در خطبههای نماز جمعه مطرح شد
۸ ویژگی آیتالله شاهرودی به روایت آیتالله خاتمی
تهران (پانا) - خطیب نماز جمعه این هفته تهران ویژگیهای اخلاقی آیتالله شاهرودی، رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر اساس پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی، تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، سید احمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با دعوت به تقوا الهی اظهار کرد: «امیر مومنان فرمود شما را به تقوا الهی سفارش می کنم که این حق خدا بر شماست. هر نفس ما به عنایت ذات مقدس ربوبی است وجود ما ووجد فقری است . حقش این است که حریمش را نگهداریم.»
او در ادامه با اشاره به آیه ۱۰۵ سوره مائده بیان کرد: «در این آیه آمده مراقب خودتان باشید و خودتان را نبازید.اخلاق صرفا اخلاق فردی و اجتماعی نیست، بلکه اخلاق اجتماعی داریم. خودشیفتگی در عرصه سیاسی هم عامل سقوط است.»
خاتمی ادامه داد: «اولین بعد خودشیفتگی این است که انسان تحلیل خود را بهترین تحلیل بداند. امام صادق(ع) می فرماید: کسی که هیچ تحلیلی را بهتر از تحلیل خود نداند، خودشیفته است و کسی که خودشیفته شود و بگوید هر تحلیل و هر حرف من بهتر است، امام علی(ع) می فرماید به بیراهه می رود و ناتوان خواهد شد.»
خطیب نماز جمعه این هفته تهران یادآور شد: «راه مقابله با خودشیفتگی سیاسی شنیدن حرف و تحلیل دیگران است. نظر خود را در معرض مشورت بگذاردی. امام علی(ع) می فرماید :کسی که از نظرات دیگران استقبال کند خطای نطر خود را می فهمد و این کمک می کند در صراط مستقیم حرکت کند.»
خاتمی همچنین تصریح کرد: «دومین عرصه خود شیفتگی سیاسی کم تحملی و بیتحملی است. کسی که وارد عرصه سیاست می شود باید تحملش به اندازه یک دریا باشد، اما متاسفانه ظرفیت بعضی از سیاسیون ما به اندازه ته استکان هم نیست. تحمل مخالفان نقطه مقابل خودشیفتگی سیاسی است. باید نظرات مخالفان را شنید.»
او در ادامه با اشاره به بعد سوم خودشیفتگی سیاسی گفت: «باند سالاری، گروه سالاری و حزب سالاری از دیگر ابعاد خودشیفتگی سیاسی است.بنده در این تحلیلم نظر به هیچ گروهی ندارم چون متاسفانه اکثر گروه ها دچار این بیماری هستند. اینکه بگوییم که هر کسی که عضو حزب من است بهتر از دیگران می فهمد، تعصب منفی است.»
خاتمی متذکر شد: «در یک روایتی فردی از امام سجاد پرسید نظر شما در خصوص تعصب چیست فرمورد تعصب خوب داریم و تعصب بد. تعصب خوب یعنی فردی همشهری و اقوام خود را دوست بدارد. تعصب بد این است که آدم نمره ۱۰ حزب خود را از نمره ۲۰ حزب دیگران بالاتر بداند.»
شایستهسالاری؛ نقطه مقابل خودشیفتگی سیاسی
خاتمی در ادامه بیان کرد: «اینکه ادم بدیهای خود را از دیگران بهتر بداند خودشیفتگی سیاسی در عرصه عمل است. نقطه مقابلش شایسته سالاری است. هر که شایسته است مسئولیت بگیرد و هر که نیست کنار برود.در سوره یوسف آیه ۵۵ آمده است که حضرت یوسف گفت که من به درد خزانه داری می خورم چون من هم می توانم بدست بیاورم و هم میدانم چگونه خرج کنم. این یعنی شایسته سالاری.امیر مومنان علی (ع) نیز فرمود: هر که لیاقت و شایستگی دارد جای دارد به آن مسئولیت داده شود.»
خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر لزوم داشتن تقوا، اظهار کرد: «امام علی(ع) می فرماید اگر میخواهید از چاه بدبختی و گمراهی بیرون بیایید ریسمانش حریم نگه داشتن برای خدا یعنی تقوا است و اگر میخواهید در طوفان به جای مطمئنی بروید تقوا است. با تقوا از طوفانهای اخلاقی، سیاسی و اجتماعی جان سالم به در می برید.»
او در ادامه با اشاره به میلاد پیامبر خدا حضرت عیسی مسیح و آغاز سال نو میلادی گفت: «بهترین توصیف را قرآن از حضرت عیسی مسیح گفته است. ما که مسلمان و شیعه هستیم حریم ویژه ای برای این پیامبر خدا قائلیم و معتقدیم نمرده و به آسمان رفته و با ظهور حجت ابن حسن به زمین میآید.»
