تمدید نمایشگاه مرگ لوکس تا سوم دی‌ماه

تهران (پانا) - با استقبال از نمایشگاه آثار نقاشی مصطفی دمیرچی (داچی) با عنوان مرگ لوکس در گالری هتل اسپیناس پالاس این نمایشگاه تا سوم دی‌ماه میزبان هنردوستان است.

کد مطلب: ۸۸۰۱۱۲
لینک کوتاه کپی شد
تمدید نمایشگاه  مرگ لوکس تا سوم دی‌ماه

به گزارش روابط عمومی این نمایشگاه، مرگ لوکس عنوان جدیدترین نمایشگاه مصطفی دمیرچی است که نگاهی انتقادی به موضوع لوکس‌گرایی در دنیای معاصر دارد. در این نمایشگاه ۲۷ اثر به نمایش درمی‌آید که با متریال رنگ صنعتی، ورق طلا و... خلق شده‌اند.

دمیرچی که همواره در آثارش کانسپت‌های مختلفی را با متریال مطرح می‌کند و در نمایشگاه قبلی خود از رنگ‌های ارگانیک و دست‌ساز استفاده کرده بود. در مجموعه مرگ لوکس از رنگ صنعتی ماشین‌های پورشه که رنگی خاص و گران قیمت است استفاده کرد تا همراه با ایده انتقادی خود به تجمل‌گرایی، گفتمانی نیز با ماده و متریال اثر داشته باشد.

موضوع آثار دمیرچی نیز مرگ بر اساس کهن الگوهای ایرانی است. او فرهنگ سوگ در تاریخ گذشته ایران را با خوانشی متفاوت در آثار خود ارائه کرده است.

مصطفی دمیرچی درباره این مجموعه آثار گفت: در فرهنگ ایرانی همواره موضوع مرگ یکی از پرقدرت‌ترین مسائلی است که می‌توان از کهن الگوهای ایرانی آن را دریافت. فرهنگ سوگ در زبان، ادبیات، موسیقی، هنرهای نمایشی و تجسمی بازمانده از تاریخ گذشته ایران حضوری جدی دارد. بر همین اساس من موضوع مرگ را برای مجموعه جدید آثارم انتخاب کردم. البته این مسئله تنها موضوع این مجموعه نیست، زیرا رویکرد این آثار نوعی انتقاد به دنیای معاصر و موضوع لوکس‌گرایی را نیز در خود مستتر دارد.

او درباره تکنیک آثار مجموعه "مرگ لوکس" توضیح داد: به نقاشی با متریال‌های جدید و دست‌ساز بسیار اعتقاد دارم و در نمایشگاه قبلی‌ام نیز از رنگ‌های ارگانیک استفاده کردم. در مجموعه "مرگ لوکس" به‌خاطر نوع بیانگرایی که از رنگ می‌خواستم به استفاده از رنگ‌های صنعتی روی آوردم و از رنگ اتومبیل پورشه استفاده کردم؛ رنگی که خود بیانگر موضوع لوکس بودن است. البته از موادی مانند پودر سنگ، صمغ، ورق طلا و... نیز در ساخت و ساز این آثار بهره برده‌ام.

دمیرچی درباره آثار تک رنگ خود که بیشتر به رنگ سیاه هستند اشاره کرد و گفت: مرگ، نور ندارد، پس رنگ هم ندارد. به همین دلیل تمام آثار این مجموعه سیاه هستند. اگر هم در پس‌زمینه آثار اندکی رنگ دیده می‌شود، نشانه رنگ‌هایی است که از زندگی پرسوناژها آمده است. در هر تابلو پرسوناژ مشخصی وجود دارد که من زندگی آنها را پیگیری کرده و به المان‌هایی در زندگی آنان رسیده‌ام و بر اساس آنها نقاشی کردم. آنچه بر سطح این تابلوهای نقش برجسته دیده می‌شود مانند فسیلی است که از آن افراد باقی مانده و به همین دلیل از پودر سنگ استفاده کردم تا بتوانم جنس فسیل را بازسازی کنم.

او درباره نحوه انتخاب این شخصیت‌ها گفت: موضوع نمایشگاه قبلی من "آفرینش" بود و بعد از آن به مرگ رسیدم و درگیر کهن‌الگوها شده و با فلسفه هایدگر آشنا شدم. هر اتفاق بر اساس تاثیری که می‌گذارد، طول عمر زندگی و مردگی پیدا می‌کند. به عنوان مثال شخصی مانند مولانا چند دهه زندگی کرده و چند سده عمر مردگی اوست. من در زمان تصویر کردن چنین شخصیتی مجموع عمر زندگی و مردگی او را در نظر دارم چون این افراد برای ما تمام نشده‌اند و با مرگ آنها هم زندگی کرده‌ایم. همه پرسوناژهای حاضر در این آثار افرادی هستند که زندگی یا مرگ تاثیرگذار داشته یا سرنوشت‌های خاصی داشته‌اند. اما اسم آنها در کنار آثار نوشته نشده و من تنها تاثیرات آنها را در آثارم وارد کرده‌ام.

دمیرچی افزود: در این مجموعه برخوردی متفاوت با نقاشی دارم و الزاما به دنبال این نبودم که جامعه هنری این آثار را ببیند. بلکه جامعه گسترده‌تری از مخاطبان را مد نظر داشتم و نمایش آثار در یک هتل نیز به جذب بیشتر مخاطبان کمک می‌کند. البته به خاطر نوع نگرشی که به مسئله لوکس بودن این آثار داشتم، این مجموعه را در یک هتل به نمایش گذاشتم تا موضوع، تکنیک و عرضه این آثار از یک روند برخوردار باشد.

گفتنی است نمایشگاه "مرگ لوکس" تا ۳ دی‌ماه در گالری هتل اسپیناس پالاس به نشانی سعادت آباد، میدان بهرود، خیابان عابدی، خیابان ۳۳، شماره ۲۱، میزبان علاقه‌مندان است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار