رکورد جدیدی را ثبت کرد.
شرکت آمریکایی " استراتولانچ "(Stratolaunch) که در سال ۲۰۱۱ توسط "پل آلن"(Paul Allen) پایهگذاری شد، اکنون برای دومین بار بزرگترین هواپیمای جهان را مورد آزمایش قرار داد. در آزمایش اولیه استراتولانچ این هواپیما با سرعت ۷۴ کیلومتر بر ساعت روی باند فرودگاه حرکت کرد. روز ۹ ژانویه در دومین پرواز آزمایشی این هواپیما موفق به حرکت با سرعت ۱۲۶ مایل بر ساعت (۲۰۲ کیلومتر بر ساعت) روی باند فرودگاه "پایگاه هوایی و فضایی موهاوی "(Mojave Air & Space Port) شد.
در طول این آزمایش سرعت این هواپیما به ۱۱۰ گره رسید. هر گره برابر ۱۸۵۲ متر در ساعت است. این هواپیما قادر است بارهایی تا وزن ۲۵۰ تن را حمل کند. این هواپیمای غولپیکر ۲۸ چرخ و وزنی معادل ۲۲۶ پوند (۱۰۲ کیلوگرم) دارد و طول بالهای آن ۳۸۵ فوت (۱۱۷ متر) است.
ارسال دیدگاه