انتخابات شورای عالی انجمن اولیاومربیان کشور برای انتخاب ۱۳عضو برگزار میشود
عباسپور: ۹۷ هزار مدرسه انجمن اولیا دارند و حدود ۷۰۰ هزار نفر عضو شوراهای انجمن اولیا و مربیان هستند
تهران (پانا) - مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش از تشکیل شورای عالی انجمن اولیا و مربیان کشور در اردیبهشت سال ۹۸ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران، نورعلی عباسپور در گردهمایی انتخابات شورای مرکزی انجمن اولیا و مربیان استان مازندران که در مجتمع رفاهی وزارت کشور واقع در خزرآباد ساری برگزار شد، گفت: «مفهوم مشارکت یک فرهنگ است که باید عمومی شود. مشارکت مردم در آموزش و پرورش بستر اساسی حل بسیاری از مشکلات است، یکی از آسیبهای حوزه مشارکت خود مدیران هستند که با لایههای سخت مانع از مشارکت مردم میشوند. مردم آماده هرگونه مشارکتی هستند و این ما هستیم که باید فضای مشارکت مردمی را فراهم کنیم. باید تلاش کنیم این لایه را بشکنیم و با مشارکت دادن هر چه بیشتر خانوادهها از معضلات موجود بکاهیم.»
او ادامه داد: «اندیشهها هستند که میتوانند تحول ایجاد کنند. تا آدمها تغییر نکنند هیچ اتفاقی نمیافتد. در همین زمینه در تعلیم و تربیت نقش اساسی و بستر اصلی بر عهده خانوادهها است و وقتی از مشارکت حرف میزنیم نباید به یک مشارکت تزئینی قناعت کنیم. مشارکت یعنی سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت.»
مدارسی که بیش از ۱۰ دانشآموز دارند باید انجمن اولیا داشته باشند
عباسپور به قواعد تشکیل انجمن اولیا در مدارس اشاره کرد و گفت: «مدارسی که بیش از ۱۰ دانشآموز دارند باید انجمن اولیا داشته باشند. تعداد انجمن اولیا نیز تا سقف ۳۰۰ دانشآموز ۵۰ نفر است و پس از آن به ازای هر ۵۰ دانشآموز یک عضو انجمن اضافه میشود. در کل کشور ۹۷ هزار مدرسه انجمن اولیا دارند و حدود ۷۰۰ هزار نفر عضو شوراهای انجمن اولیا و مربیان در کل کشور هستند.»
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش همچنین از تشکیل شورای عالی انجمن اولیا و مربیان کشور در سال ۹۸ خبر داده و گفت: «شورای عالی انجمن اولیا و مربیان برای سیاستگذاری کلان تعلیم و تربیت کشور باید تشکیل شود که انتخابات آن در اردیبهشت سال ۹۸ برگزار خواهد شد و ۱۳ نفر از کل کشور به عنوان اعضای شورای عالی انجمن اولیا و مربیان انتخاب میشوند.»
پوشش آموزش خانواده در همه مقاطع به جز مقطع پیشدبستانی حدود ۵۰ درصد است
او به بحث آموزش خانواده نیز اشاره کرده و گفت: «۸ هزار مدرس آموزش خانواده در کشور داریم که امسال محوریت آموزش خانواده را براساس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و پیوند خانه و مدرسه قرار داده ایم. در مقطع پیش دبستانی آموزش خانواده یک الزام است و خانوادهها برای ثبتنام دانشآموز در پایه اول ابتدایی باید دوره ۱۶ ساعته را گذرانده و گواهی آموزش خانواده ارائه کنند.»
عباسپور گفت: «در حال حاضر پوشش آموزش خانواده در همه مقاطع به جز مقطع پیشدبستانی حدود ۵۰ درصد است، برای مدرسان آموزش خانواده ۳ مرحله شرکت در آزمون، مصاحبه حضوری و شرکت در دوره آموزشی را در نظر گرفتهایم. برای شرکت در آزمون نیز ۴ عنوان کتاب به مدرسان معرفی میشود.»
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در زمینه سرویس مدارس، فرهنگسازی را اصلیترین عامل دانست و گفت: «باید این فرهنگ هر چه بیشتر در خانوادهها نهادینه شود که از سرویسهای رسمی استفاده کنند. حوادثی که رخ میدهد در زمینه آزادبرها است و براساس قانون مدرسه نمیتواند با آزادبرها قرار داد ببندد و باید حتماً تحت نظارت شرکتهای قانونی باشد.»
او استان مازندران را از نظر برگزاری دورههای آموزشی و جدیت در امور انجمن اولیا از استانهای برتر کشور دانست و گفت: «آنچه در این استان مشاهده میشود نشان میدهد که مازندران در اجرای برنامهها جدی است و تشریفاتی و تزئینی نیست و در این استان قدمهای خوبی در حال برداشته شدن است.»
ارسال دیدگاه