خاتمی ضمن تبریک به مسیحیان جهان بیان کرد: «آبروی حضرت مسیح را حفظ کنید. متاسفانه حاکمان استکباری که خود را مسیحی می دانند در حال بردن آبروی حضرت مسیح هستند. بیتردید اگر حضرت عیسی در جمع ما بود در خط مقدم ابراز انزجار از این جنایتکارانی که لکه ننگ مسیحیت هستند، قرار داشت.»
تیغ قوه قضائیه علیه مفسدان اقتصادی تیز باشد
او در ادامه با اشاره به درگذشت آیتالله هاشمی شاهرودی بیان کرد: «زیباترین تفسیر و تصویر را مقام معظم رهبری در پیامشان از ایشان داشتند و با هشت صفت ایشان را ستودند. اول فقیه عالی قدر دوم استاد بزرگ حوزه علمیه قم سوم دارای آثار علمی بسیار چهارم از یاران و همیاران شهید بزرگوار، شهید صدر، پنجم برادر سه شهید بزرگوار، ششم کارگزاری باوفا در مهمترین تشکیلات نظام اسلامی، هفتم رییس موفق مجمع تشخیص مصلحت و هشتم عصو موثر شورای نگهبان. به حق ایشان این ظرفیت را دارد که الگویی برای حوزهها علمیه باشد. فقیهی که از دل جان دین را عین سیاست میدانست و معتقد به حاکمیت دین در صحنه بود. هر جا جایی برای خدمت بود حضور مییافت و تقویت نظام را بر خود واجب میدانست و واقعا از بن جان عنایتمند مقام معظم رهبری بود. این ارادت متقابل بود که در پیام رهبری دیدیم.»
خاتمی در ادامه با اشاره به حادثه تلخ واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات بیان کرد: «این حادثه از حوادث تلخ هفته گذشته بود. ما برای درگذشتگان طلب مغفرت داریم و برای مجروحان طلب شفا از خداوند داریم. امید است که در این عرصه به گونهای عمل شود که دیگر شاهد اینگونه حوادثی که همراه با تقصیر است نباشیم. آنچنان که ملاحظه میکنیم مسئولان با دقت مشعول رسیدگی هستند.»
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه با تشکر از قوهقضاییه به خاطر جلوه برجسته قاطعیت در برخورد با مفسدان اقتصادی اظهار کرد: «امیدواریم این تیغ هم چنان علیه مفسدان اقتصادی تیز باشد. ان شاءالله در همه عرصه ها این قوه در سالمسازی جامعه تلاش لازم را داشته باشد.»
خاتمی در ادامه با اشاره به پویش دانشجویی روزه نجات در حمایت از مردم یمن در دانشگاه تهران که هم طلاب و هم دانشجویان در آن هستند، گفت: «این حرکت یک پویش مقدسی است. از دانشجو چنین حرکت دوست داشتنی و حماسی انتطار می رود. در شرایطی که مردم یمن در اوج مظلومیت هستند این عزیزان با این پویش راهی برای شنیدن و همدردی با مردم یمن باز کردند.»
او در ادامه با تحلیل نهم دی ۸۸ بیان کرد: «مقام معظم رهبری نام حرکت ارزشمند مردم را در این روز حماسه نامیدند .حماسه یعنی کار افتخار آفرین شجاعانه که با مهارت انجام می شود. انصافا این تعریف بر این حرکت پرخروش صادق است. من در آن روزها به کل کشور مسافرت می کردم. دو شعار در کشور سراسری بود یکی این بود که (این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده) و شعار دیگر در سراسر کشور این بود که(ما اهل کوفه نیستیم که علی تنها بماند) این ها بیعت با ولایت بود.»
خاتمی با اشاره تصریح کرد: «قرآن یکی از جلوههای مومنان را حماسه حضور میداند. ممنان در هر عرصهای که حضورشان ضرورت داشته باشد با افتخار حاضر میشوند و مردم خوب کل کشور به ویژه تهران حماسه آفریدند.»
او همچنین بیان کرد: «در سال ۸۸ دو اردوگاه شکل گرفت یکی اردوگاه اوباما، رئیس رژیم صهیونیستی ، منافقین ضد خلق، سلطنتطلبان پست منفور، فدائیان خلق و همه وادادهها بود و در اردوگاه دیگر مردم و بسیجیها بودند. در این حماسه مردم نشان دادند که از خواص امت هستند؛ چراکه به وقت دشمن را تشخیص دادند و به وقت نیز راه مقابله را پیدا کردند. این حماسه صرفا قابل تطبیق با عاشورای سال اول انقلاب است. گویا از زمین آدم می جوشید. مسئولان انتطامات می گفتند از دست ما کاری ساخته نیست. در میدان انقلاب فقط عکس امام(ره) و مقام معظم رهبری بود.»
ارسال دیدگاه