جهانگیری: کارآفرینی نیاز مهم و ملی امروز و آینده کشور است
تهران (پانا) - معاون اول رئیس جمهوری میگوید مسئولیت مشترک دولت، مسئولین نهادهای مختلف و نخبگان دانشگاهی و اقتصادی این است که در وضع سخت پیش رو با شناسایی و حمایت از فرصتها، نگرانی و ابهام مردم و کارآفرینان نسبت به آینده کشور را کاهش دهندو موجب تقویت امید، اعتماد و سرمایه اجتماعی شوند.
به گزارش سایت اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (سه شنبه) در سومین دوره اهدای نشان کارآفرینی امینالضرب که به مناسبت صد و سی و پنجمین سالگرد تأسیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد، گفت: اتاق بازرگانی تهران طی سالهای اخیر با پشتوانه اعتماد فعالان بخش خصوصی، گامهای موثر و مفیدی در جهت توسعه کشور برداشته است.
معاون اول رییس جمهوری از مرحوم امینالضرب به عنوان فردی خوشنام، خیرخواه و موثر در حوزههای مختلف یاد کرد و با بیان اینکه انتخاب نشان امینالضرب اقدامی مهم و جذاب در روند توسعه کشور است، اظهار امیدواری کرد؛ آیندگان این موضوع را بیش از امروز مورد توجه قرار داده و به آن بپردازند.
وی افزود: انتخاب کارآفرین برتر در بخش خصوصی، توسط بخش خصوصی موجب ترغیب همه شرکتها، موسسات و شهروندان برای فعالیت در زمینه کارآفرینی است که نیاز مهم و ملی امروز و آینده ایران است.
جهانگیری با تاکید بر اهمیت نقش کارآفرینان و بخش خصوصی در عبور از وضع دشوار و پیچیده پیشروی کشور، تصریح کرد: حتی اگر کشور با وضع سخت اقتصادی و تحریم نیز روبرو نبود برای توسعه کشور نیازمند میدان داری و ایفای نقش بیشتر بخش خصوصی بودیم. این نقش در وضع امروز که دشمنان ملت ایران تلاش دارند آیندهای تیره و تار پیشروی مردم و نسل جوان کشور قرار دهند دوچندان شده است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه امروز رویکردها و سازوکارهای متعارف و شناخته شده برای حل و فصل مسایل کارساز نیست، گفت: روشها و راهکارهایی که در گذشته تجربه شده در شرایط کنونی پاسخگوی نیاز کشور نیست چرا که امروز نیازمند تعقل، نوآوری و خلاقیت در راهکارها هستیم و باید به دنبال کشف و خلق فرصت های جدید باشیم.
وی با اشاره به اعطای نشان امینالضرب به دو جوان موسس شرکت های «دیجی کالا» و «آپارات»، خاطر نشان کرد: انتخاب این گونه افراد به عنوان کارآفرینان برتر بدین معناست که باید کارآفرینی را به سمت فناوریهای جدید و متناسب با تغییرات اجتماعی و جمعیتی کشور سوق دهیم.
جهانگیری ادامه داد: باید فضا را برای حضور و نقش آفرینی جوانان و زنان مهیا کنیم تا بتوانند به کارآفرینانی بزرگ برای کشور تبدیل شود و در صحنه اقتصاد و توسعه حضور پیدا کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ضرورت رمزگشایی از فراز و فرودهای بنگاههای اقتصادی در طول تاریخ، تصریح کرد: افراد و بنگاههایی که خود را با وضع و تغییرات جدید وفق دادهاند پابرجا و کسانی که در برابر تغییرات نرمش نشان ندادند، در لابه لای چرخ دندههای تغییر نابود شدهاند.
جهانگیری با بیان فرمایش امام علی (ع) مبنی بر اینکه «کسانی که نسبت به مسائل زمان خودآگاه هستند در معرض تهاجم پلیدی قرار نمیگیرند»، یاد آور شد: در هر زمینه و موضوعی که فعالیت داریم، باید نسبت به تغییرات محیط و پیرامونی خود آگاه باشیم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: ما میتوانیم با اتکا به سابقه تاریخی و توانمندیهای ملت از وضع پیشرو با سربلندی عبور کنیم و امیدوارم بنگاههای اقتصادی و کارآفرینان نیز بتوانند خود را با تغییرات همراه کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی و بخش تولیدی کشور در سالهای اخیر وضع سختی را تجربه کردهاند، افزود: در دوران تحریم فعالان اقتصادی، صاحبان کارخانهها و مردم مظلوم کشور بیشترین فشارها را متحمل شدهاند.
جهانگیری افزود: البته اقتصاد کشور پیش از تحریمها نیز با مجموعهای از مسائل و بیماریهای مزمن روبرو بود و برخی از این مسائل نظیر مسائل زیست محیطی، موضوع نقدینگی، بودجه دولت و کمبود آب به چالش و ابر چالش تبدیل شدهاند نیازمند تمرکز و برنامهریزی جدی برای عبور هستند.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: آمریکا در تحریم سالهای ۹۰ و ۹۱ مهمترین دلیل خود را نبود پایبندی ایران به قوانین بینالمللی عنوان کرد و سلاح هستهای را به بهانهای تبدیل کرده بود تا با این ادعای دروغ بتواند دیگر کشورها را با خود در تحریم ایران همراه کند.
وی با اشاره به مذاکرات برجام به منظور اعتمادزایی و تعهدات دو طرف با یکدیگر، گفت: دستیابی به این توافق این امیدواری را ایجاد کرد که میتوان چالشهای بزرگ بینالمللی را از طریق گفتگو حل کرد. اما امروز و با اعمال دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران این منطق کمرنگ شده است و معلوم نیست آنها چگونه و با چه استدلالی میخواهند مردم دنیا را با اقدامهای غیر قانونی خود همراه کنند. در میز مذاکراتی که یکسوی آن اتحادیه اروپا و پنج قدرت بزرگ قرار داشتند و در سوی دیگر آن ایران قرار داشت رییس جمهوری آمریکا مدعی است کلاه بزرگی برسرشان رفته است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: آمریکا در تحریمهای اخیر به زورگویی متوسل شده است چرا که آنها نمیخواهند یک ایران قدرتمند در منطقه وجود داشته باشد و در برابر سیاستهای آنها نظیر ایجاد گروههای تروریستی القاعده در افغانستان و داعش در عراق و سوریه ایستادگی کند.
وی با اشاره به سخنان «ترامپ» مبنی بر اینکه «ما ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه خاور میانه هزینه کردیم اما به نتیجهای نرسیدیم»، اظهار داشت: اگر آنها ده برابر این رقم یعنی ۷۰ هزار میلیارد دلار هم هزینه کنند دستاوردی نخواهند داشت چرا که سیاستهای آنها برخلاف خواست ملتهای منطقه است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: وضع سخت و دشواری پیشروی کشور قرار گرفته است اما با شناختی که از ظرفیتهای کشور و بخش خصوصی دارم مطمئنم این دوره سخت طولانی نخواهد بود چرا که فشارهای وارد شده بر ملت ایران بسیار بی منطق و بدون پشتوانه است و ما باید تلاش کنیم تا از این زمستان سخت عبور کنیم.
ارسال دیدگاه