دبیر جشنواره کودکآنلاین : دنبال تولید محتوا برای کودکان نیستیم
تهران (پانا) - دبیر جشنواره فیلم کودکآنلاین معتقد است، این رویداد هنری نباید به صورت دولتی دنبال شود و باید به سمت برون سپاری و دادن ان به بخش های خصوصی باشد.
صبح امروز نشست خبری جشنواره فیلم و وب سری کودکآنلاین با حضور سیدجمال هادیان دبیر جشنواره در سالن کنفرانس موسسه پیام برگزار شد
در بخشی از این نشست سید جمال هادیان با اشاره به این مطلب که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تلاش است تا با برگزاری جشنواره فیلم کودکآنلاین زنجیره تولید محتوا را تسهیل کند، گفت: براساس تعریف بینالمللی کودکان از سن صفر تا ۱۸ سال را شامل میشود. آنها حلقه اول مخاطبان هدف ما هستند. حلقه دوم تولیدکنندگان و حلقه سوم سکوهای توزیع و پخش در VOD ها هستند. از سوی دیگر حلقه واسطی داریم که والدین هستند و با فراهم کردن شرایط نظارت دقیق والدین برکودکان و آموزش نظارت درست به آنها این حلقه تکمیل میشود.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که هدف اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با برگزاری این جشنواره ساماندهی این زنجیره است ، گفت: تلاش کردیم با یک رویداد فرهنگی این اتفاق رخ دهد تا تسهیلگر امور باشیم. ما نمیخواهیم وارد شرایط تولید محتوا شویم و تنها شرایط و بستر را برای تولیدکنندگان فراهم میکنیم تا آنها در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
دبیر جشنواره وبسری و فیلم کودکآنلاین در ادامه با اشاره به این مطلب که براساس آمار بیش از ۸۰ درصد محتوایی که امروز بچههای ما در فضای مجازی از آن استفاده میکنند و میبینند متناسب با سن آنها نیست ، اظهار کرد: این آثاریا خارجی هستند که متناسب با سبک زندگی ما نیست و یا به سن کودکان ارتباطی ندارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر کمتر از ۲۰ درصد از فضای مجازی را به خود اختصاص دادهایم و اگر فرزندان ما از ما بپرسند که ما ابزار لازم را داریم اما باید از چه چیزی استفاده کنیم قطعاً پاسخ درستی برای آنها نخواهیم داشت؛ بنابراین این رویداد فرهنگی برای نخستین بار است که از ایدههای ناب حمایت میکند و آنها را برای ورود به بازار آماده میکند.
هادیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که آثار در دو مرحله داوری میشوند، گفت: پس از تأیید و واجد شرایط بودن با حمایت مادی و معنوی و امکاناتی که در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد آثار را تولید میکنند. در حال حاضر ما ظرفیت پذیرش ۲۰ ایده را داریم که برای هر کدام از آنها مبلغ ۳۰ میلیون تومان در مرحله پایلوت در نظر گرفته شده است و چنانچه دوستان امکاناتی چون سرور، مکان مناسب برای تولید و حتی مشاورانی در سطح کارگردان، تهیه کننده، انیماتور و ... را بخواهند در اختیارشان قرار خواهیم داد. در واقع ما هم شرایط برای رشد ایده به دوستان میدهیم و هم این که مشاورانی در سطح هنری و تجاری سازی در اختیارشان میگذاریم تا بتوانند ایدههایشان را به منصه ظهور برسانند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که اشاره کردم آثار در دومرحله داوری میشوند و در نهایت یک تا دو فصل بین ۱۲ تا ۲۴ قسمت از این آثار در بخش سریال تولید میشوند. خوشبختانه تعداد حامیانی که تاکنون برای همکاری به ما مراجعه کردهاند بسیار زیاد است و حتی شرایط به گونهای پیش میرود که از ظرفیت اعلامی ما نیز بیشتر است و اگر ایدههای خوبی ارائه شود این میزان حمایت به ۵۰ اثر خواهد رسید. کار ثبت نام به پایان رسیده است و تاکنون ۱۱۲۰ ایده و فیلم به دبیرخانه ارسال شده است که از این میزان ۶۳۸ ایده برای ساخت سریال اینترنتی و ۴۸۲ فیلم ویژه کودکان و نوجوانان به دست ما رسیده است که از فردا چهارشنبه ۱۹ دی ماه هیئت انتخاب کار خود را آغاز میکند.
هادیان اضافه کرد: برای اولین بار در کشور یک تیم ۷ نفره متخصص ایدهها را بررسی خواهند کرد. در بخش ایده حدیث غلامی شاعر و نویسنده، دکتر مهدی حجوانی استاد دانشگاه، علی درخشی کارگردان، بنفشه بدیعی فیلمنامه نویس و عروسک گردان، امیرحسین اکرمی مدرس کارآفرینی و حامد تاملی پژوهشگر و بزرگمهر حسینپور کاریکاتوریست براساس تخصصهای خود ایدهها را بررسی میکنند و همچنین از حوزه تجاری سازی نیز دوستانی در این گروه حضور دارند که صرفاً به تولید بسنده نکرده باشیم و به بخش تجاری نیز توجهات لازم را داشتهایم. در بخش فیلم کوتاه نیز آرش رصافی، بیژن میرباقری، بهتاش صناعیها، محمد نجاریان، مجیدبرزگر، مجید شیخ انصاری و جعفر صانعی مقدم آثار را انتخاب میکنند. امیدواریم با توجه به تعداد زیاد آثار تا اول بهمن کار انتخاب آثار به اتمام برسد.
وی همچنین درباره جوایز این بخش نیز اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ میلیون تومان جایزه افراد منتخب در این جشنواره خواهد بود و این جدای بحث حمایتی است. تکلیف فیلمها مشخص است و در فضای مجازی به انتشار درخواهند آمد، اما درباره ایدهها در قالب یک شتاب دهنده برنامههایی داریم و تلاش میکنیم تا قبل از عید مرحله پایلوت به پایان برسد و تا ۲۰ اسفند نیز آثار تحویل دبیرخانه داده شود تا اردیبهشت آثار نهایی مشخص و معرفی شوند.
هادیان در ادامه به بحث چرایی برگزاری این جشنواره اشاره کرد و افزود: ایده این جشنواره از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد و شکل گرفت اما سیستم اجرایی و مدیران و منابع مالی آن هیچ یک از وزارتخانه نیستند و ما از منابع مالی دولتی در این جشنواره بهره نگرفتیم. همراه اول و بنیاد سینمایی فارابی مهمترین حامی ما در این امر هستند و بسیاری از مؤسسات، ناشران و تولیدکنندگان نیز در حال مذاکره هستند تا وارد چرخه حمایتی شوند و برای تولید اقدامات لازم را انجام دهند. ما تنها برگزار کننده هستیم و پس از برگزاری نیز جشنواره ظاهراً به پایان میرسد اما وارد مرحله آموزش و تجاری سازی میشود. پیوندی که بین سرمایه گذاران، ایده پردازان و هنرمندان است مهمترین دستاور جشنواره است. چرا که در کشور ما سرمایه و امکانات و نیروی انسانی هست اما ایده وجود ندارد.
ارسال دیدگاه